DIY

Stuck at home? Repot your plants!

De meesten mensen zitten, net zoals ik, al een tijdje thuis, en ik vind dat persoonlijk de perfecte gelegenheid om eindelijk eens een paar klusjes aan te pakken die steeds op mijn to do-lijstje blijven staan. De eerste mooie temperaturen van dit jaar zorgden er dit weekend voor dat ik aan de slag ging met al mijn plantjes die nodig verpot moesten worden!

A lot of people, which also includes me, have been stuck at home for a while now, and I think that‘s the perfect opportunity to tackle a few chores around the house that have been on your to do-list for way too long. The weather was absolutely lovely this weekend and I really felt like taking care of all my little plants!

Enkele jaren geleden raakte ik een beetje geobsedeerd door cactussen en vetplanten. Mijn verzameling groeide snel, maar er was een klein probleempje: ik verdiepte me nooit echt in hoe ik mijn plantjes het beste kon verzorgen. Sommige planten bleven op bijna miraculeuze wijze in leven, en anderen hebben 2020 helaas niet gehaald… Voor Kerstmis kreeg ik van mijn vriend een boek over het verzorgen van cactussen, en dat heeft me gemotiveerd om toch wat beter om te gaan met mijn plantjes. Ik probeer ze nu op het juiste moment water en voeding te geven, let beter op hoe ze groeien, en ik wilde ze ook graag netjes verpotten zodat ze mooi zouden kunnen groeien.

A few years ago I got kind of obsessed with cacti and succulents. My collection grew quite quickly, but there was one small problem: I never really got into how to properly care for my plants. Some plants almost miraculously managed to stay alive, and others didn’t make it to 2020… For Christmas my boyfriend gave me a book all about taking care of cacti, and that really motivated me to take better care of my little plants. I now try to water them at the right time, I study how well they grow, and I really wanted to repot them to make sure they would keep growing nicely.

Dit weekend was het prachtig weer buiten, en dus besloot ik samen met mijn vriend aan de slag te gaan. En weet je wat? Het deed me enorm veel deugd om in de buitenlucht met mijn plantjes bezig te zijn! Ik maakte ze weer helemaal netjes, haalde kleine stekjes uit de potten om in hun eigen potje te planten, en ik zocht achteraf zelfs wat extra informatie op over mijn planten.

Deze week wordt het ook weer prachtig weer, dus als jij je begint te vervelen, zou ik er snel wat plantjes bijhalen om te verpotten! Je hebt waarschijnlijk ergens wel een plantje staan dat wat liefde kan gebruiken πŸ˜‰

This weekend the weather was just lovely outside, so I decided to start repotting my plants together with my boyfriend. And do you know what? It felt really good to be outside and to take care of my plants. I tidied them up, I planted the little cuttings so they can grow better, and I even looked up a bit of information about my plants afterwards.

This week, the weather will be lovely once again, so I would highly suggest taking your plants outside to repot them if you’re starting to feel a little bored. I’m sure you all have one or more plants hanging around that need a bit of TLC πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: