Loving

My New World Map

Sommige mensen hangen maar al te graag foto’s en posters aan de muur, maar ik vind het vaak nogal moeilijk. Ik vraag me altijd af: ga ik het over een jaar nog steeds mooi vinden? Past het bij mijn interieur? En is het niet iets dat iedereen al aan zijn muur heeft hangen? Toen ik van Wereldkaarten.nl een wereldkaart op canvas mocht uitkiezen leek dit me heel leuk en origineel! Ben je benieuwd naar welke wereldkaart ik koos en waarom? Lees dan zeker even verder!

Some people love putting up a lot of pictures and wall decorations, but I think it’s kind of a difficult thing. I’m always wondering: will I still like it in a year’s time? Will it look nice with my interior? And isn’t it something everyone already has? When I was contacted by Wereldkaarten.nl to choose a world map I thought it would be very pretty and unique! Are you curious as to which world map I picked out and why? Make sure to keep on reading!

Op Wereldkaarten.nl vind je honderden verschillende wereldkaarten, in alle formaten, kleuren en ontwerpen. Er zijn klassieke wereldkaarten, kaarten met een vintage-look, kaarten speciaal voor kinderen, met een quote, of net heel abstract. Er is voor elk wat wils! Ik wist al meteen een plekje waar ik de wereldkaart wou hangen. In onze hal hadden we nog geen decoratie opgehangen omdat we niet goed wisten wat. Het is een eerder kleine ruimte die nogal raar ingedeeld is, en niks leek daar echt goed te passen. In die hal is er één muur waar geen raam of deur in zit, maar er hangt wel een radiator. Dit leek me een goed plekje omdat het niet té hard opvalt, maar als je de hal binnenstapt kan je de kaart wel zien hangen. En zo geschiedde: ik koos een mooie wereldkaart om daar te hangen.

Ik zei al dat je in de webshop heel veel verschillende stijlen wereldkaarten kan vinden, maar ik wist al snel dat ik eerder een ‘klassieke’ wereldkaart wilde waar je alle landen op kan zien. Ik wilde de kleuren ook niet te donker omdat onze hal wit geschilderd is en de wereldkaart anders te hard uit de toon zou vallen. Ik keek wat rond op de webshop, en besloot dan voor het ‘oud roze canvas’ te gaan. Het is een wereldkaart met een beetje een vintage uitstraling en met landen in grijs- en blauwtinten. Ik ging voor een vrij groot formaat, namelijk 120cm breed en 80cm hoog om de muur mooi te kunnen opvullen. Zoals je op de foto’s kan zien is dit vrij goed gelukt!

On Wereldkaarten.nl you can find hundreds of different world maps in all sizes, colours and designs. There are more classic world map, maps with a vintage look, maps especially for children, ones with a quote, or just very abstract designs. There’s something for everyone! I immediately knew where I wanted to hang the map. In our hallway we hadn’t put up any decorations yet because we didn’t really know what we wanted. It’s a rather small area that’s got a strange shape, and nothing seemed to fit nicely. In the hallway there is only one wall that doesn’t have a window or door in it (it does have a radiator). This seemed like the best spot to put the map because it wouldn’t stand out too much, but if you step into the hallway you can see it. And so we did: we hung the world map in the hallway.

I already mentioned that you can find all kinds of different styles on the webshop, but I knew I wanted to go for a more ‘classic’ map that shows all of the countries. I also wanted a map that wasn’t too dark because our hallway has been painted white and I sort of wanted the decorations to blend in a little. I had a little look around the webshop and decided to go for the ‘old rose canvas’. It’s a map of the world with a bit of a vintage look and countries in grey and blue tones. I picked quite a big size (120cm wide and 80cm high) so it would fill the wall nicely. As you can see on the picture it turned out quite nice!

Het canvas is heel mooi dik en voelt kwalitatief heel stevig aan. De wereldkaart was goed verpakt in karton en bubbelplastiek en er zijn geen beschadigingen te bespeuren aan het doek (gelukkig maar!). Als je goed kijkt zie je dat de wereldkaart een klein beetje scheef opgespannen is op het kader, maar dat is maar een detail en valt in het echt ook helemaal niet hard op.

Een wereldkaart op canvas in 120x80cm kost op Wereldkaarten.nl €119.95. Dat is best prijzig, maar dat is ook omdat het zo’n groot formaat is. Ze verkopen ook veel kleinere doeken en die zijn natuurlijk ook een pak goedkoper. 120 euro blijft veel geld voor muurdecoratie, maar het voelt wel aan als heel goede kwaliteit, dus die afweging tussen prijs en kwaliteit moet je voor jezelf maken. Als canvas niet echt je ding is kan je ook een wereldkaart op hout, behang, aluminium of gewoon poster kopen, of je kan gewoon een landkaart of stadskaart kopen, of een foto op canvas laten printen. Neem zeker eens een kijkje op de webshop als je zelf ook benieuwd bent!

The canvas feels nice and thick and feels like it’s very high quality. The map was packaged very well in cardboard and bubble plastic and as far as I can tell the canvas isn’t damaged anywhere. When you look very closely you can see that the map is stretched on the frame a little bit crooked, but that’s only a detail and it really isn’t obvious in real life.

A world map of this size (120x80cm) costs €119.95 on Wereldkaarten.nl. I know that’s quiet expensive, but that’s also because it’s such a huge canvas. They sell many other sizes and the smaller ones are obviously a lot cheaper. 120 euros for wall decoration is a lot of money, but the map does feel like it’s high quality, so you’ll have to make the decision between price and quality for yourself. If a canvas isn’t really your thing you can also order a map on wood, wallpaper, aluminium or paper, or you can buy a map of a counry or city, or you can simply print a picture on canvas. Make sure to take a look on the webshop if you’re interested!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: