Outfit

The swinging sixties

Minirokjes, zware eyeliner, en gigantisch getoupeerd haar. Dat kan maar naar één decennium verwijzen: de sixties! Mijn stijl neigt meestal meer naar de jaren 40 en 50, maar voor dit artikel ging ik weer eens voor iets helemaal anders.

Mini skirts, heavy eyeliner, and crazy beehive hair. These things can only refer to one decade in history: the sixties! My style usually goes more towards the 40s and 50s, but for this article I went for something entirely different.

Ik vind veel elementen uit de mode van de jaren 60 heel erg tijdloos. De bruintinten, ruitjesprint, en minirokjes met dikke panty’s vind ik echt fantastisch om te dragen! Bij deze outfit ging ik als opvallendste stukken voor een donkergroene minirok en een geruite top. Die twee stukken lijken namelijk erg op kledingstukken die in de jaren zestig echt werden gedragen. Als je wat opzoekwerk doet kom je meteen veel foto’s tegen met een paar typische elementen zoals de alom gekende minirokjes, die soms wel érg kort waren, truitjes met een hoog gesloten kraag én korte mouwen, prints met strepen, bloemen, ruitjes …, en panty’s in de meest rare pastelkleuren.

I think a lot of the fashion elements from the sixties are very timeless. The earthy tones, checkered print and mini skirts with thick nylons are right up my steet! The boldest pieces in this outfit are the dark green mini skirt and the checkered top. Those two pieces look quite a lot like actual clothing items that were popular in the sixties. If you were to do a bit of research you would definitely come across pictures that have a couple of these key elements like the well-known mini skirts (that were VERY short at times), tops with a high neck and short sleeves, prints like stripes, flowers, checks …, and pantyhose in the weirdest pastel colours.

De outfit die ik hier samenstelde oogt iets moderner, en dat komt ook omdat ik niet veel kleding heb die echt uit de jaren 60 komt. Alles is eigenlijk ‘nieuw’, behalve de handtas. Je ziet (denk ik) wel duidelijk waar ik mijn inspiratie haalde, maar het totaalplaatje is iets rustiger, en bevat niet al te veel knotsgekke modetrends uit de sixties.

Wat ik altijd erg belangrijk vind bij een outfit die op een bepaalde stijl geïnspireerd is, is het kapsel. In de jaren 60 waren een aantal kapsels populair zoals de heel korte pixie cut, de curtain bangs die Brigitte Bardot prachtig kon dragen, maar ook de beehive. Hier geldt eigenlijk maar één regel: hoe hoger, hoe beter. Je kan je haar hiervoor zo hard touperen totdat het vanzelf rechtop blijft staan, of je kan (en dit is wat ik deed) hulpmiddeltjes gebruiken die je onder je haar stopt en die je zo wat meer volume geven.

The outfit that I made here has a bit more of a modern feel, and that’s because I don’t have that many clothing items that are actually from the sixties. Pretty much everything is ‘new’, except for the bag. I think it’s quite clear where I got my inspiration from, but the entire look is a bit more toned down and doesn’t contain all these crazy trends from the sixties.

What I think is always very important when you’re recreating a look inspired by a certain decade, is the hair. In the sixties there were a lot of populair hairstyles like the pixie cuts, Brigitte Bardot’s curtain bangs, and also the beehive. With the beehive there was pretty much just one rule: the higher, the better. To achieve this you can choose to tease your hair as much as you can, or you can use extra things like hair rats to achieve the desired volume. I opted for the last one.


Top – United Colors of Benetton | Skirt – Zara | Shoes – old | Bag – vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: