Makeup

Acqua Colonia Limited Edition Perfumes

Iedereen heeft al wel eens van ‘Eau de Cologne‘ of ‘4711‘ gehoord, en voor veel mensen is het een nostalgische geur. Veel mensen gebruiken het nog steeds, en om het merk wat meer te moderniseren hebben ze bij 4711 nu ook enkele nieuwe parfums onder de naam ‘Acqua Colonia’. Voor de herfst- en winterperiode zijn daar nu twee limited editions aan toegevoegd, waar ik jullie vandaag meer over ga vertellen.

Everyone has heard of ‘Eau de Cologne‘ or ‘4711‘ before, and for a lot of people it is a very nostalgic scent. Many people still use it today, and to modernise the brand a little, they designed a couple of new perfumes at 4711 under the brand name ‘Acqua Colonia’. For autumn and winter, they created two limited edition fragrances, about which I will be telling you more today.

De twee limited edition parfums van 4711 zijn die met koffie en vetiver en één met groene thee en bergamot. Het parfum met groene thee heeft een iets frissere, maar toch vrij warme geur. De geur zou kalmerend werken, en zo kan je hem ook het best omschrijven. Het is absoluut geen agressieve geur, maar eerder een licht kruidige en ontspannende geur. De zachte geur van de groene thee past perfect bij de citrusgeur van de bergamot. Deze vind ik perfect voor overdag. Het parfum met koffie en vetiver is dan weer een meer opwekkende geur en is ook iets zwaarder. Ik had geen idee wat vetiver was, maar blijkbaar is het een grassoort en ruikt het heel houtig en rokerig. In combinatie met de koffie zorgt dit voor een heerlijke zwoele geur. Ik ben altijd meer fan van warme geuren dan van bloemige geuren, dus deze parfums zijn helemaal mijn ding!

De geur blijft, zoals bij de andere parfums van 4711 vrij lang hangen, waardoor je hem niet na een paar uur weer moet aanbrengen. De flesjes bevatten 50 ml product, en door het mooie en functionele ontwerp kan je ze eventueel ook in je handtas meenemen. Deze limited editions zijn in verschillende webshops te verkrijgen, en de prijs ligt rond de €20 per flesje. Ik vind deze ook absoluut leuk als kerstcadeautje omdat het zo’n herkenbaar merk is, maar toch met een leuke twist. De verpakking is ook heel leuk vormgegeven, voelt een beetje retro aan, en is perfect voor de feestdagen.

The two limited edition perfumes by 4711 contain coffee and vetyver, or green tea and bergamot. The perfume which contains green tea has a slightly fresher, bust still quite warm scent. The scent is supposed to be calming, and that is really the best way to describe it. It definitely isn’t an aggressive fragrance, but rather slightly spicy and relaxing. The soft scent of the green tea goes perfectly with the fresh citrus smell of the bergamot. I think this perfume is perfect to wear during the day. The fragrance with coffee and vetyver is much more stimulating and has a somewhat heavier scent. I had no idea what vetyver was, but apparently it’s a type of grass with a woody and smokey scent. In combination with the coffee you get a lovely sultry scent. I always prefer warm scents over flowery ones, so these perfumes are definitely my cup of tea!

The scent lingers, just like the other perfumes from 4711 do, which means you don’t have to reapply it after a couple of hours. The bottles contain 50 ml of product, and because of the pretty and functional design you could easily take them with you in your handbag. These limited editions are available in several webshops, and the price is about €20 per bottle. I think these would be great as a Christmas present because it’s such a recognizable brand, but it’s a little bit different. The packaging also looks great, has a slight retro feel to it, and fits perfectly in the holiday season.

Gebruik jij producten van 4711?

Do you use products from 4711?

 

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: