Outfit

My New Fjällräven Kånken Backpack

Je ziet ze tegenwoordig overal, de Fjällräven Kånken rugzakken. Bij mij stond hij al langer dan een jaar hoog op mijn verlanglijstje, maar de relatief hoge prijs en het feit dat ik al een rugzak had hielden mij altijd tegen. Toen ik deze mooie rugzak bij een Nederlandse webshop in de solden zag staan, ben ik er toch maar voor gegaan en bestelde ik hem! Benieuwd of hij zijn geld waard is? Lees dan snel verder.

Nowadays you can spot them pretty much everywhere, the Fjällräven Kånken backpacks. They had been high on my wishlist for over a year, but the relatively high price and the fact that I already had a backpack made me wait a little longer. When I saw this beautiful backpack was on sale on a Dutch webshop, I went for it and I ordered it! Are you curious to find out whether it’s worth its money? Then keep on reading.

Zonder korting kost dit model rugzak van het Zweedse merk Fjällräven (het standaard model) rond de 90 euro. Ik vind het nog steeds duur voor een rugzak, maar volgens het merk zelf zouden deze rugzakken heel lang meegaan, ze zijn waterafstotend, en door het ontwerp zijn ze niet belastend voor je rug. Ik vroeg me af hoeveel verschil er nu eigenlijk kon zijn tussen twee verschillende rugzakken, maar ik kan je verzekeren dat deze heel anders voelt op je rug dan bijvoorbeeld een Herschel of een Eastpack. De schouderbanden zitten op zo’n manier aan de rugzak bevestigd dat hij heel hoog op je rug zit, en je net rechter gaat lopen en helemaal niet naar voren gebogen.

Without sale this type of  backpack from the Swedish brand Fjällräven (the standard one) would cost around 90 euros. I still think that’s quite expensive for a backpack, but according to the brand the Fjällrävens last a very long time, they’re water resistant and because of the design they aren’t bad for your back. I wondered if there could really be such a difference between two different backpacks, but I can assure you that it feels completely different on your back than let’s say a Herschel or an Eastpack. The shoulder straps are attached to the backpack in such a way that it’s very high up on your back, and it makes you walk with a straighter back rather than completely hunched over.

Er past ook veel meer in de rugzak dan je op het eerste zicht zou denken. Hij lijkt niet gigantisch groot, maar door de voorste flap die je helemaal open kan ritsen kan je er heel veel spullen in kwijt. Aan de zijkant zitten er ook nog twee handige zakjes, waar je bijvoorbeeld een paraplu of een klein flesje water in kwijt kan. Het voorste vakje is dan weer niet heel groot, maar ik stop de meeste van mijn spullen toch gewoon in het grote vak.

Ik ben ook heel erg blij met de kleur van mijn rugzak. Fjällrävens zijn er in alle verschillende kleuren, maar ik wou toch liever een neutrale kleur die ook niet te snel vuil zou worden. Een kanariegele rugzak ziet er misschien wel leuk uit, maar ik kan me inbeelden dat hij ongelooflijk snel vuil wordt. De kleur die ik heb heetSand en het is ook echt een donkerbeige zandkleur.

There is also much more space in the backpack than you would think. It doesn’t look like it’s huge, but because you can unzip the front of the bag almost entirely, you can put a lot of stuff in there. On the sides there are also two very convenient pockets in which you can put an umbrella or a small bottle of water. The front pocket isn’t that big, but I put most of my stuff in the bigger compartment anyways so it doesn’t really matter.

I’m also really happy with the colour of my backpack. Fjällrävens come in all different colours, but I really wanted a neutral colour that wouldn’t get too dirty too quickly. A bright yellow backpack might be fun to look at, but I can imagine that it gets dirty almost immediately. The colour I’ve got is called Sand and it really is sort of a darker beige, truly the colour of sand.

Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe (en eerste) Fjällräven Kånken, en ik ga hem zeker vaak gebruiken als ik een iets grotere tas of rugzak nodig heb die er toch nog leuk uitziet 😉

I’m very happy with my new (and first) Fjällräven Kånken, and I’ll definitely be using it a lot whenever I need a slightly bigger bag or backpack that also looks good 😉

 

~ Hannelore

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: