DIY

Sewing the Veritas Blix Trousers

Hier ben ik dan met mijn tweede kledingstuk dat ik maakte met een patroon en stof van Veritas! Deze prachtige zomerbroek was heel wat moeilijker om te naaien dan het bloesje dat ik jullie twee weken geleden liet zien, maar als het mij lukt valt het al bij al nog mee qua moeilijkheidsgraad 😉

Here I am with my second garment that I made with a pattern and fabric from Veritas! This beautiful summery pair of trousers was a lot more difficult to sew than the blouse that I showed you two weeks ago, but if I can manage to make it, it’s probably not that difficult after all 😉

Net zoals de Brigitte Top die ik twee weken geleden liet zien, is ook deze Blix broek gemaakt met behulp van een patroon van Veritas. Beide patronen komen uit het nieuwe naaimagazine van Veritas, met allerlei leuke zomerse ideetjes. Toen ik het magazine bekeek wist ik bijna meteen dat ik deze broek wou maken, want hij zag er gewoonweg super comfortabel en zomers uit. Ik hou van broeken met brede pijpen, en dit model leek me erg flatterend. Als stof koos ik een ontwerp van Veritas zelf. Leuke felle bloemen op een donkerblauwe achtergrond, leuk toch?

Ik ben super blij dat het me gelukt is om deze broek te naaien, maar het is absoluut geen makkelijk patroon. Een broek met een rits, riem en zakken is sowieso al moeilijk om te naaien, maar voor het maken van dit specifieke patroon heb je echt wel een stevige portie naai-inzicht nodig. Zo leek de beschrijving voor het inzetten van de rits op het eerste zicht heel ingewikkeld, maar na een paar keer goed lezen en een keer proberen op een extra lapje stof is het me toch gelukt. De patroonbeschrijving bevat alle uitleg die je nodig hebt, maar wel alleen als je al een basiskennis van naaien hebt. Als dit niet het geval is ga je zeker iemand moeten zoeken om je te helpen.

Just like the Brigitte top that I showed you two weeks ago, these Blix pants were also made with the help of a pattern from Veritas. Both patterns are from the new Veritas sewing magazine, which contains a lot of cute ideas for Summer. When I had a look through the magazine I knew I wanted to make these pants almost immediately, because they looked so comfortable and perfect for Summer. I love wide leg trousers, and this pair seemed very flattering. For the fabric I chose a print which is a Veritas exclusive. Bright flowers on a dark blue background, isn’t that just super cute?

I’m super happy that I managed to sew these trousers, but it definitely isn’t an easy pattern. A pair of trousers with a zipper, a belt and pockets is always a bit more difficult to sew, but for this specific pattern you need quite a bit of knowledge of sewing. The descriptions for sewing in the zipper, for example, seemed quite difficult at first, but after a lot of close reading and trying it out on a scrap piece of fabric I managed to do it. The step-by-step plan that comes with the pattern contains all the information you need, but if you don’t already have a bit of background knowledge on sewing things will get very complicated very quickly. If you don’t know anything about sewing yet, you’ll probably have to find someone to help you.

Ik vind het model van deze broek echt prachtig. De taille zit heel hoog, er zijn flatterende plooien op de heupen, de broek heeft zakken (altijd leuk, toch?), en de riem maakt hem helemaal af. Ik denk dat deze broek ook heel leuk zou zijn als short in bijvoorbeeld een zomerse linnen stof. Dat ga ik zeker een keer proberen te maken!

Ik vind het super leuk dat zowel het bloesje als ook de broek in deze outfit zelfgemaakt zijn! Het laat zien hoe veelzijdig de creaties uit het naaimagazine van Veritas zijn en welke toffe combinaties je ermee kan maken. Goed gedaan, Veritas! Ik ben helemaal fan!

I love the way these trousers fit. They have a very high waist, flattering pleats on the hips, the trousers have pockets (that’s always a good thing, isn’t it?), and the belt just ties everything together (quite literally). I think these trousers would also be super cute as a pair of shorts, so I’ll definitely be making those this Summer!

I just love the fact that both the blouse and the trousers were made by me! It shows you how good the designs in the Veritas sewing magazine go together. Well done, Veritas! I’m very impressed!

Blouse – Veritas | Trousers – Veritas | Shoes – Puma | Bag – Cacharel

2 Comments

 • Hilde Ecker

  Hallo,

  Ik ben ook fan van je Blix broek. Daarom begon ik er ook aan. Ik sukkel alleen wat met de manier om de plooien te stikken. Hoe heb jij dat aangepakt ?
  Groetjes ,
  Hilde

  • Hannelore

   Die zijn inderdaad niet zo makkelijk… Ik heb de twee lijnen die de plooien markeren op elkaar gespeld en deze dan vastgestikt. De plooi aan de voorkant ziet er wat gek uit omdat net op die plaats ook een lusje voor de riem zit, dus je moet even goed kijken welke lijnen je moet volgen. Ik vond het ook handig om naar de foto’s van een afgewerkte broek te kijken om te zien hoe de plooien precies vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: