Outfit,  Vintage

The Perfect Pair of 1940s Jeans

Long time no see… Wat zijn de laatste paar weken voorbij gevlogen! Gisteren heb ik eindelijk nog eens wat tijd gevonden om outfitfoto’s te nemen (met deze fantastische broek van QMI!) en in dit artikel ga ik je er alles over vertellen.

Long time no see… The past couple of weeks have just flown by! Yesterday I finally had a bit of time to quickly shoot outfit pictures (featuring these awesome denim trousers by QMI!) and in this article I’ll be telling you all about it.

Deze zomer liet ik in een ander artikel al een fantastische jeansbroek zien met een heel ‘jaren 40’-model. Het is nog steeds één van mijn favoriete broeken, maar ze zit nogal strak en soms heb ik gewoon liever een broek die ietsje losser zit. Ik was al langer op zoek naar de perfecte broek geïnspireerd op de jaren 40, en een tijdje terug vond ik ze eindelijk op de webshop van Quartermaster Inspector! Ik leerde QMI kennen dankzij mijn vriend, en het is een fantastische webshop voor iedereen die van originele stuks uit WOII én reproductie uit die tijd houdt. Je vindt er bijna alles (schoenen, kleding, accessoires, …) dat met militaria te maken heeft, en dus ook spullen voor vrouwen.

This summer I already showed you a different pair of jeans that looks very 1940s. It’s still one of my absolute favourite pairs, but it’s quite tight on me and sometimes I just feel like wearing pants that are a bit more comfortable. I had been looking for the perfect pair of 1940s-inspired jeans for a while, and a couple of months ago I finally found them on the Quartermaster Inspector webshop! QMI is a webshop I got to know through my boyfriend, and on the webshop they sell all kinds of great things relating to military uniforms and equipment. It’s a great webshop for anyone who loves original and reproduction pieces from WWII. They carry accessories, shoes, clothing, etcetera, and also a lot of nice things for women!

In de categorie voor de WAC / Nurse kwam ik een prachtige jeansbroek tegen die recht uit de jaren 40 lijkt te komen. In die tijd droegen vrouwen veel liever een jurk of rok dan een broek, maar een jurk of rok was helaas niet zo geschikt om in een fabriek te werken. Door het grote tekort aan werkkrachten in de fabrieken (vanwege de Tweede Wereldoorlog) moesten veel vrouwen daar ook hun steentje bijdragen, en vaak droegen ze dan broeken met een hoge taille en heel brede broekspijpen. Wat was ik blij toen ik zo’n type broek tegenkwam in een heel authentiek model én voor een betaalbare prijs!

In the category WAC / Nurse I came across a beautiful pair of jeans that look like they came straight out of the 1940s. In those days women usually wore dresses and skirts, but because many women had to go work in the factories (due to the shortage of labour because of WWII) they opted for high-waisted pairs of jeans with wide legs. I was extremely happy when I came across such a pair that looked very authentic and that was very reasonably priced.

En… omdat ik het niet kon laten bestelde ik samen met deze broek ook nog mooie zwarte leren vrouwenschoenen van het Amerikaans leger. Ze passen perfect, en maken een vintage outfit echt helemaal af. Voor de rest van de outfit ging ik voor een leuke gestreepte trui (van de Zeeman), een vintage handtas, en een basic zwart sjaaltje voor in mijn haar. Vrouwen die in de jaren 40 in fabrieken werkten, droegen vaak een gelijkaardig sjaaltje over hun haar. Zo bleven hun krullen beter zitten, en zat hun haar niet in de weg.

Ben jij net als ik fan van militaria en van de jaren 40? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen op de webshop van Quartermaster Inspector! Wat er nog bovenaan mijn wishlist staat? Deze salopette (helaas uitverkocht!) en deze super leuke bruine broek.

And… because I couldn’t help myself I also ordered a beautiful pair of black leather women’s shoes from the US army. They fit perfectly and they really tie together any 1940s outfit. For the rest of the outfit I went with a cute striped sweater (from Zeeman), a vintage handbag, and a very basic black scarf to tie around my hair. Women who worked in factories in the 1940s often wore similar scarves around their hair. This made sure that their curls stayed in place and kept their hair out of their face.

Are you a fan of military equipment and the 1940s just like me? Then you’d really like this webshop! Other things that are currently at the top of my wishlist are these overalls (but they’re sold out!) and this pair of brown trousers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: