Loving

My Skin Care Routine

Ik had nooit echt verzorgingsproducten die ik dagelijks gebruikte. Ik wisselde wat af tussen verschillende reinigers en ik gebruikte zelden dagcrème. De laatste tijd is er heel wat veranderd in de producten die ik gebruikt voor mijn gezicht en is het ook steeds meer een routine geworden. In dit artikel laat ik je mijn favoriete producten van het moment zien en waarvoor ik ze gebruik.

I never really had a lot of skin care products that I used daily. I always switched between cleansers and I rarely used day cream. Lately some things have changed in my skin care routine and it has become more of a ‘routine’ with a couple of staple products. In this article I will be showing you my current favourite skin care products and why I like using them.

Wat is het lang geleden sinds ik voor het laatst een artikel postte! Ik had het de afgelopen weken ontzettend druk met examens en mijn bachelorscriptie, maar nu is het op dat gebied gelukkiger wat rustiger en kan ik weer regelmatiger gaan bloggen. Outfitartikels komen er heel snel weer aan, maar voor nu is het nog even een ander soort artikel.

It’s been way too long since I last posted an article! I’ve been really busy the last few weeks with my exams and my thesis, but now things finally got a bit calmer so I can blog more regularly again. Outfit articles will be coming up very soon, but for now I’ve got a slightly different article.

Reusable Make-up Remover

De laatste tijd probeer ik zo weinig mogelijk wattenschijfjes te gebruiken. Door elke dag wattenschijfjes te gebruiken wordt de afvalberg alleen maar groter en er zijn milieuvriendelijkere alternatieven. Één daarvan is een herbruikbaar doekje om je make-up te verwijderen. Het roze doekje dat je op bovenstaande foto ziet kan je bij de Action vinden en het is speciaal bedoeld om je make-up te verwijderen. Dit lukt perfect door het doekje simpelweg nat te maken en dan zachtjes over je gezicht te wrijven. Op dagen wanneer ik geen make-up heb gedragen gebruik ik het gewoon met water, maar op andere dagen gebruik ik het soms met een gezichtsreiniger in plaats van water. Dit werkt ook perfect en het reinigt je gezicht toch iets dieper dan alleen met water.

Lately I’ve been trying to use as little cotton pads as possible. Using them every day means creating a ton of waste and there are a lot of eco-friendly alternatives. One of those alternatives is using a reusable face cloth to remove your make-up. The pink cloth that you can see on the picture above is from Action and it’s meant to remove your make-up easily. This works very well by simply making the face cloth wet and rubbing it on your face softly. On days when I don’t wear any make-up I just use the face cloth with water, but on some days I change up the water for a face cleanser. This works perfectly and it cleanses your face a bit more thoroughly.

Alvira Skin Essentials Micellar Cleansing Water

Het eerst product dat ik dagelijks gebruik is micellair water van het merk Alvira. Ik had tot voor kort nog niet van dit merk gehoord, maar toen ik bij de Action op zoek was naar een nieuw reinigingsproduct voor elke dag kwam ik dit product tegen. Het leek me wel handig aangezien het een heel grote bus is (400 ml) en geen alcohol en parabenen bevat. Ik gebruik liefst namelijk geen al te agressieve producten op mijn gezicht. Het micellair water ruikt lekker zacht en fris en nadien voelt mijn huid altijd heel schoon en zacht aan.

The first product that I use daily is micellar water from the brand Alvira. I hadn’t heard of the brand before, but when I was at Action looking for a new cleansing product for daily use I bumped into this one. It seemed like a good product because it comes in a large bottle (400 ml) and it doesn’t contain any alcohol or parabens. I like using products that aren’t too agressive for my skin. The micellar water smells soft and fresh and afterwards my skin is left feeling very clean and soft.

Clinique Clarifying Lotion

Op dagen wanneer ik mijn huid wat extra wil reinigen gebruik ik deze lotion van Clinique. Het flesje dat ik momenteel gebruik is een soort van testertje en is dus niet heel groot, maar ik overweeg om de grote variant ook te kopen. Ik vind het product echt heel fijn werken en het verwijdert dat laatste beetje make-up van mijn gezicht. Een lotion als deze is iets agressiever op je huid, maar hij werkt wel heel goed, vooral wanneer je wat last hebt van acne of onzuiverheden.

On days when I want to cleanse my skin a bit more thoroughly I use this lotion by Clinique. The bottle that I’m currently using is a kind of tester so it’s not that big, but I’m considering purchasing the larger version. I think it’s a very niec product and it always manages to remove that large little bit of make-up from my face. A lotion like this one is a bit more agressive on your skin, but it works perfectly, especially when you suffer from a bit of acne or impurities on your face.

Daily Organic Dagcrème

Zoals ik al zei gebruikte ik nooit echt een dagcrème. Soms smeerde er ik wel één op als mijn huid echt droog aanvoelde, maar ik had niet één favoriet product. Sinds een tijdje gebruik ik echter deze dacrème van Daily Organic. Weer een merk waar ik nog nooit eerder van had gehoord, maar ik kwam het tegen bij Albert Heijn. Het sprak met vooral aan omdat het biologisch en hypoallergeen is en ook geen parfum bevat. De dagcrème ruikt dus ook eigenlijk naar niets. Dit vind ik niet erg omdat parfum in je dagcrème snel nogal overheersend kan zijn. De crème op zich is vrij dik en vettig, dus je hebt maar een klein beetje nodig. Hij trekt ook heel snel in je huid waardoor je niet te lang moet wachten om de rest van je make-up aan te brengen.

As I said I never really used a day cream. Sometimes I did use one when my skin was feeling very dry, but I didn’t have one favourite day cream. Recently I’ve been using this cream by Daily Organic. It’s another brand I hadn’t heard of before, but I found it at Albert Heijn. It appealed to me because it is biological and hypoallergenic and doesn’t contain any perfumes. The moisturizer doesn’t really smell like anything. I don’t mind this because perfume in a day cream can be quite overpowering. The moisturizer is quite thick and greasy so you only need a little bit. It gets absorbed in your skin quite quickly, so you don’t have to wait ages before you can apply the rest of your make-up.

Rainpharma Advanced Precleanser

Over deze gezichtsreiniger schreef ik een hele tijd terug al een artikel en ik gebruik hem nog steeds regelmatig. Ik gebruik hem vooral wanneer ik ga douchen. Je moet dit product namelijk aanbrengen op je droge huid, goed inmasseren en dan afspoelen onder water. Dit vind ik persoonlijk het handigst onder de douche omdat je dan heel je gelaat grondig kan reinigen. Deze reiniger is ook helemaal plantaardig en zacht voor je huid, weer een pluspunt!

I wrote an article about this facial cleanser a long time ago and I’m still using it regularly. I usually use it right before I take a shower. You’re supposed to apply this cleanser on dry skin, massage it in very well and then rinse it off with water. The easiest way to do this is while you’re standing in the shower because it gives you the chance to cleanse your face thoroughly. This cleanser is also completely plant-based and soft for your skin, which I like very much!

Dat was het zo ongeveer voor de gezichtsproducten die ik (bijna) dagelijks gebruik. Als jij nog suggesties hebt voor fijne producten, mag je ze altijd achterlaten in een reactie!

That’s about it for the skin care products I use (almost) daily. If you have any more suggestions for nice products, feel free to leave them in a comment below!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: