DIY

Lockdown Knitting?

De laatste paar weken is het overal een beetje van de we-proberen-er-het-beste-van-te-maken, en dat is ook zo ongeveer wat er op mijn planning staat voor de nabije toekomst. Ik werk op mijn gemakje aan schooltaken, probeer wat te ontspannen en regelmatig een wandeling te maken, en natuurlijk hou ik me ook bezig met al mijn handwerk-projecten. En deze week ben ik er al in geslaagd om een leuke trui af te werken!

The last couple of weeks have been a bit of ‘trying to make the best out of it’ for pretty much everyone. And that’s also exactly what has been on my agenda, and what will be on it for the foreseeable future. I’ve been taking my time to make tasks for school, I’ve been going for a walk regularly, and I’ve been trying to finish a couple of DIY projects that have been laying around. This week I managed to complete a fun sweater!

Een hele tijd terug maakte ik zelf deze leuke zwarte trui, maar hij was niet helemaal naar mijn zin. Hij was namelijk een beetje te groot en de mouwen waren wat te lang. Ik besloot dus bijna meteen om nog zo’n trui te breien, maar dit keer met andere afmetingen. De wol die ik gebruikte is ook helemaal anders. Meestal brei ik gewoon met de Royal garen van Zeeman, maar deze keer gebruikte ik specialere wol. In een klein breiwinkeltje in de buurt vond ik namelijk de ‘Earth’ wol van Katia. Deze bollen zijn super zacht en zijn gemaakt van gerecycleerd plastiek! Cool, toch?

A while ago I knitted this cute black sweater, but it wasn’t entirely how I wanted. It was slightly too big, and the sleeves were way too long. I decided pretty quickly after finishing this one that I wanted to knit another one with better measurements. The yarn that I used this time is from a different brand as well. I usually knit with the Royal yarn from Zeeman, but the one that I used for this sweater is the ‘Earth’ yarn from Katia. These balls of yarn are super soft and they’re made from recycled plastic. Isn’t that cool?

Ik breide ook deze trui weer met rondbreinaalden, waardoor je de trui in één stuk breit. Je begint met de kraag, breit dan het grootste deel recht naar onder, en voegt dan mouwen toe. Dit keer deed ik de details aan de schouders wel iets anders met grotere gaten. De wol is heel makkelijk om mee te breien en voelt nadien nóg zachter aan!

Ik ga in de komende paar weken alvast proberen om nog wat handwerkjes af te werken, en misschien begin ik ook wel aan iets nieuws. In stressvolle tijden werkt breien voor mij echt heel ontspannend, dus ik kan het alleen maar aanraden als jij hier soms ook last van hebt!

I knitted this sweater with circular needles just like the previous one, and that means that this sweater was knitted in one piece. With circular needles you start with the collar, knit your way down the bodice, and then you knit the sleeves. This time I did make the details on the shoulders a bit more special with bigger holes. The yarn that I used is indeed super soft and it was super easy to knit with!

In the next few weeks I’ll definitely be trying to finish a couple more DIY projects, and I might even start something new. When times are stressful, knitting really calms me down, so I can only recommend trying it out if you also suffer from stress these days!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: