Outfit

A Modern Take on a Classic Look

Jeans gecombineerd met een wit shirt of hemd is, naar mijn mening, een klassieke look waarmee je niet veel verkeerd kan doen. In dit artikel geef ik er een moderne draai aan!

Jeans combined with a white shirt is, in my opinion, a look you can’t really go wrong with. In this article I’ll be showing you such a look, but with a modern twist!

Een simpele outfit is vaak nog de meest stijlvolle, en dat is voor mij persoonlijk ook het geval met deze outfit. Jeans gecombineerd met een witte blouse kan voor een heel casual gelegenheid, maar het kan absoluut ook wat meer opgekleed gedragen worden. En met een off-shoulder blouse die net iets anders is dan de klassieke exemplaren zie je er toch niet té gewoontjes uit.

A simple outfit is often the most stylish one, and that is absolutely the case for me with this particular outfit. A pair of jeans combined with a white blouse is perfect for a very casual occasion, but it can be styled for more dressy occasions very easily as well. And an off-shoulder blouse that is just a little bit different from the classic versions makes you look just a bit more special.

Het leukste aan deze outfit vind ik dat hij bijna helemaal tweedehands is. Enkel de schoenen heb ik nieuw gekocht, en die zijn dan ook nog eens heel budgetvriendelijk (lees het artikel over de Zeeman sneakers hier). De laatste tijd vind ik altijd maar pareltjes in de Kringwinkel, en de stuks zijn allemaal heel trendy! Je kent ondertussen mijn liefde voor goede mom jeans waarschijnlijk wel, en dit exemplaar is momenteel mijn absolute favoriet. Het is een lekker stretchy model van BRAX en hij zit gewoon zo ongelooflijk comfortabel! De blouse vond ik ook in de Kringwinkel en was eigenlijk eerst een jurkje. Ik ben niet zo voor korte witte jurkjes, en daarom besloot ik er een top van te maken. Gewoon even korter knippen en de zoom omnaaien en het paste veel meer bij mijn stijl! Ik weet niet of je het op de foto’s goed kan zien, maar de handtas is een (waarschijnlijk) neppe Delvaux tas. Eerst twijfelde ik of ik misschien wel dé vondst van de eeuw had gedaan, maar ik heb toch een sterk vermoeden dat het geen echte Delvaux is. Ik vind het wel een erg mooie handtas, en hij is gemaakt van echt leer. Een echte miskoop is het dus absoluut niet.

The coolest thing about this outfit is the fact that it is almost completely thrifted. The shoes are the only part that I did not buy secondhand, but they were very budget friendly (read more about the Zeeman sneakers here). I’ve been finding true gems at the thrift store lately, and they’re all very trendy! By now you probably know about my love for mom jeans, and this little number is my current favourite. It’s a super stretchy pair from BRAX and it’s incredibly comfortable! The blouse is another piece that I found at the thrift store and it was actually a dress at first. I’m not a big fan of white dresses, so I decided to turn it into a top. Cut off the bottom, hem the bottom, and it fit my style way better! I don’t know if you can really tell from the pictures, but the handbag is a (probably) fake Delvaux bag. At first I hoped I had made the purchase of the century, but I have a feeling that it’s not a real Delvaux. I do, however, really like the bag, and it’s made from real leather. It’s not a bad purchase at all, IMO.

Blouse – Jacqueline de Yong | Jeans – BRAX | Bag – fake Delvaus | Shoes – Zeeman | Glasses – Polette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: