Uncategorized

The Books I Read In 2019

Er is weer een jaar voorbij en dat betekent dat ik weer heel wat boeken heb gelezen. Op het einde van 2018 schreef ik een dergelijk artikel en toen had ik in één jaar 30 boeken gelezen. In 2019 las ik er een heel pak minder, maar toch nog een mooi aantal.

Another year has passed and that means that I read a lot of books… At the end of 2018 I wrote an article just like this one and then I managed to read a total of 30 books. I read less books this year, but it’s still a pretty nice amount.

21 boeken. Zo veel boeken heb ik afgelopen jaar kunnen lezen. Het is bijlange niet zo veel als de 30 boeken die ik het jaar ervoor las, maar ik vind het toch een mooi aantal. Hier volgt een lijst met alle boeken die ik in 2019 las:

21 books. That’s how many I read in the past year. 21 books is nowhere near as much as the 30 books that I read in the year before that, but I still think it’s a nice amount. Here is a full list of everything I read in 2019:

 1. The Day of the Triffids – John Wyndham
 2. Het Grote Misschien – John Green
 3. 13 Reasons Why – Jay Asher
 4. Tortilla Flat – John Steinbeck
 5. The Unbearable Lightness of Being – Milan Kundera
 6. Call the Midwife – Jennifer Worth
 7. The Hobbit – J.R.R. Tolkien
 8. All the Light We Cannot See – Anthony Doerr
 9. Breakfast at Tiffany’s – Truman Capote
 10. My Name is Lucy Barton – Elizabeth Strout
 11. Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins
 12. VOX – Christina Dalcher
 13. An Absolutely Remarkable Thing – Hank Green
 14. Normal People – Sally Rooney
 15. Here We Are Now – Jasmine Warga
 16. Fifth Avenue, 5 a.m. – Sam Wasson
 17. On the Road – Jack Kerouac
 18. Eleanor Oliphant is Completely Fine – Gail Honeyman
 19. Go Set a Watchman – Harper Lee
 20. The Early Stories – Truman Capote
 21. God Bless you, Dr. Kevorkian – Kurt Vonnegut

Achter veel van deze boeken schuilt een leuk verhaal, dus laat ik op enkele exemplaren wat dieper ingaan.

A lot of these books come with their own story (haha, see what I did there?), so let’s talk about a couple of those stories.

Truman Capote

In 2019 behaalde ik mijn Masterdiploma en daar hoort ook een thesis bij. Ik mocht mijn thesis over één van mijn favoriete boeken schrijven: Breakfast at Tiffany’s van Truman Capote. Om deze thesis te kunnen schrijven heb ik een aantal boeken van en over Capote moeten lezen, en daarnaast las ik ook een bundel met kortverhalen van hem.

In 2019 I got my Master’s degree and such a degree comes with a nice thesis to write. I had the chance to write my thesis about one of my all time favourite books: Breakfast at Tiffany’s by Truman Capote. To be able to write this thesis I had to read a couple of books by and about Truman Capote, and I also read some of his short stories.

The Thrift Store

Ik koop bijna al mijn boeken bij de Kringwinkel. Soms zijn er natuurlijk wel boeken die ik nieuw koop omdat ze nog maar net uit zijn of omdat ik ze maar niet kan vinden, maar ik vind het super fijn om in verschillende Kringwinkels op zoek te gaan naar leuke boeken. Je weet nooit wat je precies gaat vinden (en of je iets gaat vinden), maar dat hoort er allemaal bij. Van de 21 boeken in deze lijst komen er 10 van de Krinwinkel!

I buy almost all of my books at the thrift store. Sometimes I do buy new books, for example when they were just released or when I can’t find them at the thrift store, but I do love to visit different thrift stores to find good books. You never really know what you’ll find (or whether you’ll find anything at all), but that’s all part of the game! 10 of the 21 books in my list were thrifted.

England

In maart ging ik een dagje naar Engeland en daar kocht ik twee boeken die ik allebei heel goed vond: VOX van Christina Dalcher en Eleanor Oliphant is Completely Fine van Gail Honeyman. Twee aanraders, als je nog wat nieuw leesvoer zou zoeken!

In March I went to England for a day and I bought two really good books there: VOX by Christina Dalcher and Eleanor Olipahnt is Completely Fine by Gail Honeyman. I would highly recommend both of these books if you’re looking for something new to read!

Currently Reading

En ook 2020 is al goed begonnen! Het eerste boek dat ik dit jaar lees is East of Eden van John Steinbeck. Vorig jaar las ik één boek van Steinbeck (Tortilla Flat), en ook daarvoor las ik al twee van zijn boeken. Ik vond ze allemaal zo goed dat ik niet kon wachten om dit boek te lezen. En wat het nog leuker maakt? Ik vond het in de Kringwinkel!

2020 already started off as a good year for reading! I’m currently reading East of Eden by John Steinbeck, one of my favourite authors. Last year I read one of his books, and I also read two other books by Steinbeck before that. I loved them all so much that I couldn’t wait to start reading this one. Do you know what makes it even more fun? I found this book at the thrift store!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: