Loving

Wooden Watches from Greenwatch

Ben jij al op zoek naar het perfecte kerstcadeau voor je partner/beste vriend(in)/broer of zus/… maar heb je totaal geen idee van wat je precies moet geven? Dan heb ik misschien wel de oplossing voor jou: een duurzaam houten horloge van Greenwatch! Het is een origineel en mooi cadeau en momenteel heel erg trendy.

Are you looking for the perfect Christmas gift for your partner/best friend/brother or sister/… but you have no clue what to get them? I might have the solution for you: a sustainable wooden watch from Greenwatch! It’s an original and pretty gift and very trendy at the moment.

Greenwatch is een vrij recent Nederlands bedrijf dat houten horloges en zonnebrillen verkoopt. Ze verkopen allerlei stijlen, gaande van fijn en vrouwelijk tot iets robuuster en mannelijker. Houten horloges zijn aan een stevige opmars bezig, en ik ben ook helemaal fan. Ze zien er cool uit en ik vind ze vaak ook zachter overkomen dan een horloge met een metalen band. Daarnaast zijn deze horloges geschikt voor mensen die allergisch zijn voor bepaalde soorten metaal die in normale horloges zitten én plant Greenwatch voor elk verkocht horloge een boom via de stichting OneTreePlanted.

Helaas mocht ik zelf geen horloge uitkiezen, maar hebben ze mij gewoon één opgestuurd. Dit model zou exclusief voor bloggers zijn waardoor ik het niet kan terugvinden op de website en daarnaast is het ook eerder een mannenmodel. In dit artikel kan ik dus alleen iets zeggen over de kwaliteit van dit specifieke horloge en niet over de rest van de webshop omdat ik niet weet in hoeverre dit horloge representatief is voor de rest (omdat het niet te koop is). Jammer dat ik het horloge zelf niet kan dragen, maar gelukkig kon mijn vriend er wel iets mee 😉

Greenwatch is a pretty new Dutch company that sells wooden watches and sunglasses. They sell all kinds of different styles, ranging from small, subtle and feminine to a bit more robust and masculine. Wooden watches are getting more and more popular, and I really like the look of them as well. They look very cool and I think they often look a bit softer than watches with a metal band. Next to that these watches are also perfect for people who are allergic to specific types of metal and Greenwatch also plants one tree for every watch that has been sold through the organisation OneTreePlanted.

Unfortunately I couldn’t pick out the watch myself, so they just sent me one. This model is supposed to be exclusively for bloggers so I can’t find it anywhere on the site and it’s also very masculine. In this article I’ll only be talking about the quality of this specific watch and not about the rest of the webshop because I don’t know to which degree this watch is representable for the entire shop (because it isn’t for sale). It’s rather unfortunate that I can’t wear the watch myself, but luckily my boyfriend can wear it 😉

Het horloge voelt vrij stevig aan en is goed gemonteerd. De schakel bewegen soepel en de sluiting klikt goed vast. De sluiting is overigens een beetje wennen omdat hij iets ander sluit dan normaal, maar als je het eenmaal doorhebt vind ik het wel handig en makkelijk om vast te maken. Het enige nadeel aan dit horloge is dat het er misschien een beetje goedkoop kan uitzien. Hierbij heb ik het dan specifiek over het model dat ik heb ontvangen omdat het een heel simpele wijzerplaat heeft en verder geen knopjes voor een chronometer of zelfs een datum. Mijn vriend is gewend aan horloges die ook de datum weergeven, dus dan is het bij dit horloge wel wat aanpassen. Op de website van Greenwatch zie je dat er horloges zijn die wel de datum weergeven en die ook onder andere een chronometer hebben, maar daar kan ik dus helaas niet meer over vertellen.

De horloges van Greenwatch zijn zeer schappelijk geprijsd, maar aangezien het horloge dat ik heb niet in de verkoop gaat en ik dus ook geen richtprijs heb, kan ik over de prijs-kwaliteitsverhouding niet heel veel zeggen. Als een horloge als deze rond de 100 euro geprijsd zou zijn vind ik dat persoonlijk te duur, als het eerder naar de 50 euro zou gaan vind ik het al meer een eerlijke prijs vinden. Voor een basishorloge is dit zeker geen slecht model, maar net daarom had ik misschien liever een iets specialere horloge gehad. Ik zou de horloges van Greenwatch voorzichtig aanraden, maar helaas kan ik over de modellen die momenteel te koop zijn niet al te veel zeggen. In vergelijking met houten horloges van andere merken zijn deze van Greenwatch niet super goedkoop, maar zeker ook niet de duurste. Het lijkt me dus een goede middenweg, en zeker eens de moeite waard om meer in detail te bekijken.

The watch feels quite sturdy and is well put together. The chains move smoothly and the closure closes quite well. This type of closure takes a bit of getting used to because it’s slightly different than normal, but once you’ve got the hang of it I think it’s quite easy to secure. The only downside to this watch is that it might look a bit cheap. Here I’m talking specifically about the type that I received because the dial looks quite simple and there are no additional buttons for a stopwatch or even to show the date. My boyfriend is used to watches that show the date, so you would need to get used to that with this watch. On the Greenwatch website there are other watches that do show the date and have a stopwatch, but I can’t say much about those watches.

The Greenwatch watches are quite reasonably priced, but since this watch won’t be up for sale and I didn’t get a target price, so I can’t say much about whether it’s good value for money. If a watch like this one would be priced at 100 euros it would be too expensive for me. If it would be closer to 50 euros, I might consider it. For a basic watch this definitely isn’t a bad one, but because of that I might have liked a watch that was a bit more special. I would very carefully recommend the Greenwatch watches, but unfortunately I can’t tell you much about the models that are currently being sold. In comparison to other wooden watches from other brands these ones from Greenwatch aren’t super cheap, but they aren’t the most expensive ones either. They seem like quite a good middle way, and definitely worth checking out more in depth.

(dit artikel bevat gekregen producten)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: