On the road

48 Hours in Utrecht

In juli gingen we op een soort van familieweekend naar Utrecht. In dit artikel vertel ik je een paar leuke dingen om te doen als je een weekendje in Utrecht bent!

In July we went on a family vacation to Utrecht. In this article I’ll be telling you more about some fun activities to do when you’re in Utrecht for the weekend!

City Tour

Allereerst iets wat ik niet vaak doe als ik een stad bezoek, maar wat wel echt de moeite waard is: een stadswandeling. Met zo’n wandeling leer je een stad veel beter kennen. Denk aan de geschiedenis, verborgen plekjes, en een leuke sightseeing op maat. In Utrecht deden wij een stadswandeling die uitging van de gilde, en die kan ik absoluut aanraden, vooral als je Jan Mulder als gids hebt. Hij kon ontzettend veel vertellen over Utrecht en kwam telkens op de proppen met leuke anekdotes.

The first activity is something I don’t do very often when I visit a city, but which is definitely worth trying: a city walk. With this kind of a walk you really get to know a city. Think of the history, hidden spots, and a nice bit of sightseeing. In Utrecht we did a city walk that was organized by the guild, and I highly recommend this tour, especially if your guide happens to be Jan Mulder. He had so much to tell about the city, and also knew of some interesting anecdotes.

Boat Ride

Ook een boottochtje op de Utrechtse grachten is een echte aanrader. Ik dacht altijd dat zo’n activiteit heel veel geld kost, maar wij konden voor 60 euro twee uur lang een elektrisch bootje huren. In twee uur kan je een heel groot stuk van de grachten zien en heb je net even een ander zicht op de stad. Wij huurden ons bootje via Greenjoy. Hier gaat alles online en heel erg makkelijk.

A boat ride on the canals of Utrecht is also a really fun activity to do. I always thought boat rides were super expensive, but for 60 euros we could hire a boat for two full hours! In two hours you can really see a lot of the Utrecht canals and it also gives you a bit of a different look on the city. We rented our boat via Greenjoy. Through their website you can arrange everything online without any problems.

Get Yourself a Bike

In een stad als Utrecht is het ook absoluut een must om een fiets te hebben. Met de fiets zijn veel meer plekken bereikbaar dan met de auto, en je bent in een mum van tijd in de binnenstad. Wij hadden geluk dat er bij onze Airbnb standaard al een paar fietsen zaten, maar anders kan je ze wel gaan huren.

In a city like Utrecht it’s an absolute must to have a bicycle. Places are often much more accessible with a bike and you’re in the city centre in no time. We were lucky that our Airbnb came with a couple of bikes, but if that isn’t the case you can definitely rent some in the city.

Paushuize

Een iets minder bekende, maar wel heel mooie plek in Utrecht is Paushuize. Dit gebouw werd begin zeventiende eeuw door paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, gebouwd. Je kan dit prachtige gebouw ook bezoeken, maar daar moet je wel een beetje geluk mee hebben. Elke laatste zondag van de maand kan je Paushuize in de voormiddag gratis bezoeken (mét rondleiding!), maar daarom moet je dus wel een beetje uittellen wanneer je bezoek juist valt.

A slightly less known, but really beautiful spot in Utrecht is Paushuize (literally translated: “Pope’s house”). This building was erected at the beginning of the 17th century by Pope Hadrian VI, the only Dutch pope. You can visit this gorgeous building, but you have to be kind of lucky. Every last Sunday of the month Paushuize is open to the public and you can visit it for free (plus it comes with a tour!), but this also means that you really have to plan your visit to Utrecht.

En voor de rest: geniet ervan! Utrecht is een mooie stad die heel veel te bieden heeft. Ik zou nog veel langer kunnen schrijven over dingen zoals Biercafé Olivier (in een schuilkerk), de Dom van Utrecht, het Pandhof Domkerk, de leuke winkelstraat …, maar ik stel voor dat je Utrecht gewoon zelf eens gaat bezoeken 😉

And besides all that: just enjoy the city! Utrecht really is a great city. I could go on and write some more about beer pub Olivier (in a hidden church), the Utrecht Cathedral, the Cathedral Gardens, the lovely shopping street …, but I would suggest just visiting the city yourself 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: