Outfit

The Striped Dungarees

Ik hou van streepjes. En ik hou van tuinbroeken. Daarom is deze gestreepte zomerse tuinbroek de perfecte combinatie! Nu het buiten stilaan wat warmer word, is het het perfecte moment om dit kledingstuk weer boven te halen. De tuinbroek is niet super zomers, maar wel perfect voor dat zonnige tussenseizoen!

I love stripes. And I love dungarees. That’s why this pair of striped dungarees is the perfect combination! Now that the weather is slowly getting warmer, it’s the perfect time to start wearing this piece of clothing more again. The dungarees aren’t super summery, but they are perfect for that sunny in-between-weather!

Ik kocht deze salopette (of tuinbroek, hoe je het ook wil noemen) een tijd terug voor een paar euro in de solden bij Pull & Bear. Als het om speciale broeken gaat, kan ik bij Pull & Bear in de solden altijd wel iets vinden. Ik hou wel van gekkere stuks, en daar kan deze broek zeker bijgerekend worden. Het is namelijk niet zomaar een gestreepte salopette, hij heeft ook nog eens vrij brede pijpen, en meer een ‘culotte’-model. De stof waar de broek van gemaakt is, is een soort van denim, maar dan vrij dun en luchtig. Perfect voor warmere dagen! Het enige nadeel aan dit model van broek is dat hij je benen er niet altijd heel slank laat uitzien. Maar gecombineerd met de juiste stuks valt het nog best mee.

I bought this pair of dungarees a while ago for a couple of euros in the sale at Pull & Bear. When it comes to more special and unique trousers I always seem to find a pair at the Pull & Bear sale. I love crazier pieces of clothing, so a pair of pants like these ones are perfect for that cateogry. It’s not just any striped pair of dungarees, by the way. The pant legs are quite wide and have more of that ‘culotte’ shape. The pants are made of a denim-like material, but it’s quite thin and airy. Perfect for warmer days! The only downside to these kinds of pants is that they don’tΒ  really make your legs look any skinnier. Combined with the right pieces, however, these pants are definitely OK.

Ik draag deze salopette het liefst met een bloesje, zoals deze schattige witte blouse van C&A. Hij is ook lekker luchtig en ik vind dat de franjes aan de schouders leuk staan bij de rest van de outfit. Qua schoenen kan je met deze look best veel kanten uit. Sneakers staan heel leuk onder de broek, maar een iets nettere schoen zoals deze zwarte van Tamaris is mijn persoonlijke favoriet. Zo wordt de hele outfit gelijk wat netter en zie je er meer opgekleed uit.

I prefer wearing these dungarees with a blouse, like this cute one from C&A. It’s nice and light as well and I like the touch that the shoulder frills add to the outfit. For shoes you have quite a few options with this outfit. Sneakers look good with it, but fancier shoes like this pair from Tamaris are perfect as well. It makes the whole outfit look a bit more chic and polished.

Blouse – C&A | Dungarees – Pull & Bear | Shoes – Tamaris | Bag – Cacharel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: