Uncategorized

The Insecure Girl’s Handbook

Er zijn een aantal blogs die ik al jaren trouw lees en volg, en één daarvan is What Olivia Did van de Britse Olivia Purvis. Op haar blog kan je een paar keer per week nieuwe artikels vinden over mode, verzorgingsproducten, reizen, feel good-muziek, en nog veel meer. Toen het eerste boek van Olivia, The Insecure Girl’s Handbook eerder dit jaar uitkwam, ging het meteen op mijn verlanglijstje. En nu is het eindelijk tijd om jullie wat meer te vertellen over dit ontzettend leuk boek.

There are a couple of blogs that I’ve been following and reading closely for the past few years, and one of them is What Olivia Did, written by British blogger Olivia Purvis. A couple of times a week, she posts new articles, all about fashion, skincare, travelling, feel good music, and so much more. When Olivia published her book The Insecure Girl’s Handbook earlier this year, it went straight to my wishlist. And now it’s finally time to tell you a bit more about this little gem.

Een aantal jaar geleden kleedde blogster Olivia Purvis zich nog heel retro met outfits geïnspireerd op de jaren 60, en toen las ik haar blog al regelmatig. Door de jaren ben ik de artikels steeds blijven volgen, en ook van de podcast die ze samen met Charlotte Jacklin (ook een must follow!) maakte, heb ik zo ontzettend genoten. Haar stijl mag dan wel wat veranderd zijn, toch heeft Olivia nog steeds een erg leuke schrijfstijl en weet ze bepaalde onderwerpen op zo’n toegankelijke en boeiende manier weer te geven dat ik er telkens weer vrolijk van word. Toen ik las dat ze een boek zou uitbrengen, was ik ook meteen benieuwd naar de schrijfstijl en de inhoud.

De laatste paar maanden heb ik steeds stukjes uit The Insecure Girl’s Handbook gelezen. Het is absoluut een boek dat je in één ruk kan uitlezen, maar ik vond het net leuk om af en toe eens te lezen, net wanneer ik het nodig had. De titel van het boek klinkt misschien niet heel positief, maar het gaat over iets waar veel meisjes en vrouwen over kunnen meespreken. Ik durf te wedden dat iedereen zich wel eens onzeker voelt. Dat kan gaan over hoe je eruit ziet, maar ook over hoe je je voelt en hoe je in je job of in je studies presteert. Ik probeer twijfel en onzekerheid zo veel mogelijk van me af te zetten, maar ik moet ook toegeven dat dat niet altijd lukt. Soms zit je gewoon met die onzekerheid. Olivia probeert om dit thema aan de hand van haar boek (en een bijhorende Instagram-pagina) meer bespreekbaar te maken. Haar boek bespreekt onder andere waarom meiden zich onzeker kunnen voelen, waar die gevoelens vandaan kunnen komen, en wat je eraan kan doen om het wat meer los te laten. Ik moet toegeven dat het boek me al echt geholpen heeft! Al is het maar om een stomme gedachte uit mijn hoofd te zetten, dit boek is dat kleine oppeppertje dat je soms nodig hebt.

Eerder deze week lanceerde The Insecure Girls’ Club (dé club om te joinen als jij ook af en toe last hebt van onzekerheden!) nog een super leuke lijn met accessoires, decoratie en notitieblokjes in samenwerking met Sighh Studio, een kleine onafhankelijke ontwerpster die de mooiste items heeft gemaakt!

Dus: heb jij nog plek op je verlanglijstje voor Kerstmis? Of weet je iemand die dit boek wel zou kunnen gebruiken? Of heb je gewoon zin om jezelf eens een kadootje te doen? Wacht dan niet om dit boek te bestellen en join the insecure girls’ club!

A couple of years ago blogger Olivia Purvis still dressed quite retro in outfits inspired by the sixties, and I’ve been reading her blog ever since. Since then she’s branched out and also recorded a podcast together with Charlotte Jackline (another must follow!). Olivia still has that fun writing style and knows how to put certain topics into words so that these topics become relatable and accessible, and manages to add the right dose of humour. When I read that she would be publishing a book, I really hoped she would stick with this unique writing style, and she certainly did.

The last couple of months I’ve been reading parts from The Insecure Girl’s Handbook. It’s definitely a book that you could read in one go on a cosy afternoon, but I really enjoyed taking my time with it and taking it with me whenever I felt like it. The book title might not sound too positive, but it deals with something that a lot of girls and women deal with. I bet that everyone feels insecure from time to tome. Of course, there are different levels of feeling insecure: you can feel insecure about the way you look, about how you feel, or how you’re doing in your job. The point is that everyone encounters these feelings, and it’s important to learn how to deal with them. I try to avoid insecurities, but sometimes it’s just inevitable. Olivia tries to talk about these kinds of things more openly through her book (and the amazing Instagram page that goes with it). In her book she talks about why you might feel insecure, and what you can do to let go of some of these feelings. I have to admit that this book has really helped me! Even if it’s just to get rid of some stupid thoughts, this book serves as the little voice in your head you sometimes need to tell you that everything’s all right.

Earlier this week The Insecure Girls’ Club (the club you HAVE TO join if you ever struggle with insecurities) launched a super cute line of accessories, decoration and stationery in collaboration with Sighh Studio, a small and independent designer who came up with the most adorable items!

So, do you still need ideas for your Christmas wishlist? Or do you know someone who could really use this book? Or do you just want to give yourself a little present (which is always a good idea!)? Don’t hesitate and go order this book yourself and join the Insecure Girls’ Club!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: