DIY

Making Jewelry with Veritas

Naast accessoires en stofjes kan je bij Veritas ook alle benodigdheden vinden om juwelen te maken! Ik ging ermee aan de slag en maakte drie leuke stuks.

Besides accessories and fabrics, you can also find everything you need to make jewelry at Veritas! I used their materials and made three cute pieces of jewelry.

Toen ik klein was maakte ik samen met mijn mama regelmatig juwelen. Zij maakte echt ingewikkelde stuks, terwijl ik maar wat met pareltjes zat te knoeien 😉 Daarna hebben we dat allebei niet zo vaak meer gedaan, maar ik heb nog wel vaak DIY’s opgezocht met het idee toch terug zelf iets te maken. Dankzij Veritas kon ik nu eindelijk weer met juwelen aan de slag en heb ik drie super leuke dingen gemaakt: een kleurrijke zomerse ketting, felle oorstekers, en stijlvolle oorhangers. Hieronder laat ik je de juwelen zien met het materiaal dat je ervoor nodig hebt en met een klein woordje uitleg. De juwelen van Veritas zijn allemaal super makkelijk om te maken, dus veel uitleg zal er niet nodig zijn 😉

When I was little I loved to make jewelry together with my mom. She made very intricate pieces, while I did some simple things with beads. We both haven’t made a lot of jewelry since then, but I did look up jewelry DIY’s regularly. Thanks to Veritas I finally got the chance to make some jewelry again and I made three really cute pieces: a colourful summer necklace, bright blue earrings, and longer stylish earrings. Below, I’m showing you what you need to make the pieces. They’re all super easy to make, so they’re also perfect for beginners!

Allereerst maakte ik deze mooie Dani oorstekers. Ze bestaan uit een wit met goude oorsteker in druppelvorm waar je een soort van pompom (of bloem?) aan bevestigt. Deze pompom kan je bij Veritas in allerlei verschillende kleuren vinden, en daarom zijn deze oorbellen perfect om aan te passen aan je outfit. Heb je liever een andere kleur dan blauw? Geen probleem! Kies gewoon een andere kleur bloem om aan de oorsteker te bevestigen. Naast de oorsteker en het bloempje heb je alleen een goede juwelentang nodig (die je ook bij Veritas kan vinden) om het haakje bovenaan de bloem makkelijk te kunnen openen en sluiten.

First of all I made the Dani earrings. They consist of a gold and white stud in the shape of a drop to which you attach a type of pompom (or little flower). You can buy these little pompoms at Veritas in all kinds of different colours, so the earrings are perfectly customizable. Do you want a different colour? No problem! Just choose a different colour flower and you’ve got new earrings in an instant. Besides the ear stud and a pompom you only need a good pair of pliers. You can find these at Veritas as well.

Deze Dorothée oorhangers zijn een grote favoriet van mij. Ik hou van de tortoise-print op de kleine schijven, en de mooie lange ketting. Deze oorbellen kan je zo lang of kort maken als je wil, want je draagt ze door de ketting door je oorgaatje te trekken. Ze zijn ook weer super makkelijk te maken: neem een ketting, een klein ringetje en de tortoise-schijven en bevestig alles aan elkaar. Er zijn ook andere vormen te verkrijgen in plaats van de kleine schijf voor een iets ander resultaat.

These Dorothée earrings are a real favourite of mine. I love the turtle shell print on the small disks and the beautiful long chain. You can make these earrings as long or as short as you’d like because you wear them by pulling the chain through your earhole until the earrings have the desired length. These earrings are also super easy to make: you just need a chain, a small jump ring and the turtle shell rings and you put it all together. There are also other shapes available to get a slightly different kind of earring.

En dan is er nog de Danira ketting. Die is iets moeilijker te maken dan de Dani oorbellen, maar dat is gewoon omdat er iets meer tijd in kruipt. Je hebt namelijk twee kettingen (een lange en een korte) en daar bevestig je de bloemetjes aan. Dat is soms een beetje prutswerk omdat de ringetjes van de ketting nogal klein zijn, maar het lukt uiteindelijk wel. Bij deze ketting kan je ook weer helemaal kiezen welke kleuren je wil gebruiken. Wil je één accentkleur, of een super kleurrijke ketting? Het kan allemaal!

And then there is the Danira necklace. This piece is slightly more difficult to make than the Dani earrings, but that’s just because it’s more time-consuming. You need two necklaces (a long and a short one) to which you attach the flowers. This might be a little fiddly sometimes because the rings of the necklace are quite small, but you should manage to attach the flowers eventually. This necklace is completely customizable once again. You can go for one accent colour, or a very colourful necklace.

Wil je de werkbeschrijving van deze en andere juwelen nog eens doorlezen? Kijk dan zeker eens in het nieuwe krantje van Veritas!

Do you want to read more about the different pieces of jewelry you can make? Be sure to take a look at the new Veritas magazine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: