Uncategorized

Creating the Ideal 50s Body Shape

Tegenwoordig zijn de bralettes en beha’s zonder beugel helemaal in de mode. Voor veel mensen is comfort het belangrijkste, en daar kan ik zeker inkomen. Toch ben ik ervan overtuigd dat vrouwen in de jaren 50 wisten wat ze deden met hun corsetten en strakke lingerie, want: wat een verschil! Ik probeerde een corselet van What Katie Did, en het heeft mij heel wat bijgeleerd over mode in de fifties.

Bralettes and bras without underwire are really in fashion again these days. For a lot of people comfort is the most important aspect, and I definitely understand that. That being said, I am convinced that women in the 1950s knew what they were doing when it came to corsets and tightly fitted lingerie. I mean, what a difference! I tried on of the corselets from What Katie Did, and it taught me a lot of things about fashion in the fifties.

Jullie weten dat ik al jaren bezig ben met vintage mode uit de jaren 40 en 50. Ik vind het eerst en vooral prachtige kleding die super flatterend is, maar daarnaast vind ik het ook ongelofelijk interessant om te leren over andere gewoontes. Neem nu bijvoorbeeld lingerie: we dragen het al eeuwen, maar toch is er op korte tijd veel veranderd wat betreft de trends in de mode. Waar lingerie vandaag de dag liefst zo comfortabel mogelijk is, was het in de jaren 50 net de bedoeling om met de hulp van lingerie je figuur de best mogelijke vorm te geven. De ideale lichaamsvorm in die tijd bestond uit een smalle taille en bredere heupen. Omdat we lang niet allemaal van nature zo’n wespentaille hebben werd vaak een korset (of corselet).

Een tijdje terug werd ik gecontacteerd door de webshop Suzet met de vraag of ik eens zo’n setje lingerie wou uitproberen. Ik heb altijd al eens willen weten hoe mijn figuur eruit zou zien met een korset, dus daar zei ik geen nee tegen. Suzet is een Nederlandse webshop waar je heel makkelijk leuke, retro-geïnspireerde lingerie kan vinden. Je vindt er werkelijk alles om de basis van jouw vintage look helemaal af te maken.

You all know that I’ve been playing around with vintage fashion for a while. First of all, I just love clothing that is really flattering, but I also think it’s super interesting to learn about other kinds of habits. Ideas about lingerie definitely changed between the fifties and now: whereas we want to be as comfortable as possible nowadays, the fifties were all about giving your body the best shape possible. The ideal body shape back then consisted of a tiny waist and fuller hips. Because not all of us are blessed with such a tiny waist, corsets became a real fashion piece.

A while ago I was contacted by the Dutch webshop Suzet with the question whether I’d like to try out some vintage-inspired lingerie. I’ve always wanted to know what my body would look like in a corset, so I gladly accepted the offer! Suzet is a Dutch webshop that focuses on cute, vintage-inspired lingerie. On the webshop you can truly find everything to make your vintage look perfect.

What Katie Did Gwendoline strapless torselet
What Katie Did Gwendoline slip

Suzet verkoopt een aantal verschillende merken, denk maar aan Revival Lingerie, What Katie Did, Fräulein Annie, Nylon Dreams, enzovoort. Ik was al langer benieuwd naar de lingerie van What Katie Did, en was dan ook erg blij toen ik een setje mocht uitproberen.

Het corselet dat ik koos is de ‘Gwendoline‘ van What Katie Did. Een corselet is een beetje anders dan een korset omdat het niet alleen de taille en buik insnoert, maar ook voorzien is van cups. Het is dus echt een alles-in-één! De stijl van dit corselet heet officieel de ‘Merry Widow’. Zo’n corselet is meestal strapless en stopt boven de heupen. Dit specifiek model heeft ook een sluiting aan de voorkant, wat het makkelijker maakt om aan te trekken.

Suzet sells a couple of different brands like Revival Lingerie, What Katie Did, Fräulein Annie, Nylon Dreams, and so on. I’d been curious about What Katie Did for a long time, so I was really excited when I had the chance to try one of their sets.

The corselet that I went for is the ‘Gwendoline‘ from What Katie Did. A corselet is a bit different from a corset because it doesn’t only cinch in the waist, but also comes with cups. It really is an all-in-one. The style of this corselet is officially named a ‘Merry Widow’. This type of corselet is usually strapless and ends above the hips. This specific one also has a closure at the front, which makes putting it on much easier.

Wat erg leuk is aan de Suzet webshop is dat je er in één keer een volledige set kan bestellen, en dan bedoel ik beha/korset, slipje, en kousen. Dit corselet is namelijk voorzien van jarretels, en daar horen heel specifieke kousen bij. Zoals je op de foto’s kan zien heb ik het setje gecombineerd met mooie lichte kousen met een lichtblauwe naad aan de achterkant. Zo’n krijtstreep was heel populair in de jaren 50 en hij laat je benen lekker lang lijken.

What’s really nice about the Suzet webshop is that you can order an entire set in one go. And by that I mean getting a bra/corset, panties, and stockings. I did also get stockings (or stay-ups) with this corselet, because it comes with suspenders. As you can see on the picture I combined the set with beautiful light stockings with a light blue seam at the back. This kind of seam was highly popular in the 1950s and it makes your legs look nice and long.

Dan zijn jullie waarschijnlijk nog benieuwd naar het eindoordeel: zie ik nu echt zo’n groot verschil met een corselet? Ik heb van nature best al een smalle taille, maar met een corselet wordt dat echt nog meer benadrukt. Jurken met een smalle taille komen zo nóg mooier uit, en geven me de perfecte vorm die in de jaren 50 zo populair was. Ik ben fan!

TIP: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Suzet en krijg 10% korting bij je eerste aankoop!

Now you’re probably curious about my verdict: do I really see a big difference when I’m wearing the corselet. I’ve got a pretty smalle waist naturally, but the corselet really emphasizes it. Dresses with a tight waist look even better with the corselet and give me that shape that was so populair in the fifties. I love it!

TIP: Sign up for the Suzet newsletter and get a 10% discount with your first purchase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: