Loving

Bookhunter: Your Personalized Book Subscription

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar van mijn vriend een abonnement op Bookhunter. Bookhunter is een nieuwe service die elke maand een boek op maat voor jou uitkiest en opstuurt en inmiddels is mijn eerste boek ook gearriveerd! In dit artikel vertel ik je meer over het concept en laat ik je ook zien welk boek ik kreeg.

For my birthday my boyfriend gave me a subscription for Bookhunter. Bookhunter is a new service that chooses a book especially for you every month. I’ve received my first book recently, so in this article I’ll be telling you everything about the concept and I’ll be showing you the book I got!

Bookhunter is een heel nieuw en uniek soort abonnement. Ellen, de oprichtster achter de service, wou niet gewoon de zoveelste webshop zijn, dus begon ze met een service die elke maand speciaal voor jou een boek uitzoekt. ‘Hoe werkt dat dan, zo’n persoonlijk abonnement?’ hoor ik je al denken. Wel, als je een abonnement voor Bookhunter wil kan je eerst en vooral kiezen hoelang je boeken wil ontvangen. Je kan kiezen tussen drie, zes of twaalf maanden. Per maand krijg je één boek opgestuurd, dus de rest kan je zelf uitrekenen 😉 Als je een abonnement koopt vul je eerst een lezersfiche in. Hier vermeld je dingen zoals je laatst gelezen boeken en ook je favoriete boeken. Je kan ook laten weten of je graag een Engels boek zou ontvangen of niet. Op basis van deze gegevens geeft Ellen je dan één keer in de maand drie boeken-suggesties: twee boeken waarvan je de titel en auteur kan zien, en één ‘blind date’-boek. Als je dit boek kiest weet je dus op voorhand niet wat je precies gaat krijgen.

Ik was heel erg benieuwd naar mijn suggesties en ik was vooral bang dat ik een boek zou krijgen dat ik al had of dat ik nooit zou lezen, en dat dus onderaan mijn to be read-stapel zou belanden. De twee bekende suggesties leken me niet echt mijn ding en na lang twijfelen ben ik dan maar voor de ‘blind date’ gegaan. Ik was echt heel benieuwd naar het boek dat ik zou krijgen (ik ben meestal niet zo goed met verrassingen), en dan kwam het vorige week eindelijk aan…

Bookhunter is a very new kind of subcription service. Ellen, the owner behind the service, didn’t want to be just another webshop, so she started with a service that picks a book especially for you every month. I can hear you already thinking: ‘But how does it work, such a personal subscription?’ Well, when you get a subscription for Bookhunter, you first of all have to choose the amount of months you want to receive a book. You can choose between three, six and nine months. You receive one book every month, so you can do the calculations yourself 😉 When you buy a subscription you fill in a form. You fill in which book you have read recently and also what your favourite books are. You can also tick of a box if you want to receive books in English, or just in Dutch. Based on these answers, Ellen gives you three book suggestions per month: two books of which you know the title and author, and one ‘blind date’ book. When you pick this book you don’t know what you’re getting until you open the package.

I was very curious as to what my suggestions would be, and I was mostly scared that I would receive a book that I already had or that I would just never read (and that would end up at the bottom of my ‘to be read’ pile). The two suggestions that were shown were not really my kind of book so after doubting for a very long time I went for the ‘blind date’. I couldn’t wait to see which book I would get (I’m not good with surprises), and then it finally arrived at the end of last week…

En zo kwam het boek aan! Heel mooi ingepakt met leuke stickers en bladwijzers met wijze uitspraken. Ik kreeg er ook een heel leuke linnen tas bij, maar ik weet niet of die altijd bij je eerste bestelling zit. De verpakking krijgt al zeker een 10/10 van mij! Als een pakketje mooi ingepakt is voelt het toch altijd net dat ietsje leuker aan 😉

This is what was in the package. Very nicely packaged with cute stickers and bookmarks with wise quotes. I also received a sturdy linen bag, but I don’t know if it always comes with your first book. The packaging definitely gets a 10/10 from me! When something is wrapped up really nicely it always feels that little bit more special 😉

En dan: het boek! Ik kreeg “The Thief of Time” van John Boyne opgestuurd. Met zijn 500 pagina’s een lekker stevig boek, maar het lijkt me best een leuk boek. Ik had deze week net een ander boek uitgelezen, dus ben ik meteen in dit boek begonnen. Ik heb nu al zo’n 50 pagina’s gelezen en het boek leest lekker vlot en verhaal lijkt me tot nu toe al interessant. Kort samengevat gaat het over een man die in de jaren 1700 gestopt is met verouderen en die zijn levensverhaal vertelt. Veel historische personen en gebeurtenissen passeren de revue en dit alles in een leuk geschreven jasje met af en toe een humoristische inslag. Misschien laat ik je hier op mijn blog of op mijn Instagram nog wel weten wat ik van het boek vond als ik het heb uitgelezen, dus hou die plekken zeker in de gaten!

Heb je ook zin gekregen om een boek op maat te ontvangen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Bookhunter. Voor meer leesinspiratie kan je ook altijd op de Instagram van Ellen terecht.

And then: the book! I received “The Thief of Time” by John Boyne. It’s quite a heavy book with it’s 500 pages, but it seems like good one. I had just finished another book this week, so I decided to start reading this one immediately. I’ve read about 50 pages so far and it’s quite an easy read and the storyline seems like it could be very interesting. In summary it’s about a man who stopped ageing somewhere in the 1700s and who is telling everything he experienced in his life. A lot of historical characters and events occur in the story and this is all packed into a nicely written novel with a bit of humour every now and then. I might let you know what I thought of the book once I’ve finished it here or on Instagram, so keep an eye out for that!

Have you gotten all excited to receive a personalized book yourself? Make sure to have a look on the website of Bookhunter. For more reading inspiration you can always check out Ellen’s Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: