DIY

Sewing the Emily Dress

Eindelijk is het me gelukt om mijn eerste kledingstuk met een patroon van La Maison Victor te naaien! Toen ik deze stof met cactus-print zag wist ik dat ik er iets van MOEST maken, en dit leuke zomerjurkje leek me daar perfect voor.

I finally managed to sew a pattern from a La Maison Victor magazine! When I saw this fabric with cactus print I immediately knew that I had to make something with it, and this cute summer dress seemed perfect for that.

Sinds begin dit jaar heb ik een abonnement op het naaimagazine La Maison Victor. Er staan altijd super leuke kledingstukken in, maar ik had nog niet genoeg tijd gevonden om er iets uit te naaien. Een tijdje terug begon ik er eindelijk weer aan, en het resultaat is dit leuke zwierige zomerjurkje.

Since the beginning of this year I am subscribed to the sewing magazine La Maison Victor. These magazines always contain such beautiful things to sew, but I hadn’t found the time to finally cut out one of the patterns and sew it. A while ago I finally got around to it, and I ended up with this cute summer dress as a result.

Eigenlijk begon dit jurkje met de stof die ik kocht. In de stoffenwinkel kwam ik een super leuke stof met cactus-print tegen, en als crazy cactus lady leek het me wel leuk om daar iets mee te maken. Het stofje bleef even in de kast liggen, tot ik het nummer van mei-juni 2019 van La Maison Victor aankreeg. Het patroon voor de Emily jurk zag er meteen heel duidelijk uit en was ook vrij makkelijk om te naaien. De jurk heeft geen rits en er zitten ook nergens knopen in, dus je naait echt gewoon alle naden uit de beschrijving dicht. De enige moeilijkheid vond ik de twee zakken aan de voorkant. Het was even puzzelen, maar als je de beschrijving aandachtig genoeg leest moet dit absoluut lukken.

This dress actually didn’t start with the pattern, but with the fabric that I bought. At the fabric store I came across this super cute blue fabric with cactus print, and it seemed perfect to me because I’m quite the ‘crazy cactus lady’. The fabric stayed in my stash for a while until I received the May-June 2019 issue of La Maison Victor in the mail. The pattern for this ‘Emily’ dress looked very clear and it ended up being quite an easy dress to sew. The dress doesn’t have any zippers or buttons, so you just simply sew all of the seams in the description. The only difficulty I found were the two front pockets. It took me a little while to figure them out, but if I can do it, you can surely do it as well πŸ˜‰

Het model van dit kleedje is heel los en heeft een typische drop waist. Zo’n model is niet bij iedereen even flatterend, maar de meeste mensen staan er wel leuk mee.Ik wil het zeker nog eens maken met een andere stof, maar dan ga ik waarschijnlijk wel de zakken weglaten. Ze zijn niet lelijk, maar ze laten het jurkje soms wat doorhangen aan de voorkant.

This dress has a so-called ‘drop waist’. This kind of dress isn’t super flattering on every body type, but most people do look good with it. I’ll definitely be making this dress again with another fabric, but I might leave out the pockets the next time. They don’t look aweful, but they sometimes make the dress go a bit out of shape in the front.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: