Outfit

Leopard Print gone Vintage

Ik hou vooral van draagbare retro en vintage, maar af en toe vind ik het ook heel leuk om me helemaal op te tutten en een echte stijlvolle retro outfit te dragen. Soms vind ik het toch ook leuk om me op te kleden als een echte stijlvolle dame uit de jaren 50, en daar hoorden voor deze look mijn faux fur mantel en vintage handschoentjes bij!

I especially love wearable retro and vintage, but every now and then I really enjoy putting together an outfit that looks very fancy and very 1950s. An outfit like this one, with my faux fur coat and vintage gloves definitely has some of that ‘stylish lady from the 1950s’ vibe!

Enkele artikels terug kon je al lezen over mijn nieuwe favoriete jas: de nep-bonten mantel met luipaardprint. Ik heb hem sindsdien heel vaak gedragen en ik had inderdaad goed voorspeld dat hij ook mooi zou staan bij een retro of vintage outfit. Met een stijlvolle zwarte jurk als deze lijkt de mantel op de één of andere manier plots veel chiquer. Hij zit er zelfs bijna echt vintage uit! Toen we deze outfitfoto’s hebben genomen was het best koud buiten, maar gelukkig hield mijn jas me nog een beetje warm. De handschoentjes zijn een leuk extra detail, maar zoals je vast wel kan raden zijn ze niet echt heel warm. Ik kocht de handschoenen enkele jaren geleden tweedehands. Ze zaten samen met een kleine vintage clutch in een oude papieren verpakking van Veritas, dus waarschijnlijk komen ze ook echt van daar. Het is het enige paar vintage handschoenen dat ik heb en ik draag ze ook absoluut niet vaak. Het voelt net iets té opgekleed om een outfit te combineren met handschoentjes als deze, maar voor een opvallende retro-outfit vind ik het wel kunnen.

A couple of articles ago I wrote about my new favourite coat: the faux fur coat with leopard print. I’ve been wearing it a lot since then and I was write when I said that it might look nice with a retro or vintage outfit. Combined with a stylish black dress like this one the coat looks a lot more fancy in a way. It almost even looks like real vintage! When we took these outfit pictures it was quite cold outside, but luckily my coat kept me quite warm. The gloves are a nice extra detail, but as you can probably guess, they’re not warm at all. I bought these little gloves at a flea market a couple of years ago. They were packaged together with a vintage clutch inside of a paper bag from the store Veritas, so they’re probably from there. It’s the only pair of real vintage gloves that I own and I don’t wear them often at all. It just feels a bit too dressy to combine with all of my outfits, but I think they look OK with this very vintage outfit.

Het leuke aan deze outfit vind ik dat alleen de accessoires echt vintage zijn (de rest van de stukken zijn nieuw) en toch oogt het hele plaatje vintage. Dit laat nog maar eens zien dat je niet per se dure of echt oude stukken nodig hebt om een authentieke outfit samen te stellen. Met de juiste accessoires en in de juiste combinatie krijgt een anders ‘gewone’ outfit al meteen een heel ander effect.

The fun thing about this outfit is that only the accessories that I paired with it are real vintage (the other pieces are new) and still the overall outfit has a very truly vintage feel. This shows once more that you don’t need a lot of expensive or very old pieces to put together an authentic outfit. With the right accessories and the right combinations an ‘ordinary’ outfit looks a lot more vintage immediately.

Dress – Glamour Bunny | Coat – Vero Moda | Shoes –  MANO | Bag – vintage | Gloves – vintage Veritas | Glasses – Polette | Necklace & Earrings – vintage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: