Makeup

My 2020 Skincare Favourites

In 2020 zaten we met z’n allen heel vaak thuis, en ik denk misschien dat ik misschien net daardoor meer over mijn eigen skincare ben gaan nadenken. Ik heb namelijk weer wat nieuwe producten ontdekt die ik regelmatig in mijn ochtend- en avondroutine gebruik.

In 2020 we all spent a lot of time at home, and I think that might be exactly why I’ve been thinking a lot more about my own skincare routine. Last year I discovered a couple of new products that have slowly made their way into my morning and evening routine.

Laten we beginnen met een oude bekende die in een nieuw jasje werd gestoken: het miscellar cleansing water van Alvira, een verzorgingsmerk van de Action. Ik heb deze gezichtsreiniger al eerder in een artikel laten zien, en het is nog steeds mijn favoriet. Andere gezichtsreinigers zijn ofwel te agressief op mijn huid, of ze halen de makeup er gewoon niet af. Deze doet exact wat hij belooft, en dat voor een heel zacht prijsje!

Let’s start with an old friend that’s been given a new look: Alvira‘s miscellar cleansing water, which you can find at Action. I’ve showed this makeup remover in a different article before, and it’s still my absolute favourite. Other makeup removers are either too harsh on my skin, or they simply don’t do their job. This one does exactly what it’s supposed to do, and all that at a bargain price.

Afgelopen jaar ben ik mijn gezicht veel regelmatiger echt gaan reinigen. Makeup haalde ik er elke avond wel af, maar ik waste mijn gezicht niet grondig genoeg. De pureté thermale 3-in-1 gezichtsreiniger van Vichy had ik leren kennen via een staaltje, en ik vond hem zo fijn dat ik meteen de grote tube heb aangeschaft. Je smeert deze crème simpelweg over heel je gezicht, en spoelt alles dan af. Je kan de crème ook op een watje gebruiken. Hij voelt erg zacht aan op de huid, en hij houdt mijn gezicht mooi zuiver.

Last year I’ve been properly cleansing my face a lot more regularly. I did always take of my makeup in the evenings, but I didn’t thoroughly was my face often enough. I first learned about this pureté thermale 3-in-1 facial cleanser from Vichy through a sample that I got, and I enjoyed it so much that I immediately decided to buy the full size. You simply rub this cream all over your face, and then you rinse it off with water. You can also use it on a cotton pad if you prefer. It feels very soft on the face, and it keeps my skin nice and clear.

Het volgende product dat ik wil laten zien is een vrij recente ontdekking, maar toch ook één van de grote favorieten: het hello, good stuff serum van Essence. Ik kwam dit serum toevallig tegen toen ik in het Kruidvat was, en de beschrijving op het etiket sprak me meteen aan. Dit product bevat voor 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, en is volledig veganistisch. Het is een ontzettend fijn serum dat naar ananas ruikt en snel in je huid wordt opgenomen. Ik heb zelden een serum of dagcrème gehad die mijn huid zo deed stralen!

The next product that I want to show you is a pretty recent discovery, but a great one nonetheless: it’s the hello, good stuff serum from Essence. I came across this serum when I was browsing around the makeup at Kruidvat, and the description on the bottle immediately appealed to me. This product contains 97% natural ingredients, and it’s completely vegan. It’s a great serum that smells like pineapple and that absorbs into your skin beautifully. I haven’t found many serums or moisturizers that make my skin glow as much as this one does!

Dit product is ook weer een oldie, but goodie: de clarifying lotion van Clinique. Dit product gebruik ik al een hele tijd, en het is een echte lifesaver als ik last krijg van acne. Ik kan me voorstellen dat dit product misschien niet geschikt is voor mensen met een heel gevoelige huid (de toner voelt best wel krachtig aan op de huid), maar als je huid iets vettiger is moet dit wel goedkomen.

De producten van Clinique zijn wat prijziger, maar ik ben me steeds meer gaan realiseren dat ik gerust wat meer geld wil uitgeven aan producten die voor mij écht werken, zoals deze.

This product is another oldie, but goodie: Clinique‘s clarifying lotion. I’ve been using this for a long time, and it’s a true lifesaver when I’m struggling with acne. I can imagine that this product might be a bit too harsh for people with very sensitive skin (the toner is pretty powerful), but it’s absolutely perfect for people with slightly more oily skin.

Clinique’s products are a bit more expensive, but I’ve realized that I’m willing to spend that extra penny on products that really work for me, like this one.

Het laatste product in dit artikel is de meeste recente toevoeging aan mijn collectie verzorgingsproducten. Ik maakte kennis met deze all about eyes oogcrème van Clinique in de adventskalender van 2020. Ik heb altijd een ontzettend droge huid rond mijn ogen, en de meeste oogcrèmes irriteren alleen maar. Deze crème is wat vettiger, en dat blijkt echt de oplossing te zijn. Het is een klein potje, maar ik ben er zeker van dat ik er nog een hele tijd mee ga toekomen. Als hij toch op zou geraken denk ik dat ik meteen de grotere variant koop.

The last product in this article is the most recent addition to my skincare stash. I first came across this all about eyes eye cream from Clinique in the 2020 advent calendar. I always struggle with very sensitive skin around my eyes, and most eye creams just irritate the skin. This cream is a lot more greasy, and that seems to be the solution. This specific jar is pretty tiny, but I’m sure it will still last me quite a while. If I were to run out of it, I do think I’ll be buying the bigger version.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: