Outfit

Channeling my inner Marilyn

Marilyn Monroe is nog steeds een wereldberoemd stijlicoon. Ze wordt vaak herinnerd als een sexy, maar stijlvolle vrouw. Ze droeg vaak rokken en jurken, maar online en in tijdschriften zijn ook heel veel foto’s te vinden waarop ze een broek en bloes of truitje draagt. Deze broek hing al een tijdje in mijn kast en deed me heel erg aan de outfits die Marilyn Monroe vaak droeg.

Marilyn Monroe is still a world famous style icon today. She is often remembered as a sexy but very stylish woman. She often wore skirts and dresses, but the pictures that you can find online and in magazines often show her wearing a pair of trousers, paired with a blouse or a knitted top. This pair of trousers had been hanging in my wardrobe for quite a while, and I finally decided to style it in a way that reminds me of Marilyn Monroe.

Deze broek heb ik ooit van iemand gekregen, maar ze was helaas een aantal maten te groot voor mij. De tailleband was veel te breed, en ook aan de achterkant zat ze veel te los. Ik had al eens geprobeerd om ze smaller te maken, maar dat was niet helemaal gelukt. Na wat opzoekwerk op YouTube kwam ik erachter dat ik kon proberen om de broek op twee plekken aan de achterkant kon innemen. Ik ging daar mee aan de slag, en na wat proberen is deze pasvorm het resultaat geworden! De broek past nu nagenoeg perfect: hij zit mooi strak in mijn taille en past ook netjes aan mijn achterwerk.

I received this pair of trousers from someone a long time ago, but it was unfortunately a few sizes too big on me. The waistband was too big and the trousers were way too loose at the back. I tried to take them in once, but that didn’t turn out great. After watching a couple of videos on YouTube I realized that I could try to take it in in two places at the back. After a bit of fiddling it finally worked out! The trousers now fit me close to perfect: the waist is tight enough, and they fit a lot better at the back as well.

Een broek met dit model wordt vaak ook wel cigarette trousers genoemd. Dit soort broek zit overal vrij strak rond je lichaam, maar valt bijna zoals een kostuumbroek vrij recht tot net boven je enkels. Marilyn Monroe droeg regelmatig broeken als deze, waarschijnlijk omdat ze het ideaal uit de jaren 50 van een smalle wespentaille zo benadrukken.

Om helemaal de illusie van een zandloper-figuur te creëren kan je een broek als deze combineren met een mooie blouse die je in de broek stopt (zoals ik hier heb gedaan). Aangezien deze broek al een vrij drukke print heeft, ging ik voor een luchtige witte blouse met (opgerolde) lange mouwen.

A pair of trousers like these ones are sometimes called cigarette trousers. This type of pants is quite fitted to the body, is a bit looser on your lower legs, and hits just above the ankle. Marilyn Monroe wore trousers like these regularly, probably because they really emphasize that ideal from the 1950s where women had tiny waists.

To really create that illusion of an hourglass shape, you can combine a pair of cigarette trousers with a pretty blouse that you tuck in (as I did with this look). Since these trousers have quite a busy print I decided to go for a soft white blouse with rolled up sleeves.

blouse – H&M | trousers – vintage | shoes – QMI | bag – vintage | scarf – vintage | hair clip – La Eva Store

De schoenen die ik hier draag zijn heel simpele zwarte leren veterschoentjes. Bij alledaagse outfits droeg Marilyn Monroe vaak zwarte ballerina’s of zwarte pumps, en ik vond dat deze schoenen wel mooi bij in dat rijtje passen. De rest van de accessoires bij deze outfit zijn vrij neutraal, behalve het sjaaltje met stippen. Er zijn ontzettend veel foto’s te vinden van vrouwen in de jaren 50 die een sjaaltje rond hun hoofd knopen om hun kapsel te beschermen, en dat leek een leuk detail om aan deze outfit toe te voegen.

The shoes that I’m wearing here are very simple black leather saddle shoes. Marilyn Monroe often combined casual outfits with either black ballet flats or black pumps, and I decided these shoes went with that theme quite well. The rest of the accessories that I’m wearing are quite neutral, except for the scarf with polkadots. There are many pictures of women in the 1950s wearing a similar scarf to protect their hairstyle, and it seemed like a nice detail to add to this look.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: