Loving

The Balm: Meet Matt(e) Hughes Liquid Lipstick

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het cosmetica-merk The Balm, en wel door de fantastische retro verpakking van de producten en de leuk gevonden namen. Wat me tegenhield om de producten uit te testen was de vrij hoge prijs. Afgelopen week ontdekte ik dat een groot deel van de producten van The Balm in fikse korting stonden bij DI, en dus besloot ik er eindelijk eens een paar uit te testen. In dit artikel laat ik je Meet Matt(e) Hughes zien, een prachtige vloeibare lippenstift.

I’ve always been fascinated by the makeup brand The Balm, and especially by their amazing retro packaging and catchy product names. What kept me from actually buying one of their products is the rather high price. Last week I discovered that a large selection of the products from The Balm were sold with a huge discound at DI, so I decided to try out a few of them. In this article I’ll be showing you Meet Matt(e) Hughes, a gorgeous liquid lipstick.

Alle producten van The Balm hebben een super toffe verpakking met retro look. Deze vloeibare lippenstift is gedecoreerd met een leuke zwart-wit foto en grappige quotes. Op de zijkant van het doosje staat bijvoorbeeld te lezen: “I’m ready for a long-term commitment.” Deze lippenstift beloofd dus echt lang te blijven zitten en daarnaast ook een mooie diepe kleur te hebben.

All of the products from The Balm come in extremely cute packaging with a very retro feel. This specific liquid lipstick is decorated with a cute black-and-white picture and funny quotes. On the side of the box it says: “I’m ready for a long-term commitment.” Isn’t that cute? This lipstick promises to be very longlasting and to have nice colour pay off.

Ik kocht de kleur Reliable, een mooie donkerbruine kleur, bijna chocolade-achtig. Toen ik de lippenstift zag was ik bang dat hij misschien wat té donker en té bruin zou zijn, maar op mijn lippen is hij helemaal niet zo donker. De kleur leunt dicht aan bij de natuurlijke kleur van mijn lippen, maar dan net enkele tinten donkerder. Aangezien ik bijna altijd rode lippenstift draag leek deze kleur me een leuke afwisseling. Bovendien is het bij een kleur als deze niet meteen zo opvallend dat hij afslijt aan de binnenkant van je lip (wat bij een rode lippenstift vaak wel heel opvallend is).

I bought the shade Reliable, a pretty dark brown colour, almost like chocolate. When I saw the product in the tube I was afraid it might be too dark or too brown, but it doesn’t look nearly as dark on my lips. The colour is quite close to the natural colour of my lips, but a couple of shades darker. Because I usually wear red lipstick, I thought it would be fun to go for something completely different for once. On top of that a colour like this doesn’t leave behind a weird line on your lips when it starts to fade because it isn’t as bright as for example red lipstick.

Zoals bij bijna elke vloeibare lippenstift die mat opdroogt zie je ook bij deze velletjes als je lippen aan de droge kant zijn. Van ver zijn deze gelukkig niet heel duidelijk, maar een lipscrub gebruiken voor het aanbrengen van de lippenstift is toch wel aan te raden. Verder vind ik het een heel mooie kleur, ergens tussen bruin en een donkere nude-kleur en brengt hij ook redelijk egaal aan. De lippenstift droogt heel snel en heel matt op, en hij blijft zeker enkele uren zitten. Wanneer je iets drinkt vervaagt hij helemaal niet, maar wanneer je iets vettigs eet verdwijnt de kleur wel iets sneller. Wat ik heel fijn vind aan deze lippenstift is dat hij je lippen niet ongelofelijk droog laat aanvoelen. Vaak drogen vloeibare lippenstiften zo hard op dat je lippen nadien helemaal uitgedroogd zijn, maar na het gebruiken van deze lippenstift voelen je lippen nog steeds zacht aan.

As pretty much any lipstick that dries down matte, dry lips become much more obvious. That’s also the case with this lipstick. These lines on your lips aren’t that obvious from far away, but applying a lip scrub to your lips before using the liquid lipstick wouldn’t be a bad idea. I really like this colour because it’s somewhere between brown and a dark nude colour and it applies rather evenly. The lipstick dries down very quickly and is also very matte and it definitely lasts for a couple of hours. When you drink something it doesn’t fade at all, but when you eat greasy food the colour does disappear a bit faster. Another thing I love about this lipstick is that it doens’t make your lips feel super dry. Liquid lipsticks often dry out your lips a lot, but this lipstick has left my lips feeling just as soft as they did before.

De Meet Matt(e) Hughes vloeibare lippenstiften van The Balm kosten normaal gezien rond de €16,50 per stuk bij DI. Dit zou ik nooit aan een lipproduct uitgeven, alhoewel ik erg onder de indruk ben van dit product! Momenteel loopt bij DI een actie waarbij geselecteerde producten van The Balm met een korting van – 60% te koop zijn. Dit wil zeggen dat een lippenstift als deze nog slechts €6,50 kost. Dat vind ik een heel mooie prijs voor een lippenstift als deze! Als jij nog graag wat producten van The Balm met korting wil scoren, ga dan zeker even langs bij DI.

The Meet Matt(e) Hughes liquid lipsticks from The Balm usually cost around €16,50 each at DI. I would never spend that much money on one product, although I really like this one. There is currently a sale going on at DI which gives you 60% off certain products from The Balm. This means that a lipstick like this one only costs around €6,50 right now. I think that’s an amazing price for a lipstick that’s as good as this one! If you want to try out a couple of products from The Balm yourself, I would highly suggest stopping by your local DI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: