Loving

Clinique Facial Soap Bar

Ik ben niet echt van de heel dure cosmetica-merken, maar er is wel één merk waar ik af en toe wat meer geld aan kan uitgeven, en dat is Clinique. De Clarifying Lotion is één van mijn favoriete verzorgingsproducten en sinds kort heb ik er een nieuwe favoriet bij: de blok gezichtszeep van Clinique!

I’m not someone who uses a lot of very expensive skin care products, but there is one brand that I can spend a bit more money on, and that’s Clinique. Their Clarifying Lotion is one of my favourite skin care products and recently I’ve added a new favourite to the collection: the Clinique facial soap!

Ik gebruik meestal een watje met een beetje makeup remover om mijn concealer, eyeliner en mascara te verwijderen, maar daarna reinigde ik mijn gezicht eigenlijk niet. Ook na het gebruiken van een watje blijft er nog wat makeup op je huid achter en dat voelde niet altijd zo lekker. Daarom ging ik op zoek naar een soort van zeep en toen kwam ik bij deze blok zeep van Clinique terecht! Ik had er eerst nog niet over nagedacht om zeep in vaste vorm te nemen. De meeste zeep die je kan kopen is vloeibaar omdat de meeste mensen dat het liefste gebruiken, maar ik gebruik net graag een blok zeep. Het gaat langer mee, is makkelijk in gebruik en dosering, en het doet me een beetje denken aan de jaren 50 😉

Deze zeep bestelde ik bij ICI Paris XL en hij heet officieel de Clinique facial soap – oily skin formula (with dish). Op de webshop stond nergens vermeld dat dit de zeep voor een vette huid was, wat best wel lastig is als je huid bijvoorbeeld net heel droog is. Mijn huid wordt door de dag gewoonlijk nogal vet, dus gelukkig kan het voor mij niet zoveel kwaad. De blok zeep weegt ongeveer 100 gram en komt in zijn eigen schattige plastieken doosje. Zo kan je hem altijd netjes laten opdrogen en blijft hij proper. Ik kon me niet goed inbeelden hoe groot de zeep precies zou zijn, maar hij valt echt heel goed mee. Ik zou zeggen dat hij zo ongeveer even groot is als een standaard blok handzeep, als dat je een beter idee geeft. Zoals je kan verwachten van een blok zeep gaat ook deze heel lang mee. Ik gebruik hem nu een paar weken en er is nog geen slijtage aan te zien.

Je gebruikt deze zeep door eerst je gezicht een beetje nat te maken en dan de zeep in je natte handen te wrijven. Het product dat dan aan je handen hangt wrijf je over je gezicht en alles gaat lekker schuimen. Daarna spoel je je gezicht af met water en dep je het droog met een handdoekje. De zeep is niet sterk geparfumeerd, dus dat is fijn voor de gevoeligere huid. Ik merk dat mijn huid na het gebruik van deze zeep schoner en frisser aanvoelt, zonder dat het gaat trekken of extreem droog wordt. Mijn poriën lijken ook iets kleiner, en ik heb de indruk dat mijn huid aan het einde van de dag iets minder glimt. Helemaal wat ik zocht dus!

Deze blok zeep kost momenteel €16.90 bij ICI Paris XL

I usually use a cotton pad with a bit of makeup remover to take off my concealer, eyeliner and mascara at the end of the day, but after that I didn’t really do anything else to cleanse my face regularly. That’s why I started looking for a kind of soap to cleanse my face better and how I ended up with this bar of soap from Clinique! I hadn’t really thought about using a bar of soap before. Most of the kinds of soap that you can get are liquid because that’s what people tend to prefer, but I actually prefer using a bar of soap. It lasts longer, it’s easy to use and it somewhat reminds me of the 1950s 😉

I ordered this bar of soap on the ICI Paris XL webshop and it’s officially called the Clinique facial soap – oily skin formula (with dish). On the webshop it didn’t explicitly say that this was the one for oily skin, and that could be tricky if you for example have dry skin. My skin tends to get quite greasy during the day, so luckily it wasn’t a problem for me. The bar of soap weighs about 100 grams and comes with its own cute little plastic case. This way it always dries nicely and everything stays clean. I couldn’t really imagine how big the bar of soap would be exactly, but it’s quite a nice size. I would say it’s about the same size as a standard bar of soap, if that gives you a better idea. As you can imagine this bar of soap will last you a very long time. I’ve been using it for a couple of weeks now and it hasn’t shrunk yet at all.

You use this soap by first making your face wet, and then rubbing the soap between your wet hands. You then rub the product that’s left on your hands all over your face until it’s all nice and foaming. Afterwards you rinse of your face and dry it off with a towel. The soap doesn’t have a strong scent at all, which is nice if you’re skin is a bit more sensitive. I do notice that my skin feels a lot more clean and fresh after using this soap and it also doesn’t feel uncomfortably dry. My pores seem to have gotten a bit less obvious and my face isn’t as oily at the end of the day. And that’s exactly what I was looking for!

This bar of soap currently costs €16.90 at ICI Paris XL.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: