DIY

Starting a Bullet Journal

Prettig Nieuwjaar lieve lezers! Ik heb even een weekje vrijaf genomen van het bloggen, maar nu ben ik er weer. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn eerste echte bullet journal vorm heb gegeven. Heb je geen idee wat een bullet journal precies is? Lees dan zeker verder!

Happy New Year dear readers! I took a week ofr from blogging, but I’m back. In this article I’ll be showing you how I filled in my first real bullet journal. You don’t have any idea of what a bullet journal is? Make sure to keep on reading!

Bullet journals zijn de laatste jaren een alsmaar populairdere trend. Het is eigenlijk gewoon een leeg notitieboekje dat hij zelf helemaal vormgeeft en waar je je eigen persoonlijke agenda van maakt. Zo kan je beslissen wat er wel en niet in moet zitten, hoeveel plaats je wil per dag of per week, enzovoort. Bullet journalling is voor veel mensen een heuse hobby geworden, want je stopt er best veel tijd in. Sommige mensen hebben een heel minimalistische journal, maar vaak wordt hij versierd met kalligrafie, stickers, stempels, washi tape … Ik koos voor een vrij simpel ontwerp, maar toch met een paar kleuraccenten. Zo is de maand januari bij mij versierd met lichtblauw en goud.

Bullet journals have become more and more popular the past feww years. It’s basically just a plain notebook that you fill in yourself so you can have a completely personalized planner. You can decide what you want in it and how much space it should take up, what you want to prioratize, and so on. Bullet journaling has become a real hobby for a lot of people because you can end up putting a lot of time into it. Some people have a very minimalistic journal, and others decorate it with calligraphy, stickers, stamps, washi tape … I went with quite a simple design, but I did add some accents of colour. January’s theme is light blue and gold in my bullet journal.

Ik kreeg deze bullet journal voor Kerst en hij is van het Nederlandse merk Hieroglyphs. Veel mensen hebben een agenda van Leuchtturm, maar deze is bijna net hetzelfde en kost een stukje minder πŸ˜‰ Deze bullet journal heeft lekker veel pagina’s, een A5 formaat, drie bladwijzers en achteraan een vakje om papieren in te bewaren. Zoals je kan zien is een bullet journal natuurlijk geen gewoon leeg boekje met witte bladeren. Alle pagina’s hebben namelijk puntjes waardoor je lekker makkelijk lijnen en vormen kan tekenen. Zo hoef je geen liniaal te gebruiken (met de losse hand vind ik persoonlijk leuker) en kan je alles mooi opdelen.

I got this bullet journal for Christmas and it is by the Dutch brand Hieroglyphs. A lot of people use a journal from Leuchtturm, but the one I have is pretty much the same and costs a bit less πŸ˜‰ This bullet journal has quite a lot of pages, is A5 size, has three bookmarks and also has a pocket in the back to keep some pieces of paper in. As you can see a bullet journal isn’t just any old empty notebook. All of the pages are dotted, which makes it very easy for you to draw lines and shapes. You don’t have to use a ruler to divide your pages, and I kind of like that effortless look.

Zoals je op de foto’s kan zien ben ik begonnen met een jaaroverzicht waarop ik belangrijke gebeurtenissen of verjaardagen kan bijhouden. Hier zijn heel veel mogelijkheden voor, dus ik vind het altijd leuk om even op Pinterest te kijken wat me aanspreekt. Daarna heb ik enkele pagina’s gemaakt met lijstjes die ik doorheen het jaar wil vullen: de boeken die ik lees, doelen voor 2019, ideeΓ«n voor blog-artikels, enzovoort. Het leuke is dat je de agenda helemaal kan aanpassen aan jouw wensen en dus kan toevoegen of weglaten wat je maar wil.

As you can see on the pictures I started by creating an overview of the year. To this I can add important events or birthdays. You can do this in a lot of different ways, so I always like to browse around Pinterest to see what appeals to me. After that I made a couple of pages with lists that I want to fill out throughout the year: the books I read, goals for 2019, ideas for blog articles, and so on. The fun thing is that you can really make the journal your own and fill it in according to your wishes.

Ik hoop alvast dat ik het invullen van mijn bullet journal heel het jaar volhoud en misschien kan ik er af en toe wel eens een artikel over schrijven!

I really hope I’ll keep filling in my bullet journal throughout the year and I might writes some articles about it now and then!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: