Loving

Tips For That 1950s Look

It’s all in the details, en dat geldt ook voor een authentieke vintage look. Zelfs met de mooiste vintage jurk of het perfecte kapsel kunnen een paar kleine accessoires je outfit helemaal af maken. In dit artikel geef ik je daarover enkele simpele tips!

It’s all in the details and the same goes for an authentic vintage look. Even when you’re wearing the most gorgeous vintage dress or your hair is perfectly done up a couple of small accessories can add that little bit extra to your outfit. In this article I’ll be giving you a couple of simple tips on how to achieve that!

Pearls

Een eerste tip die ik je kan geven om je kapsel wat op te leuken en dat extra beetje glamour te geven is om een leuke haarspeld te gebruiken. In deze foto gebruikte ik een prachtige speld met pareltjes, en alhoewel ze in de jaren 50 niet per se een dergelijke speld droegen, waren parels toen wel heel erg in de mode. Denk maar aan oorbellen met parels, of van die prachtige halssnoeren met parels …

A first tip that I can give you to make your hair look a bit more interesting and to add a little bit of glamour is to add a cute hairclip. In this picture I used a gorgeous hairclip with pearls, and even though these kinds of hairclips weren’t necessarily that popular in the 1950, everything else pearl-related was. Think of pearl earrings, of gorgeous pearl necklaces …

The scarf

Deze trend hebben we (naar verluid) te danken aan Babe Paley, een echte it-girl uit de jaren 50. Het verhaal gaat dat ze, toen ze op weg was naar een lunch, haar sjaaltje heel nonchalant aan haar handtas heeft geknoopt, en een paar weken later werd dit in heel New York een echte trend. Het blijft één van mijn favoriete manieren om mijn (vintage) handtas wat op te leuken, dus bedankt Babe Paley!

The story goes that we have it-girl Babe Paley to thank for this trend of tying your scarf on your handbag. Apparently, in the 1950s, when Babe Paley was walking to lunch, she tied her scarf to her handbag in a very casual manner. A couple of weeks later, all women in New York were tying their scarves to their purses! This is still one of my favourite things to do if I just want to make my (vintage) handbag look a bit cuter, so thank you, Babe Paley!

It’s easier than you think

Je denkt misschien dat je voor deze meer ‘authentieke’ looks echte vintage items nodig hebt, maar niets is minder waar. Alle accessoires die ik in dit artikel liet zien zijn namelijk helemaal geen echte vintage! Ze hebben wel die prachtige tijdloze uitstraling, maar zijn veel makkelijker te vinden dan echte vintage. Ik vond deze accessoires bij La Eva Store, een super leuke Nederlandse webshop waar je allerlei simpele, maar heel mooie accessoires kan vinden.

Een tijdje terug liet ik trouwens al een paar items van La Eva Store zien! Het artikel kan je hier vinden. Daarin laat ik je een paar kapselideeën zien die je met accessoires van La Eva Store kan creëren.

You might think that you need true vintage items for these kinds of ‘authentic’ looks, but that’s definitely not the case. All accessories that I showed in this article are not actually vintage! They do have that gorgeous timeless elegance that comes with vintage pieces, but these are much easier to find. I found these accessories at La Eva Store, a super cute Dutch webshop that sells all kinds of simple but elegant accessories.

A while ago I already showed you a couple of items from La Eva Store! You can read the article here. In that article I showed you a couple of hairstyle ideas that you can recreate with the help of accessories from La Eva Store.

De haarspeldjes zijn momenteel nog niet te koop bij La Eva Store, maar zouden heel binnenkort in de webshop moeten verschijnen. Keep an eye out!

Dit sjaaltje ‘Indi’ is echt ontzettend leuk. Het heeft mooie warme kleuren, en gaat perfect bij veel verschillende outfits. Het kost €6,95 op de webshop en is ook verkrijgbaar in een paar andere kleurencombinaties.

The hairclips aren’t currently for sale yet at La Eva Store, but they will appear on the webshop really soon. Keep an eye out!

This ‘Indi’ scarf is just too cute. It has really nice warm colours and goes perfectly with all kinds of different outfits. It costs €6,95 on the webshop and is available in a couple of different colour combinations.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: