Loving

3 Vintage Looks with Modern Accessories

Echte, authentieke vintage is niet voor iedereen weggelegd. Ik vind het persoonlijk wel leuk om er helemaal voor te gaan met een retro look, maar als jij iemand bent die het liever wat subtieler heeft, dan heb ik hier een artikel met een paar leuke kapsel-ideeën! Alle looks zijn samengesteld dankzij La Eva Store.

Real, authentic vintage just isn’t for everyone. I personally love to go all out with my retro looks, but there are other options for people who like things to be a bit more subtle. All of the hairstyles in this article were created thanks to La Eva Store.

La Eva Store is de kleine Nederlandse winkel van Merel. Op haar webshop verkoopt Merel mooie en hippe accessoires zoals haarbanden, haarspeldjes, sjaaltjes, enzovoort. Ik noem ze hier ‘modern’, maar in dit artikel laat ik jullie zien hoe de accessoires van La Eva Store er toch ook een beetje vintage kunnen uitzien. Helemaal mijn stijl dus!

La Eva Store is the small webshop hosted by Dutchie Merel. On her webshop she sells super trendy accessories like headbands, hair clips, scarves, and so on. I used the term ‘trendy’ to describe the accessories, but in this article I’ll be showing you how these pieces can be styled in super easy vintage looks as well!

Voor de eerste look gaan we terug naar de jaren 60. Deze look kan met een heel moderne outfit absoluut ook gedragen worden, maar ik vind het sixties gevoel dat ik erbij krijg vooral heel leuk. Voor dit kapsel gebruikte ik de Linne haarband in een prachtige blauwe kleur. Maak een diepe zijstreep en creëer wat volume op de kruin van je haar, en je bent helemaal klaar voor dat jaren 60-gevoel! Deze haarband, die overigens heel stevig aanvoelt, is nog verkrijgbaar in andere kleuren zoals groen, grijs, roze, enzovoort en kost €11,95 per stuk.

For the first look we’re going back to the sixties. This look can definitely be worn with a very modern look as well, but I really like the sixties vibes it gives me. For this hairstyle I used the Linne headband in a beautiful blue colour. Make a deep side part in your hair and create a bit of volume on the top. You’ll instantly see that sixties-feeling appearing! This headband, which by the way feels very sturdy, is also available in other colours like green, grey, pink, et cetera, and costs €13,95 apiece.

De volgende look is meer in de stijl van een schoolmeisje uit de jaren 50. Een paardenstaart met een sjaaltje er rond geknoopt is de laatste tijd heel erg populair, maar in plaats van een lage paardenstaart maakte ik er een hoge van. De voorste lokken van mijn haar rolde ik op voor een meer retro-effect, en je look is klaar! Zoals je kan zien staat dit kapsel ook heel leuk bij een gewone simpele top. Hiervoor hoef je absoluut geen échte vintage kleding in huis te hebben, een gewone witte top werkt net zo goed!

Het Indi sjaaltje is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren/prints. Ze zijn bijvoorbeeld ook heel leuk om echt als sjaaltje te dragen of om bijvoorbeeld aan je handtas te knopen. De sjaaltjes kosten €6,95 per stuk, wat een goede deal!

The next look gives off more of a ‘fifties school girl’ vibe. Tying a scarf around a ponytail has been quite popular for the past few months, but instead of creating a low ponytail I made one that is much higher up on my head. I rolled my fringe under to create more of a retro look, and that’s that! As you can see this hairstyle also looks great with a plain top. You really don’t need a fancy vintage top to make it look more authentic. A simple white shirt works just as well!

The Indi scarf is available in three different colours/prints. It’s also a great scarf to wear around your neck or to tie to your purse. These scarves cost €6,95 each, and I think that’s a really great price!

En dan de derde en laatste look, ook weer met het prachtige Indi sjaaltje. Je zou wel kunnen zeggen dat deze look de eerste twee een beetje combineert: het sjaaltje wordt namelijk gedragen als een haarband, maar wordt bovenaan geknoopt. Ik vind het altijd het prettigst als een sjaaltje als dit een beetje over mijn oren zit, en dan ziet ‘ie er ook het leukst uit. Geef de voorste lokken van je haar wat volume voor een leuk retro gevoel of speld ze losjes vast naar achteren als je dat makkelijker vindt.

Dat waren ze dan, de drie super makkelijke kapsels met een retro tintje. Ben je ook fan geworden van deze prachtige haar-accessoires? Neem dan zeker een kijkje op de webshop van La Eva Store!

And then there’s the last look, again created with the beautiful Indi scarf. You could say that this hairstyle combines the other two looks in a way: the scarf is being used again, but this time it’s used more like a headband because it’s been tied in a knot at the top. I like it when scarves like this cover my ears a little bit, and I think it also makes it look the nicest. Add a bit of volume to your bangs for a real retro look, or loosely pin them back if you prefer that.

That’s it for the three super easy looks with a retro twist. Do you love these beautiful hair accessories as much as I do? Make sure to have a look at the La Eva Store webshop!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: