Outfit

Rockabilly Boogie

Toen ik deze perfecte vintage rockabilly jeans vond op een rommelmarkt, wist ik dat ik er gewoon een artikel over moest schrijven!

When I found this perfect pair of rockabilly jeans at a flea market, I knew that I just had to write an article all about them!

Ik zeg het nog eens: ik heb een probleem met broeken, een serieus probleem. Ik vind altijd weer een nieuwe broek die ik perfect vind waardoor mijn broeken-collectie ondertussen een beetje te groot geworden is. Mom jeans heb ik zeker al meer dan genoeg, maar een perfecte jeans in jaren 50-stijl had ik nog nergens kunnen vinden. Tot ik op een rommelmarkt een doos vol oude deadstock (oude, nooit gedragen) jeans zag staan. Het waren van die prachtige broeken met hoge taille en heel lange, rechte broekspijpen, en op goed geluk kocht ik een paar. Gelukkig moest ik er niet meer dan een paar euro voor betalen, want de vraag was natuurlijk of de broek me zou passen. Ik heb meestal een heel slecht idee van mijn eigen maten, en dan vooral die van mijn heupen, dus ik was echt heel benieuwd. Eenmaal thuis gekomen bleek dat de broek nΓ©t paste, maar ze zat wel zeker strak genoeg. Wat gegoogel leerde me dat een jeansbroek soms wat uitgerokken kan worden met behulp van een spuitbus gevuld met water en een hele hoop geduld, en dus ging ik aan de slag! En als bij wonder past deze jeansbroek me nu bijna perfect. Ze zit aan mijn bovenbenen misschien nog een beetje strak, maar ik krijg de broek makkelijk aan en uit Γ©n ik kan er zelfs mee gaan zitten (als je fan bent van heel strakke broeken weet je wat een struggle dit soms kan zijn). Lang leve goede rommelmarkten, zou ik zeggen!

I’ll say it again: I have a serious trouser-related problem. I simply have too many pairs! But when I then find another new pair that I love, I simply can’t pass it up. I currently have more than enough pairs of mom jeans, but I was still on the hunt for a nice pair of rockabilly/1950s trousers. And then I came across a box of vintage ‘deadstock’ (never worn) pairs of jeans at a flea market. The jeans were all gorgeous high-waisted, flared pairs and I bought one hoping it would fit. Luckily I only paid a couple of euros for it, because the big question was whether it would fit me or not. I’m usually terrible at guessing my clothing size, and especially when it comes to my hips, so I was very curious. The jeans turned out to fit very snug, and I have to admit they weren’t super comfortable at first. A quick Google search taught me that jeans can be stretched with the help of a spray bottle filled with water, and this method stretched them just enough to fit me perfectly. They’re still a little bit tight around my thighs, but I can sit in them easily, so I’m fine with that. Oh, how I love a successful flea market trip!

Een broek zoals deze smeekte gewoon om in een rockabilly outfit gestyled te worden. Ik combineerde de jeans met een zelfgemaakte top (heel simpel patroon trouwens, ik hoop er nog eens een artikel over te schrijven!), een felrode bandana, en Rucanors. Iedereen kent deze nog wel uit de turnles in de lagere school, niet? Ik was op zoek naar een nieuw paar espadrilles voor in de zomer, en kon er nergens goede vinden. Toen botste ik op een paar van deze turnsloefen en ik vond ze verrassend leuk staan! Bij deze heb ik mezelf voorgenomen om Rucanors terug hip te maken deze zomer πŸ˜‰

A pair of jeans like the one I’m wearing here just screams to be styled with a rockabilly outfit. I combined the jeans with a top I made myself (with the help of a super easy pattern!), a red head scarf and Rucanor shoes. Everyone probably knows these from their P.E. classes in elementary school, don’t they? I was looking for a new pair of espadrilles for summer, and I just wasn’t able to find a good pair. That’s until I came across these little white shoes and I really liked the way they looked! And that’s how I decided to make Rucanor shoes cool again this summer πŸ˜‰

Top – DIY | Jeans – IF Jeans (vintage | Shoes – Rucanor | Sunglasses – Polette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: