Outfit

Colour-blocking Sixties

Ah, de jaren 60! Een decennium vol colour-blocking, felle kleuren, en minirokjes. Het is me eindelijk gelukt om deze originele wit/rode jurk uit de sixties op de foto te krijgen voor weer een lekker retro-artikel!

Ah, the sixties! A decade full of colour-blocking, bright colours, and mini skirts. I finally managed to get pictures with this beautiful white/red dress from the 1960s for another retro article!

Ik kreeg dit jurkje samen met nog een hele hoop andere van een oud vrouwtje dat ik ken. Ze verhuisde naar een appartement, en daarom was het tijd om wat op te ruimen en wat van haar oude kleding weg te doen. Ik heb dus een hoop prachtige stuks gekregen, en als bij wonder passen ze me perfect! Originele vintage kledingstukken zijn toch nog altijd nét iets mooier dan reproductie, en daarom wou ik er voor deze outfit een hele retro fotoshoot rond maken.

I received this little dress together with a bunch of other items of clothing from an old lady that I know. She was going to move to an apartment, so it was time for her to get rid of some of her old clothes. I felt honoured to receive all of this clothing, and it turns out it fits me just perfectly! Original vintage pieces are always just that little bit nicer than reproduction pieces, and that’s why I wanted to do a real retro photoshoot for this little number.

Op het eerste zicht is dit kleedje misschien niet heel opvallend jaren 60, maar het model en de kleuren geven met toch wel echt dat gevoel. Daarom ging ik ook met mijn kapsel helemaal de jaren 60-tour op, en koos ik voor een bijpassende vintage handtas en opvallende (helaas geen vintage) oorbellen in de vorm van een grote aardbei. Ik denk dat witte broekkousen bij deze outfit nog ideaal geweest zouden zijn, maar die kon ik helaas niet meteen vinden.

Ik hou doorgaans meer van jurken uit de jaren 40 en 50, maar deze stijl van jurk vind ik toch ook niet mis. Ik vind het vooral leuk hoe de rode kleur in de jurk contrasteert met de bomen en natuur op de achtergrond. De schoenen zijn het meest neutrale element van deze outfit, maar ik vind het wel leuk hoe ze een beetje van de school girl-stijl toevoegen aan het geheel.

At first sight this dress might not look very 1960, but the shape and bright colours do really give me that vibe. That’s why I also went completely sixties with my hairstyle, and I went for a matching vintage bag and eye-catching earrings in the shape of giant strawberries (sadly, those aren’t vintage). I think a pair of white stockings would really make this outfit look authentic, but unfortunately I couldn’t find those.

I tend to prefer dresses from the 1940s and 1950s, but I do also really like the style of this dress. I especially love how the red of the dress contrasts with the green from the trees in the background. The shoes are the most neutral element of the whole outfit, but I do like how they add a bit of that school girl feeling to the look.

Dress – vintage | shoes – Tamaris | bag – vintage | earrings – AliExpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: