On the road

Tips For Your Copenhagen Trip

Een tijdje geleden kwam er al een artikel online met enkele must sees die je in Kopenhagen zeker moet bezoeken. Vandaag heb ik nog een paar handige tips om je verblijf in de stad wat makkelijker te maken!

A little while ago an article containing a couple of must sees in Copenhagen went online. Today I’ve got another Copenhagen-related article with a couple of tips to make your stay in the city a little bit easier.

Bicycle, bicycle…

Kopenhagen is een echte fiets-vriendelijke stad. De meeste mensen gebruiken een fiets om de stad te doorkruisen, en als toerist vind ik dit ook het handigste vervoersmiddel. Mijn vriend en ik hadden het geluk dat er bij onze Airbnb ook twee fietsen zaten, maar je kan in Kopenhagen natuurlijk ook gewoon een fiets huren. Het openbaar vervoer is ook vrij goed in de stad, maar ik vind een fiets nog stukken makkelijker. Het is wel belangrijk om te onthouden dat er specifieke ‘fiets-regels’ zijn in Denemarken. Online kan je hier heel veel informatie over vinden, maar eigenlijk moet je er gewoon op letten dat je niet met twee naast elkaar rijdt, je arm uitsteekt als je wil afdraaien, en dat je je hand omhoog steekt als je gaat stoppen.

Copenhagen is definitely a bicycle-friendly city. Most people use their bike to get around the city and roads were built to accommodate this exact mode of transportation. We were very lucky to have an Airbnb that came with two bikes, but in Copenhagen there is also the possibility to rent a bike for a couple of days. Public transport is also pretty good in the city, but using a bike is just so much easier. What’s important to know is that there are specific ‘rules’ when riding a bicycle in Copenhagen. There is a lot of information about this online, but basically just make sure that you don’t ride next to each other (instead, ride behind each other), put your arm out to the side when you’re changing direction, and raise your hand if you want to stop.

Look for the hidden spots

Veel plekken in Kopenhagen zijn super druk, en zo’n plekken vind ik meestal niet zo fijn. Ik hou meer van de rustigere straatjes en parkjes. Als je dus in zo’n drukke buurt zou zijn, fiets of wandel dan gewoon een paar straatjes verder en je zal meteen rustigere plekken tegenkomen.

Many places in Copenhagen are super crowded, and I tend to dislike such places. Instead, I loved the quieter streets and parks. Whenever you’re in a super busy neighbourhood, just walk/ride a couple of streets further and you’ll find a much quieter spot.

Danish people are super friendly

De meeste mensen die we tegenkwamen in Kopenhagen waren super vriendelijk en hielpen ons meteen als we een vraag hadden. Wees gewoon vriendelijk en je hoeft ook absoluut niet verlegen te zijn!

Most people we met in Copenhagen were super friendly and didn’t hesistate to help us out if we had a question. Just be friendly and don’t be shy!

Go thrift shopping

Als je net zoals ik houdt van tweedehands winkelen, dan moet je zeker een keer langs de ‘Rode Kruis’-winkels (Røde Kors) die je op verschillende plekken in Kopenhagen kan vinden. Ze zijn leuk om gewoon even in rond te kijken, maar je kan er vaak ook Engelse boeken vinden. De meeste mensen in Kopenhagen spreken ook Engels (en spreken het vrij goed), dus dat betekent dat er meestal wel een aantal Engelstalige boeken te vinden zijn in tweedehandswinkels.

If you love thrift shopping, definitely check out the ‘Red Cross’ (Røde Kors) charity shops that are scattered throughout Copenhagen. They’re fun just for browsing, but they often also sell English books. Most people in Copenhagen speak English (and do so very well), so that means that there are usually a couple of bookshelves with English books to be found in the charity shops.

Layers, layers, layers

Wij waren begin juli in Kopenhagen, en alhoewel het hier in België toen nog erg mooi weer was, was het in de Deense hoofdstad eerder koud. We moesten het de meeste dagen doen met regen en net geen 15°C. Mijn tip voor zulk onvoorstelbaar en vaak heel winderig weer is om verschillende laagjes kleding te voorzien. Zo kan je snel een trui bij aandoen of je regenjas bovenhalen als het nodig zou zijn.

We were in Copenhagen at the beginning of July, and even though the weather was very nice in Belgium, it was quite cold in the Danish capital. Most days it was quite rainy and around 15°C. I would highly suggest wearing layered clothing for that kind of weather. If it gets very windy or rainy all of a sudden, you can easily put on an extra sweater or take out your raincoat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: