Makeup

Essence Ultra Last Lipsticks

Long time, no see! Het is weer even geleden sinds mijn laatste artikel, maar ik heb een goed excuus: door alle kerstfeestjes deze week is het bloggen me niet meer gelukt. Vandaag ben ik er weer voor het laatste artikel van 2017, en dat is een review van twee lipsticks van Essence. Ik blog wel vaker over lipstick (en dan nog het liefst over een mooie rode kleur), en na uitvoerig testen vertel ik jullie vandaag wat meer over deze twee nieuwe aanwinsten van Essence.

Long time, no see! It’s been a while since my last article, but I’ve got a good excuse: I haven’t had time to blog because of all the Christmas parties this week. Today I’m here with the last article of 2017, and it’s a review of two lipsticks by Essence. I post articles about lipstick regularly (preferably lipstick in a beautiful red shade), and after testing these out thoroughly I’ll be telling you what I think about them today!

Essence staat bekend om haar heel betaalbare – en vaak ook heel goede – makeup. Ik heb bijna alle soorten producten van dit merk al wel eens getest, maar deze ultra last instant colour lippenstiften waren nieuw voor mij. Ik ging voor een mooie warme rode kleur met de naam 12 head-to-ma-toes en voor een iets donkerdere kleur tussen paars en bruin met de naam 07 undress my lips, want soms moet je gewoon eens iets anders dan rode lippenstift dragen 😉

Ik verwachtte niet veel speciaals van deze lipsticks, mede omdat ze zo goedkoop waren (rond de 2 euro per stuk) en omdat dit soort crème lippenstiften vaak niet heel lang mooi blijven zitten. De kleur is na een stevige maaltijd inderdaad bijna helemaal weg, maar als je geen al te vettige dingen eet blijven de lipsticks zeker een paar uur zitten. En wanneer ze dan beginnen te vervagen gebeurt dit heel geleidelijk en niet met zo’n lelijk randje dat achterblijft aan de buitenrand van je lippen. De lippenstiften zijn ook heel gepigmenteerd, ze zijn lekker zacht en je kan ze heel makkelijke en nauwkeurig aanbrengen. Voor een budget-merk zijn ze echt heel goed en ik ga mijn makeup absoluut nog uitbreiden met meer kleuren uit de collectie.

Essence is known for their low-budget – and often very good – makup. I’ve probably tried out nearly all types of makeup they sell, but these ultra last instant colour lipsticks were new to me. I went with a beautiful warm red colour with the name 12 head-to-ma-toes and with a slightly darker shade somewhere between purple and brown with the name 07 undress my lips, because sometimes you just need to wear something other than red lipstick 😉

I didn’t expect too much of these lipsticks, partly because they’re so cheap (around 2 euros a piece), and also because this type of cream lipsticks usually doesn’t last very long. The colour is almost gone after a good meal, but if you don’t have any food that’s very greasy the lipstick stays on for a couple of hours. And when the colour starts to fade, it happens very gradually and you don’t end up with an ugly line at the edge of your lips. The lipsticks are also very pigmented, they’re very soft and you can apply them very easily and precisely. These are very good lipsticks for a budget brand, and I’ll definitely be buying more to add to my collection.

Op bovenstaande foto’s zie je de kleuren op mijn lippen. Links undress my lips en rechts head-to-ma-toes. De bruine lipstick is vrij naturel, maar geeft je lippen toch een mooie warme kleur. De rode lipstick is echt mooi rood, niet te oranje en ook niet te roze. Een kleur als deze is heel flatterend voor veel huidskleuren en hij past perfect bij een retro-look.

On the pictures above you can see the colour on my lips. On the left is undress my lips and on the right is head-to-ma-toes. The brown lipstick looks quite natural, but it still gives your lips a nice and warm colour. The red lipstick is a very pretty red shade, not too orange and not too pink. A pink shade like this one looks great on a lot of different skin tones and it also goes great with a retro look.

 

Zoals je kan lezen ben ik grote fan van deze Essence ultra last instant colour lippenstiften. Ga ze zeker ook eens testen als je ook zo van lippenstift houdt!

As you can read I’m a big fan of the Essence ultra last instant colour lipsticks. Definitely go check these out if you like lipstick as much as I do!

 

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: