Makeup

Kiko Milano: My ideal everyday look

Ik heb een paar nieuwe producten toegevoegd aan mijn makeup-collectie, en het zijn al meteen echte essentials geworden in mijn routinge! Deze fantastische producten van Kiko Milano geven me een mooie egale teint, wat ik altijd graag combineer met een felle lipkleur.

I’ve added a couple of new makeup products to my collection, and they’ve become true staples in my routine! These lovely products by Kiko Milano help give me that lovely fair complexion, which I love to pair with a bold matte lip colour!

Ik weet dat veel beauty-lovers het hier niet mee eens zullen zijn, maar ik verdeel makeup-producten voor mijn huid vaak in twee grote categorieën: ofwel is het dagcrème (waarmee ik bedoel dat het je huid voedt, maar niet veel ‘kleur’ toevoegt), ofwel is het foundation (wat voor mij betekent dat het een kleurtje heeft en is bedoeld om oneffenheden onder te stoppen). Deze onderverdeling is vrij extreem, maar ik hoop dat je een beetje snapt wat ik bedoel. Ofwel stopt het oneffenheden in je huid mooi onder, ofwel niet. Meestal draag ik liefst niet te veel makeup, dus dan valt foundation al vrij snel af. Dat gezegd zijnde is dagcrème ook niet altijd ideaal voor mij omdat ik wel graag een beetje kleur heb, en mijn huid graag wat meer egaal heb. Ik heb al veel gekleurde dagcrèmes en bb-creams uitgetest, maar tot nu toe had ik nog niets gevonden dat voldeed aan al mijn (nogal hoge) eisen. Dat veranderde toen mijn mama deze Daily Protection bb cream van Kiko Milano meebracht van op vakantie. Het bleek exact te zijn wat ik zocht!

De bb cream zelf is vrij licht, maar toch ook vrij crèmig. Bb creams zijn vaak nogal lopend en waterachtig, en dat heb ik niet zo graag, dus ik ben heel blij dat deze wat dikker is. Hij is ook heel makkelijk uit te smeren en bedekt oneffenheden op je huid op een heel natuurlijke manier. Ik denk wel dat deze bb cream niet ideaal is voor mensen met een heel droge huid, want het is op zich geen heel vettige crème. Mijn huid is eerder wat vettiger, dus daar is deze crème wel perfect voor. Hij heeft ook SPF 30, en dat vind ik absoluut een leuk extraatje!

Mijn huid is heel licht, dus ik draag de kleur 02 Porcelain, en het is een fantastische kleur voor mensen met een lichte huid een een ietwat gele ondertoon.

Omdat mijn huid zo licht is werk ik mijn makeup graag af met een beetje bronzer om wat meer dimensie aan mijn gezicht te geven. Omdat ik een vrij lichte huid heb, zijn de meeste bronzers nogal snel heel donker. Deze Flawless Fusion bronzer in de kleur 04 Honey is echter vrij licht, en een perfecte dagelijkse bronzer voor mij. Hij glinstert een heel klein beetje en definieert mijn gezicht op een heel natuurlijke manier.

I know many beauty lovers would hate me for saying this, but I personally tend to divide skin products in two main categories. To me, they’re either moisturizer (meaning everything that nourishes the skin, but doesn’t add much of a ‘colour’), and foundation (or: everything that has a tint and is meant to cover up blemishes). Usually, I prefer not to wear too much makeup, so foundation is pretty much ruled out immediately, except for days when I feel like getting all dolled up. That being said, plain ol’ moisturizer doesn’t always do the trick for me because I do like a bit of coverage in case of blemishes. I’ve tried out plenty of tinted moisturizers and bb creams, but nothing seemed to be exactly right, until now. My mom brought back this Daily Protection bb cream by Kiko Milano from holiday, and it turns out to be absolutely perfect.

The bb cream itself is quite light weight, but it’s also decently creamy. Bb creams that are super thin and watery aren’t usually my cup of tea, so I’m glad that this one is a bit thicker. It’s also super easy to blend out and it covers blemishes in a nice and natural way. I don’t think this bb cream would be ideal for people with very dry skin, because it’s not a super greasy product. My skin is rather oily, and it’s absolutely perfect for that. The fact that this product has SPF 30 is a nice little extra, and I don’t mind it at all!

My skin is very light, so I wear the shade 02 Porcelain, and it’s a great colour for peole with a fair skin tone and a slightly yellow undertone.

Because my skin is so light, I like to finish off my look with a bit of bronzer to add some depth to my face. Having a fair skin tone, bronzer tends too be very dark very quickly. This Flawless Fusion bronzer in the shade 04 Honey is a great bronzer for everyday with just a hint of shimmer. It contours the face in a very natural way and adds that tad of depth that I really love.

On the picture I’m wearing shade 04

Het is geen geheim dat ik hou van een felle lipkleur, en deze Magnetic Attraction vloeibare lipkleuren van Kiko Milano zijn gewoon prachtig. Als ik zo’n felle lipstick draag heb ik het liefst ofwel een matte lippenstift, of een vloeibare lipkleur, en dit product voelt een beetje als een combinatie van de twee. Het droogt op zoals een vloeibare lippenstift, maar het droogt je lippen niet uit. Met deze vloeibare lipkleur voelen mijn lippen altijd nog heel zacht aan. En ik kan je één ding vertellen over hoe lang deze kleuren blijven zitten: heel lang! Ze blijven makkelijk een paar uur zitten, en overleven soms zelfs een hele maaltijd. Als de lipstick er toch een beetje af gaat als je eet moet je niet bang zijn voor die lastige “butthole lip” (waarbij de binnenkant van je lippenstift eraf gaat), omdat de kleur heel gelijdelijk vervaagt. Ik heb deze lippenstiften in de kleuren 03, een perfecte klassieke rode kleur, en 04, een prachtige dieproze kersenkleur.

It’s no secret that I love a good bold lip, and these Magnetic Attraction liquid lip colours from Kiko Milano are absolutely beautiful. With bold lips, I like to either wear a matte lipstick or a liquid lipstick, and this product feels like a combination of both. It dries like a liquid lipstick, but it doesn’t dry out your lips at all. This liquid lippie always leaves my lips feeling soft, and not tight like some liquid lipsticks do. And don’t even get me started on the lasting power of these lipsticks, because they’re absolutely wonderful. They will easily last a couple of hours and they might even survive a meal. If they do rub off while you’re eating, you don’t have to be afraid to be left with an infamous “butthole lip” (i.e. when your lipstick starts fading on the inside of your lips), because it fades very gradually. I have these liquid lip colours in shade 03, a perfect classic red, and in shade 04, a gorgeous dark cherry pink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: