Baking

(Lazy) Sunday Baking

Zomerse zondagen… Perfect om wat lui rond te hangen en te genieten van zelf gebakken taart. Met taart kan je veel verschillende richtingen uit, maar soms is een super simpele taart met fruit uit eigen tuin nog de allerlekkerste. Vandaag laat ik je zien hoe ik met verse blauwe bessen een heerlijke clafoutis maak!

Sundays in Summer… Perfect for being lazy and for enjoying homemade pie. There are quite a few different directions in which you can go with your pies, but sometimes I really enjoy baking a super simple pie with fruit from my (or my granfather’s) garden. Today I’m showing you how I make a delicious clafoutis with freshly picked blueberries!

Het recept dat ik gebruik om clafoutis te maken is gebaseerd op dat van Libelle Lekker, maar sterk vereenvoudigt. Het is dΓ© perfecte taart voor al wie snel en zonder te veel poespas een lekker taart op tafel wil zetten.

IngrediΓ«nten:

  • 400 g blauwe bessen
  • 60 g bloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 160 g kristalsuiker

Voor deze taart gebruik ik een ronde stenen bakvorm van ongeveer 26 cm doorsnede. Je kan de blauwe bessen vervangen door ander fruit zoals bijvoorbeeld kersen (ook heel lekker!).

Instructies

  1. Was je blauwe bessen en laat ze even uitlekken. Verwarm je oven voor op 200Β°C.
  2. Meng in een kom de bloem, het amandelpoeder, de eieren, de melk en de suiker door elkaar met een mixer. Zorg ervoor dat er niet te veel brokjes in je deeg zitten. Het deeg zal heel lopend zijn.
  3. Vet je bakvorm in (ik gebruikte een spray), en leg je kersen erin. Giet hierover je beslag.
  4. Bak je taart in 35-40 minuten. Je taart is klaar als de bovenkant mooi bruin wordt.

Een recept met vier stappen: loog ik toen ik zei dat het een makkelijk recept zou zijn? Bij deze taart hoort geen uren werk en geen berg afwas, wat ook eens leuk kan zijn. Ik maakte deze clafoutis ook al met kersen, maar ik denk dat hij bijvoorbeeld met rabarber ook erg lekker is. Zeker de moeite waard om te proberen!

The recipe that I use to make clafoutis is based on one from Libelle Lekker, but I simplified it quite a bit. It’s the perfect pie for everyone who wants to whip up something very quickly.

Ingredients

  • 400 g blueberries
  • 60 g plain flour
  • 60 g almond flour
  • 250 ml milk
  • 4 eggs
  • 160 g granulated sugar

For this pie I used a pie dish which is around 26 cm in width. You can replace the blueberries with cherries or other fruits.

Directions

  1. Wash your blueberries and let the excess water drip off. Preheat your oven to 200Β°C.
  2. In a bowl, add your flour, almond flour, sugar, eggs, and milk. Mix thoroughly with a hand mixer. The batter will be very liquid. Make sure there aren’t too many lumps.
  3. Grease your baking tin (I used a cooking spray) and dump in your blueberries. Pour your batter over the blueberries.
  4. Bake your pie for 35-40 minutes. Your pie is done when the top is nice and brown.

A recipe with only four ingredients: was I lying when I said that this was a super easy to make? This dessert doesn’t come with hours of work and a pile of dirty dishes, and I really like that. I also made this clafoutis with cherries, but I think something like rhubarb would taste very good as well. It’s definitely worth a try!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: