Makeup

Quick Tip: LUSH Solid Deodorant

Ik realiseer me net dat bovenstaande foto op iets van een hompje boter of kaas lijkt. #photographyskills Natuurlijk is het helemaal geen boter of kaas, maar wel een heel fijne vaste deodorant van LUSH. Vandaag vertel ik je waarom hij zo fijn is en waarom ik hem sinds een tijdje elke dag gebruik.

I just realize that the picture above looks a little like butter or cheese. #photographyskills Of course this isn’t butter or cheese. It’s a lovely solid deodorant from LUSH. Today I’ll be telling you why I like it so much and why I’ve been using it every day since a while.

Ik bezit geen tientallen producten van LUSH, maar er zijn twee producten die ik regelmatig gebruik en die ik steevast bij LUSH koop. Eén daarvan is een klomp vaste shampoo en de andere is deze deodorant. De shampoo onder de naam ‘Honey I washed my hair’ gebruik ik al bijna drie jaar (weliswaar af en toe afgewisseld met andere shampoo), misschien word het eens tijd dat ik daar ook over blog 😉 De deodorant ben ik pas iets recenter gaan gebruiken (iets meer dan een maand geleden) en hij is sindsdien ook een echte favoriet geworden.

I don’t own dozens of products from LUSH, but in my stash there are two LUSH products that I love and use regularly. One of them is a solid shampoo bar and the other one is this deodorant. I’ve been using the shampoo bar with the name ‘Honey I washed my hair’ for almost three years now (alternating between other shampoos of course), so it might be about time I post a review about that one on this blog 😉 I’ve started using the deodorant a bit more recently (a little over a month ago) and it has become a real favourite since then.

Ik kende het concept van deze deodorant in vaste vorm niet, maar de lekkere geur en het feit dat hij met minimale verpakking komt haalden me over de streep om hem toch maar eens te testen. Deze deodorant is in de geur ‘Aromaco’ en hij ruikt vrij kruidig. Die specifieke geur komt vooral van de toverhazelaar en de patchoeli. Niet iedereen houdt van de geur, maar ik gelukkig wel. Ik kan hem niet met meer woorden omschrijven omdat het zo’n speciale geur is. Als je benieuwd bent zou ik vooral zelf eens gaan ruiken in een LUSH-winkel.

En hoe werkt nu zo’n deodorant in vaste vorm? Wel, je wrijft simpelweg een stukje van de deodorant over schone, droge oksels. Het hompje zal dan een lekkere geur afgeven en de geur van zweet tegenhouden. Ik was ook echt verbaasd toen ik merkte dat de deodorant mijn zweetgeur bijna helemaal tegenhoudt. Ik zeg ‘bijna’ omdat er natuurlijk wel een klein zweetluchtje doorkomt als je hard sport of enorm hard zweet. Als je geen al te zware inspanning doet houdt de deodorant netjes alle geuren tegen. Ik heb ook niet het gevoel dat er een walm van deodorant-geur rond mij hangt als ik deze deo draag. Dit vind ik persoonlijk wel fijn omdat je dan nog een parfum kan dragen zonder dat de geuren met elkaar gaan mengen.

Ik heb ongeveer een vierde van bovenstaande blok afgesneden om dagelijks te gebruiken (de hele blok weegt ongeveer 100 gram, dus ik gebruik nu zo’n 25 gram) en je doet er ontzettend lang mee. Na een dikke maand gebruiken is het blokje nog bijna niet gekrompen. Met die 100 gram kom je dus waarschijnlijk jaren toe, zelfs als je de deodorant dagelijks gebruikt.

Ik las dat deze deo bij veel mensen populair is, en ik ben ook helemaal overtuigd! Ben je nog op zoek naar een nieuwe deo? Of één die handig is om mee op reis te nemen? Neem dan zeker eens een kijkje bij LUSH.

I didn’t know the concept of solid deodorant, but the pleasant scent and the fact that it comes with minimal packaging convinced me to try it out. This deodorant is in the scent ‘Aromaco’ and it smells quite spicy. That very specific scent comes from the witch hazel and patchuli that’s in the product. Not everyone loves this scent, but I luckily do. I can’t find any more words to describe it with because it has such a specific smell. If you’re curious to find out what it smells like I would suggest looking for it in a LUSH store.

So how does a solid deodorant work? Well, you rub a piece of the product on your clean and dry armpits. The block will give off a nice scent and make the sweaty smell less obvious. I was really amazed when I discovoered that the deodorant blocks out my sweat smell almost completely. I’m using the word ‘almost’ because there is always a little bit of a smell that comes through when you work out very intensively. If you don’t do anything crazy sport-wise the deodorant should stop the nasty smells quite well. I also feel like the deodorant doesn’t leave this cloud of scent hanging arund me. I personally really like that because it means you can still wear perfume without the scents mixing.

I cut off about one fourth of the block you see in the pictures (the entire block weighs about 100 grams, so I’m now using about 25 grams) and it lasts you a really long time. After a good month of using it it has hardly shrunk. The 100 grams should last you years, even if you use the product daily.

I read online that a lot of people like this deodorant, and I’m a big fan of it as well! Are you still looking for a new deodorant? Or one that is easy to take with you on holidays? If so, definitely take a look at LUSH.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: