On the road

Copenhagen Must Sees For Your First Visit

Yes! Het is eindelijk tijd voor het eerste artikel over Kopenhagen! Het heeft een paar weken op zich laten wachten, maar ik ben er eindelijk in geslaagd om een verslag uit te typen van mijn must-sees voor wanneer jij Kopenhagen voor de eerste keer bezoekt. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Yes! It’s finally time for the first article about Copenhagen! It has taken me quite a few weeks to write, but I finally managed to type up an article featuring my must-sees which are great for your first visit to the Danish city. If you’re curious, be sure to keep on reading!

Dit artikel bevat vrij bekende en populaire must-sees in Kopenhagen, maar dat leek met geen probleem. Kopenhagen heeft heel wat leuks te bieden voor wie graag op ontdekking gaat, maar toch zijn er ook een paar toeristische plekjes die ik absoluut de moeite waard vond om te bezoeken.

This article contains pretty well-known and popular places in Copenhagen, but that didn’t seem like an issue to me. Copenhagen has a lot of fun things to offer for anyone who likes to explore, but there are also a few must sees that I really think are worth a visit.

Den Lille Havfrue

De Kleine Zeemeermin / The Little Mermaid

Laten we beginnen met één van de bekendste bezienswaardigheden van Kopenhagen: de kleine zeemeermin. Deze bevindt zich in het oosten van Kopenhagen nabij het water, een eindje buiten het eigenlijke centrum van de stad. De kleine zeemeermin is, zoals de naam doet vermoeden, inderdaad vrij klein en het is er meestal erg druk (lees: er worden regelmatig bussen toeristen afgezet). Mijn vriend en zijn de zeemeermin maandagochtend gaan bezoeken (tussen 10 en 11 uur als ik me niet vergis) en toen was het er nog totaal niet druk. Je moet dus absoluut geluk hebben met de drukte, maar ik zou zeker aanraden om op tijd te gaan, en het midden van de dag te vermijden.

Let’s start with one of the most famous hostpots in Copenhagen: the little mermaid. This statue is situated in the East of Copenhagen near the water, a little bit outside the actual city centre. The little mermaid is, as the name suggests, quite a small statue and it’s usually very busy near this place (with buses of tourists arriving there regularly). My boyfriend and I visited the mermaid on a Monday morning (around 11 o’clock I think) and it wasn’t busy there at all. You really have to be lucky with the amount of tourists that visit the place, but I would suggest to avoid the middle of the day.

Kastellet

Mooie huisjes in Kastelelt / Pretty houses in Kastellet

Kastellet is een beetje lastig om te omschrijven, maar het is eigenlijk een vestingswerk dichtbij het water (en dichtbij de zeemeermin). De plattegrond heeft de vorm van een ster en je kan er zalig wandelen tussen de mooie Deense huisjes. Wij hebben er ‘s middags onze picknick gegeten en de rust en schoonheid van dit plekje is absoluut de moeite om te bezoeken. Wij hebben ons in Kopenhagen trouwens steeds met de fiets verplaatst (in een volgend artikel meer hierover!) waardoor we snel grote delen van de stad konden zien.

Kastellet is a bit more difficult to describe, but it’s basically a fortification near the water (and near the mermaid). It’s floor plan is in the shape of a star and it’s a wonderful place to walk and enjoy the beautiful Danish houses. We had our lunch there and the quietness and beauty of this spot is absolutely worth a visit. By the way, we travelled through Copenhagen by bike (in one of the next articles you can read more about this) which made it easier for us to see more parts of the city in a shorter amount of time.

Nyhavn

Kleurrijke gebouwen in Nyhavn / Colourful buildings in Nyhavn

En dan nu een absolute klassieker en top-favoriet van veel toeristen: Nyhavn. Dit deel van de haven in Kopenhagen ken je vast wel van de talloze foto’s die op Instagram staan. Gekend voor zijn felgekleurde huisjes en schattige bootjes is Nyhavn leuk om een keer te bezoeken, maar wij zijn er niet heel lang gebleven. Het was er nogal druk met volgeladen terrasjes en honderden toeristen, maar je moet het wel echt een keer gezien te hebben, al is het maar om het te kunnen vergelijken met die honderden foto’s op internet 😉

And then there’s an absolute classic and tourist favourite: Nyhavn. This part of the Copenhagen harbor is famous because of its brightly coloured and cute boats. You probably know this spot from all of the pictures circling the internet. It was quite busy there when we visited it and there were tourists absolutely everywhere, but I still think it’s a spot you should visit someday, even if you just want to take a picture with the colourful buildings 😉

Peder Skram

Het uitzicht nabij Peder Skram / The view when standing at Peder Skram

Peder Skram, een fregat dat aangemeerd ligt aan de overkant van het water bij de kleine zeemeermin, is een iets minder gekende plek in Kopenhagen, maar ik vond het één van de mooiste. Het fregat is momenteel een museumschip, en dat alleen is al leuk om een keer te zien, maar voor mij ging het vooral om de omgeving en de uitzichten rondom het fregat. Toen wij deze plek bezochten waren er bijna geen andere toeristen (of andere mensen) aanwezig en konden we genieten van een prachtig rustig zicht over de haven van Kopenhagen en over de stad. Als je een stukje verder fietst (of een eindje wandelt) kom je terecht bij de opera van Kopenhagen. Ook een ontzettend mooi gebouw, en van hieruit kan je het centrum van de stad eens vanuit een ander perspectief bekijken.

Peder Skram, a frigate that is docked at the opposite side of the water, is a slightly less known spot in Copenhagen, but it was one of my favourite ones. The frigate is now a museum, which is a cool thing to visit as is, but for me it was more about the surroundings. When we visited this spot there were basically no other people there and we could enjoy the gorgeous views of the Danish scenery and of the city. If you ride your bike a bit further you arrive at Copenhagen’s opera house, another beautiful building. From this spot you’re able to see the city centre from a different point of view.

Christiansborg

Christiansborg

Christiansborg is een paleis in het zuiden van Kopenhagen. Hier kan je een aantal musea bezoeken en ook de prachtige tuin van de Koninklijke Bibliotheek zien. Parkeer je fiets in een fietsenstalling en wandel een tijdje rond in deze buurt, je zal heel wat leuke plekjes tegenkomen! De tuin van de bibliotheek is ook de ideale plek om een boek te lezen of je lunch op te eten op een bankje naast de grote fontein.

Christiansborg is a palace in the South of Copenhagen. Here you can visit a couple of museums and also the beautiful garden of the Royal Library. Park your bike in one of the bike stations and walk around for a bit to discover fun spots! The library garden is also the ideal spot to read a book or to have your lunch on a bench next to the big fountain.

Assistens Kirkegård

Een grafzerk in het kerkhof / A gravestone in the cemetery

Assistens, of ‘begraafplaats’ Kirkegård is een begraafplaats in het zuiden van Nørrebro (de buurt waar wij verbleven). Het is op zich al een indrukwekkend kerkhof met heel oude en imposante grafzerken, maar er liggen ook enkele bekende Denen begraven zoals Søren Kirkegaard, Niels Bohr en Hans Christian Andersen. De begraafplaats is vrij toegankelijk en je kan er ook mooi doorheen wandelen.

Assistens, or ‘cemetery’ Kierkegård is a cemetery in the South of Nørrebro (the neighbourhood we were staying in). It’s an impressive cemetery in itself with big and elaborate gravestones, but there are also a few famous Danish people buried there like Søren Kirkegaard, Niels Bohr and Hans Christian Andersen. The cemetery is open to the public and is also a nice sort of ‘park’ to walk through.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: