DIY

1940s Vibes With Veritas

Een tijdje terug deed ik een echte miskoop: ik kocht een witte overall. Dankzij Veritas heb ik mijn miskoop nog kunnen redden en is het nu een prachtige overall geworden die helemaal geïnspireerd is op de jaren 40!

A while ago I bought something that I almost immediately regretted: a pair of white denim overalls. Thanks to Veritas I managed to save this bad purchase and I’ve turned it into a beautiful pair of overalls inspired by the 1940s!

Ik was al heel lang op zoek naar een boiler suit, zo’n dikke overall/jumpsuit die me deed denken aan de jaren 40. Een tijdje terug vond ik er zo één bij Primark, maar achteraf gezien bleek de kleur toch niet helemaal fantastisch. Met een witte overall lijk je, je raadt het misschien al, net een bakker of schilder… Ik kreeg al snel het idee om het pak dan maar een andere kleur te verven, en daar was Veritas om me te helpen! Bij Veritas verkopen ze namelijk enorm veel verschillende kleuren textielverf van Dylon in van die handige all-in-one verpakkingen.

I had been looking for a ‘boiler suit’, the thick kind of overalls that reminded me of the 1940s. A while ago I found a pair of those at Primark, but I soon realized that the colour wasn’t that great. A pair of white overalls just make you look like a baker or painter… I quickly got the idea to paint the suit a different colour, and Veritas was there to help! At Veritas they sell many different kinds of textile paints from Dylon in easy to use all-in-one packages.

Met deze overall begon het dus allemaal. Qua pasvorm vind ik hem heel leuk, maar de kleur is niet ideaal. Langs de andere kant is wit wel de perfecte kleur om te verven. Als je een andere kleur als basis neemt moet je namelijk goed gaan nadenken over welke kleur je als resultaat gaat hebben. Ik wou mijn pak donkerblauw verven, dus daar ging de basiskleur geen probleem vormen. Wat ik wel belangrijk vond is dat de kleur vrij donker zou worden. Ik wou geen lichtblauw, en daarom gebruikte ik niet één, maar twee verpakkingen Dylon verf in de kleur jeans blue.

This is the pair of overalls that started it all. I really liked the fit of it, but the colour just wasn’t ideal. On the other hand, white is the perfect colour to paint. If you take a different colour as a base you really have to start thinking about how the colour will turn out. I wanted to paint my suit dark blue, so the base colour wouldn’t be a problem for me. What I did find very important was that the colour would turn out to be very dark, so I used to Dylon packages instead of just one. The colour I used is called jeans blue.

Deze all-in-one verpakkingen van Dylon zijn heel makkelijk in gebruik. Je stopt je te verven kleding (de kleding mag een beetje nat zijn) in de wasmachine, verwijdert de plastiek van de Dylon verpakking, en voegt dit toe in de trommel van je machine. Je wast alles op een normaal programma zonder wasmiddel, daarna nog een keer met wasmiddel, en je kleding is geverfd! Ik laat het nu allemaal wel heel makkelijk klinken, maar het is ook echt niet moeilijk. Nadien is het wel belangrijk dat je je wasmachine heel erg goed uitwast, want zoals je op bovenstaande foto kan zien blijven er nog veel kleurresten achter.

These all-in-one packages from Dylon are super easy to use. You simply put the piece of clothing that you want to dye in the washing machine (make sure the clothing is slightly damp), you remove the plastic from the Dylon container, and you add that to the machine. Simply let it wash without any product and after that wash it again with a bit of detergent. After that, you’re done! I know I’m making it sound very easy, but it really isn’t difficult to do. It is, however, very important to remember to properly was out your machine after using the dye, because it can leave quite a nasty residue (as you can see in the picture above).

En dan is je kleding helemaal klaar! Ik was aangenaam verrast door hoe egaal de verf mijn pak heeft gekleurd. Het stiksel is mooi wit gebleven (vind ik persoonlijk wel leuk), en de rest van de stof is overal mooi donkerblauw. Ik voegde nadien nog een paar opstrijk-patches van Veritas toe om mijn pak nog wat meer te personaliseren en dan ben je helemaal klaar!

And then your suit is ready! I was pleasantly surprised with how nicely the Dylon dyed my suit. The stitching remained nice and white (which I like), and the rest of the fabric is a very nice dark blue colour. I added some iron-on patches to my suit to personalize it a bit more, and that’s it!

Jep, ik ben er blij mee! Helemaal zoals ik wou! Heb je ook zin gekregen om een kledingstuk te verven? Neem dan zeker eens een kijkje op de site van Veritas!

Yes, I’m very happy with how this little DIY turned out! Have you gotten all excited to dye one of your items of clothing? Make sure to check out the Veritas webshop!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: