Uncategorized

I DIY’ed the perfect floral dresss

Hier ben ik eindelijk weer met een nieuw blogartikel! Ik heb stilaan weer tijd vrijgemaakt om te naaien, en één van de eerste projectjes in een lange tijd was deze fleurige zomerjurk. De jurk is gebaseerd op een bestaand patroon, maar met een eigen twist.

Here I am again with a new article (finally!). I’ve been making time to sew again, and one of my first projects in a very long time was this floral summer dress. I based it on an existing pattern, but I added my own twist.

Zoals sommigen misschien wel weten stond ik afgelopen schooljaar in het onderwijs. Zo’n eerste jaar als leerkracht is ontzettend druk, en zeker tegen het einde van het schooljaar had ik geen tijd meer om regelmatig te bloggen. Nu heb ik vakantie, en kan ik me eindelijk weer eens met andere dingen bezighouden, zoals bloggen.

As some of you might know I’ve been teaching this past year. My first year as a teacher was incredibly busy, and especially towards the end of the school year I basically didn’t have time to blog. Now we’re on summer break, so I can finally pick up some of my hobbies again, like bloggin.

Ik hou enorm van losse kleedjes met pofmouwen, en ik ben dan ook heel blij dat die momenteel helemaal terug in de mode zijn. Het patroon waarop ik mijn jurk baseerde vond ik op de website van Veritas. De Minne top gebruikte ik als basis voor de bovenkant (vooral voor de breedte en de neklijn). Ik tekende dan zelf een patroon voor de mouwen (dat kan je ook makkelijk overnemen van een bestaand patroon), en maakte het bovenlijf een beetje langer. Mijn jurk is dus echt maar héél losjes gebaseerd op het patroon van Veritas, maar hé: je moet ergens beginnen!

I love loose dresses with puffy sleeves, so I’m really happy that those dresses are back in fashion. The pattern I based my dress on comes from the Veritas website. I used the Minne top als basis for the top of my dress. I then drew a pattern for the puffy sleeves (which you can easily copy from an existing pattern, and lengthened the top part of the dress a little bit. As you might notice, I only really loosely based my dress on the existing pattern, but hey: you gotta start somewher!

Aan de top voegde ik dan een langer stuk toe, zodat het een jurk werd. Dat langere stuk is gewoon een reep die breder is dan je bovenstuk. Je fronst de bovenkant totdat die mooi op het bovenstuk past, en naait het vast. Ik ga nu heel snel over de werkbeschrijving, maar het is allemaal niet zo moeilijk. Als je enige kennis hebt van naaien, dan moet dit zeker lukken.

Ik ben ontzettend blij met deze jurk. Hij zit comfortabel, is lekker luchtig, en ziet er ook nog eens leuk uit. Ik vond hem zelf zo leuk dat ik het patroon een beetje heb aangepast om weer een andere jurk te maken, deze keer met V-hals en laagjes. Over die jurk verschijnt binnenkort zeker nog een artikel!

To create this specific style of dress I added a ruffled piece of fabric to the bottom of the top. This longer piece is simply a rectangle which you gather so that it fits the width of the top. I’m not explaining how to make this dress in great detail, but it’s just so easy to make. If you know how to sew, making a dress like this won’t be a problem.

I’m really happy with this dress. It’s super comfortable, nice and airy, and it looks great. I even liked it so much that I used this pattern as a base to create yet another dress. This next one has a V-neck and different tiers. Keep an eye out for more about that dress very soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: