Loving

2019 Reading Update

Vorig jaar las ik dertig boeken, en daar schreef ik ook een artikel over. Dit jaar probeer ik er net zoveel te lezen, en ik ben al aardig op weg. Daarom deze halfjaarlijkse update over mijn gelezen boeken.

Last year I read thirty books and I also wrote an article all about it. This year I’m trying to read just as many, and I’m well on my way! That’s why I’ve decided to write this 6-month update about all of the books I’ve read so far.

Pas toen ik eind vorig jaar al mijn gelezen boeken van dat jaar bij elkaar zocht besefte ik hoeveel ik er had gelezen. Ik lees elk jaar wel bijna twintig boeken, maar die grote stapel van dertig leek toch opeens heel veel. Toen ik ging tellen hoeveel boeken ik dit jaar al had gelezen was het dan ook een grote verrassing toen ik zag dat het er al veertien waren! Als ik dit tempo aanhoud, kan ik dit jaar misschien weer dertig boeken lezen.

It wasn’t until I got all of the books I read last year together that I realized what a big pile it was. I usually read about twenty books a year, but a stack of thirty suddenly seemed like A LOT. When I started counting all of the books I’ve read in 2019 so far, it was quite a surprise when that number came to fourteen! If I can keep up the pace, I might actually read thirty books again this year.

De lijst met boeken die ik heb gelezen bevatten onder andere cadeautjes, Kringwinkel-vondsten en boeken voor mijn thesis. Hier zijn ze allemaal:

The list of books that I raed contain gifts, thrift store finds, and books for my thesis. Here are all of them:

 • My Name is Lucy Barton – Elizabeth Strout
 • 13 Reasons Why – Jay Asher
 • Go Set a Watchman – Harper Lee
 • Eleanor Oliphant is Completely Fine – Gail Honeyman
 • The Early Stories – Truman Capote
 • All the Light We Cannot See – Anthony Doerr
 • Fifth Avenue, 5 A.M. – Sam Wasson
 • Normal People – Sally Rooney
 • Breakfast at Tiffany’s – Truman Capote
 • On the Road – Jack Kerouac
 • The Hobbit – J.R.R. Tolkien
 • VOX – Christina Dalcher
 • An Absolutely Remarkable Thing – Hank Green
 • God Bless You, Dr. Kevorkian – Kurt Vonnegut

In deze lijst zitten boeken uit allerlei verschillende genres. Ik las klassiekers, maar ook nieuwe Young Adult-boeken. Er zitten korte verhaaltjes bij, maar ook wat dikkere boeken.

This list truly contains books from all kinds of different genres. I read classics, but also Young Adult books. There are some shorter stories in there, but also much bigger books.

My Favourites

Ik vind het enorm moeilijk om uit deze lijst één favoriet te kiezen, maar ik heb het aantal favorieten toch zo goed mogelijk proberen te beperken. Allereerst is er Go Set a Watchman van Harper Lee. Vorig jaar las ik To Kill a Mockingbird en het werd één van mijn favoriete boeken. Haar tweede boek heb ik ook heel graag gelezen. Daarnaast is er God Bless You, Dr. Kevorkian van Kurt Vonnegut. Dit kleine boekje staat niet bij op de foto omdat ik het van mijn vriend leende en het dus weer ergens in zijn boekenkast stond. Het is vrij kort en makkelijk om te lezen, maar er zitten naar mijn mening heel wat goede stukken in die je wat aan het denken zetten. Mijn derde favoriet is weer een heel ander genre, namelijk dat van de echte YA. Hier heb ik het natuurlijk over An Absolutely Remarkable Thing van Hank Green (broer van John Green, die jullie waarschijnlijk wel kennen). Ik vond het verhaal meteen spannend en was steeds heel benieuwd over het verdere verloop. Ik kan niet wachten tot deel twee gepubliceerd wordt!

I can’t really pick one favourite book from this list, but I did try to narrow down my favourites as much as possible. First of all there is Go Set a Watchman by Harper Lee. Last year I read her other book, To Kill a Mockingbird, and it became one of my favourite books of all time. I also really enjoyed reading her second book. Besides that there is God Bless You, Dr. Kevorkian by Kurt Vonnegut. This little book isn’t on the picture because I borrowed it from my boyfriend and it is now somewhere in his bookcase. It’s pretty short and easy to read, but I think there are some really good parts in there that really make you think. My third favourite belongs to an entirely different genre: that of the YA literature. I’m talking about An Absolutely Remarkable Thing by Hank Green (brother of John Green, whom you have probably already heard of). The story was really interesting and surprising, and I can’t wait for the second part to be published!

Currently Reading

Momenteel lees ik Het Grote Misschien (Engels: Looking for Alaska) van John Green, de broer van Hank Green. Ik had het boek in het Engels al eens gelezen, maar ik was vergeten hoe het verhaal precies verliep en ik had eigenlijk gewoon een klein boekje nodig om op vakantie te lezen. Dwarsliggers zijn daar perfect voor, en deze vond ik toevallig in de Kringwinkel. Inmiddels heb ik het boek bijna uitgelezen en weet ik weer helemaal waarom ik de boeken van John Green graag lees.

I’m currently reading Looking for Alaska (the Dutch translation) by John Green, Hank Green’s brother. I’ve already read the English translation, but I had forgotten the exact story line and I really needed a small book to take on holiday with me. I happened to come across this little booklet at the thrift store, and figured it would be perfect. I’ve almost finished reading it by now and I remember why I always love reading John Green’s books.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: