Outfit

A French Winter Look

Voor vandaag heb ik foto’s van toen er nog sneeuw lag. Hopelijk was het niet de laatste van deze winter! Een baret is tegenwoordig helemaal in en omdat ik wel hou van hoeden en mutsen, besloot ik in deze trend ook maar mee te gaan. Deze outfit heeft een beetje een Frans en tegelijk jaren 70-tintje en ik voel me er helemaal goed in!

Berets are very trendy right now, and because I quite like hats I decided to give this trend a go as well. This outfit has somewhat of a French and at the same time 70s feel to it, and it makes me feel very comfortable!

Het liefst draag ik outfits die geïnspireerd zijn op de jaren 40 en 50, maar een nonchalante look met invloeden uit de jaren 60 en 70 vind ik zeker ook leuk om te dragen. Een iets korter rokje, een coltrui en een baret geven me een stijlvol winters gevoel en heel deze outfit is gewoon enorm comfortabel. Coltruien zijn fantastische basics die je op ontzettend veel manieren kan combineren en die in veel stijlen passen. Ik draag ze het liefst een beetje jaren 60/70 met een leuke rok, maar tegelijk doen coltruien me ook denken aan Audrey Hepburn in de film Funny Face uit 1957. Mijn favoriete coltruien vind ik meestal bij Bel&Bo. Hun truitjes voelen lekker stevig aan, zijn heel aanpassend en blijven lang in model.

I prefer wearing outfits inspired by the 40s and 50s, but an effortless look with influences from the 60s and 70s is definitely right up my street as well. A slightly shorter skirt, a turtle neck sweater and a beret give me that stylish wintery feeling and this entire outfit is just very comfortable. Turtle necks are great basics that you can wear with many different outfits and that go with a ton of different styles. I prefer wearing them in a 60s/70s way with a cute skirt, but at the same time they really remind me of Audrey Hepburn in the movie Funny Face from 1957. I buy my favourite turtle necks at Bel&Bo. Their sweaters feel very nice, are very fitted, and they don’t loose their shape.

Voor de baret haalde ik inspiratie bij veel van de modebloggers die mijn Instagram-feed overspoelen, en dan vooral bij Olivia van de blog What Olivia Did. Haar stijl is heel erg geïnspireerd op de jaren 70 met leuke hedendaagse invloeden en doet me vaak denken aan stijlicoon Jane Birkin: nonchalant, stijlvol, en lekker comfortabel.

De rok die ik in deze look draag heb ik trouwens zelf gemaakt. De stof vond ik in de kringloopwinkel en het patroon komt weer maar eens van Tilly Walnes (van de blog Tilly and the Buttons). Ik draag meestal eerder cirkelrokken of rokken die in plooien vallen, dus een recht model als deze was vrij nieuw voor mij. Ik vind hem echter heel flatterend en leuk, en ben van plan om er nog één te maken in een andere stof!

For the beret I got my inspiration from the fashion bloggers that are currently flooding my Instagram feed, and especially from Olivia from the blog What Olivia Did. Her style is very much inspired by the 70s with cute contemporary influences and it often reminds me of the looks from style icon Jane Birkin: effortless, stylish, and very comfortable.

Oh, by the way: I made this skirt myself! I found the fabric in a thrift store and the pattern is once again by Tilly Walnes (from the blog Tilly and the Buttons). I usually tend to wear circle skirts or pleated skirts, so a straighter one like the one I’m wearing here is quite new to me. I do think it’s very flattering, and I’m definitely planning on making another one from a different kind of fabric!

Coat – Primark | Top – Primark | Skirt – DIY | Shoes – Nero Giardini | Beret – gift from grandma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: