Makeup

My First MAC Cosmetics Products!

Ik volg al jaren verschillende bloggers en ook YouTubers, en daar zag ik altijd makeup-producten van MAC Cosmetics voorbij komen. Als tiener vond ik ze altijd te duur om te kopen, maar ik hoopte stiekem wel dat ik ooit mijn eigen MAC-producten zou kopen, en dan vooral liefst de lipstick in de kleur ‘Ruby woo’, een prachtige rode tint. Dit jaar met Kerst kreeg ik een cadeaubon van de ICI Paris XL en toen besloot ik om eindelijk mijn eerste MAC producten te kopen.

I’ve been following several bloggers and YouTubers for many years now, and I always noticed how many products from MAC Cosmetics they used. As a teenager I thought they were way too expensive to justify buying, but I did secretly hope that I one day would be able to buy my own MAC products, and especially the lipstick in the shade ‘Ruby woo’, a beautiful red shade. This year for Christmas I got a gift card from ICI Paris XL and I finally decided to buy my first MAC products.

MAC Cosmetics is een vrij bekend makeup-merk en veel mensen hebben wel minstens één product van hen in hun collectie. Ze hebben veel goede producten die ook vaak door visagistes gebruikt worden. Toen ik rondkeek op de webshop van ICI Paris XL wist ik al bijna meteen dat ik klassieke rode lippenstift in de kleur Ruby woo wou kopen. Deze lippenstift wordt door velen gezien als dé perfecte rode kleur, hij heeft een matte finish en zou heel lang moeten blijven zitten. De kleur op zich is prachtig rood, eerder een beetje donker dan heel fel en met een beetje een blauwe ondertoon. Ik vind een kleur als deze bij de meeste huidskleuren erg mooi staan en hij laat je tanden mooi wit lijken. Hij is super matte, maar voelt toch absoluut niet droog aan. De lippenstift laat een zacht gevoel achter en toch blijft hij mooi op zijn plaats zitten. Deze lippenstift overleeft geen heel vettige maaltijd, maar enkele hapjes en drankjes kunnen absoluut wel zonder dat hij begint te vervagen.

MAC Cosmetics is a pretty well-known makeup brand and a lot of people own at least one of their products. They make really good products that are often also used by makeup artist. When I was looking around on the ICI Paris XL webshop I almost immediately knew that I wanted to get the classic red lipstick in the shade Ruby woo. This lipstick is seen as the perfect shade of red by a lot of people, it has a matte finish and should stay on your lips for a very long time. The colour itself is a beautiful red shade, a bit darker and not that bright and it has a bit of a blue undertone. I think a colour like this one looks good on nearly all skintones and it makes your teeth look a lot whiter. It’s really matte, but doesn’t feel dry at all. The lipstick leefs your lips feeling soft while still staying on very well. This lipstick won’t survive a super greasy meal, but a couple of drinks or some snacks won’t make it come off at all.

Naast deze prachtige lippenstift kocht ik ook nog een foundation in poedervorm. De Studio Fix Powder Plus Foundation is ook een heel populair product van MAC, en ik koos hem voornamelijk omdat vloeibare foundation mijn huid nogal kan laten blinken. Ik heb liever een gezicht dat er iets matter uitziet, en daarom leek een poeder foundation me wel een goed idee. MAC verkoopt dit poeder in heel veel verschillende kleuren en ik koos de kleur NC25. Er zijn heel veel verschillende kleuren met heel kleine verschillen, dus je kan best in een winkel van ICI Paris XL langsgaan of bij MAC zelf en de poeders op je huid laten testen. Volgens de site staat de kleur NC25 voor ‘light golden beige with golden undertone for light to medium skin (neutral-cool)’, wat wel kan kloppen met mijn lichte huid met eerder een gele ondertoon. Ik breng het poeder aan met een iets grotere kwast en dan wrijf ik hem goed in. Hij dekt niet super hard, maar wel genoeg om je huid wat egaler te maken. Als ik hem een volledige dag draag is mijn huid nog steeds een beetje vettig aan het einde van de dag, maar al veel minder dan met een vloeibare foundation.

Besides this beautiful lipstick I also bought a powder foundation. The Studio Fix Powder Plus Foundation is another very popular product at MAC, and I mainly chose it because liquid foundation tends to make my skin very shiny. I prefer a face that looks a bit more matte, and that’s why this powder foundation seemed like a good idea. MAC sells this product in many different shades and I went for the shade NC25. There are a lot of different shades available with minor differences, so it’s best to visit an ICI Paris XL store or stop by a MAC counter to get the right shade. According to the website the shade NC25 stands foor ‘light golden beige with golden undertone for light to medium skin (neutral-cool)’. That description sounds about right for my pale skin with a bit of a yellow undertone. I apply this powder with a larger brush and I blend in the product really well. It doesn’t have that much coverage, but it does even out your skintone. If I wear it an entire day my skin will start looking a bit shiny towards the end of the day, but not nearly as much as with a liquid foundation.

Ik ben enorm blij met mijn eerste MAC producten, en misschien komen er in de toekomst nog wel meer bij!

I’m really happy with my first MAC products, and maybe I’ll add some more to the collection in the future!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: