DIY

DIY: Toy Lamp

Het artikel van vandaag is er één dat ik ongeveer twee jaar geleden schreef voor mijn vorige blog. Ik vond het toen een heel leuk artikel om te maken, en ik vind de DIY die het bevat nog steeds mooi, dus besliste ik om het op deze blog opnieuw te posten. Tegenwoordig post ik niet zo veel DIY’s meer, maar dit is er een heel leuke om zelf na te maken!

Today’s article is one that I wrote about two years ago for my previous blog. I thought it was quite a cool article back then, and I still really like the way this DIY turned out, so I decided to repost the article on this blog. Nowadays I don’t post DIY’s that often anymore, but this is a really fun one to recreate yourself!

Voor deze DIY heb je nodig:

 • een lamp (ik kocht deze voor €5 bij de Kringwinkel)
 • speelgoeddieren
 • een spuitbus witte verf
 • een lijmpistool
 • secondelijm (niet op de foto)
 • schilderstape

For this DIY you’ll need:

 • a lamp (I got this one at the thrift store for €5)
 • toy animals
 • spray paint (I used white)
 • a glue gun
 • super glue (not on the picture)
 • painter’s tape

Eerst en vooral moet je de lamp en de speelgoeddieren eenzelfde kleur spuiten. Mijn broer koos wit, maar goud of zilver is ook heel mooi. Verven doe je voor het lijmen omdat de verf anders niet in alle gaatjes kan en dan ziet het eindresultaat er niet zo perfect uit. Plak het gedeelte van de lamp dat je niet wil spuiten af (zoals bijvoorbeeld de bovenkant en de kabel) en breng dan een paar dunne laagjes verf aan.

First of all you have to spray paint the lamp and the toy animals in the same colour. We chose to make it white, but gold or silver looks really nice as well. You want to paint before you glue because otherwise the paint won’t go in all of the little crevices and it won’t look perfect. Tape off any areas of the lamp that you don’t want painted (such as the top of the lamp and the cable) and apply a couple of thin coats of paint.

Als alles mooi egaal is, is het tijd om de diertjes op de lamp te lijmen. Begin door een stevige basis te maken en de dieren zo de hoogte in op elkaar te stapelen. Om ze stevig te bevestigen gebruikten wij een combinatie van secondelijm en een lijmpistool omdat een lijmpistool alleen niet goed genoeg hechtte. Neem ook zeker je tijd met het vastlijmen, zodat je constructie stevig en mooi is.

When everything is nice and even you can start glueing on the animals. Start by making a solid base and then glueing the animals higher on the lamp. To attach them securely we used a combination of super glue and hot glue because hot glue on its own didn’t stay very well. Make sure to take your time with this, so that your construction is sturdy and looks nice.

Nadien kan je alles nog een laatste laagje verf geven, en dan is je lamp klaar! Ik vind hem alvast heel origineel, en hij ziet er naar mijn mening best duur uit (toch duurder dan de tien euro die ik eraan heb uitgegeven) 😉

Afterwards you can add on a last coat of spray paint and then your lamp is done! I think it looks very cool and different, and in my opinion it looks quite expensive (or rather: more expensive than the couple of euros I spent on it) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: