Outfit

UNIQLO X Eames Office

De meeste mensen hebben in hun leven al eens een stoel van Eames gezien. Of het nu de typische DSW kuipstoeltjes zijn, de luxueuze Lounge Chair, of de iets minder bekende houten LCW. Charles en Ray Eames, de breinen achter deze en veel andere prachtige designstukken, zijn twee van de bekendste ontwerpers uit de twintigste eeuw. Hun tijdloze ontwerpen worden vandaag nog steeds massaal geproduceerd en verkocht.

Most people have definitely seen a chair designed by Eames before. Whether it is the typical DSW chair, the luxurious Lounge Chair or the lesser-known wooden LCW. Charles and Ray Eames, the brains behind these and other beautiful pieces of design furniture, are two of the most well-known designers from the twentieth century. Their timeless designs are still being produced and sold in large quantities today.

Mijn vriend is een groot liefhebber en kenner van design, en dus ook van Charles en Ray Eames. Hij heeft me veel geleerd over hun verschillende ontwerpen, en toen we ontdekten dat UNIQLO een collectie ging uitbrengen in samenwerking met Eames Office, gingen we meteen op zoek naar de release-datum! Helaas kwamen niet alle producten uit in België, maar gelukkig konden we online wel de leukste items uit de collectie bestellen.

De SPRZ NY collectie in samenwerking met Eames Office draait vooral rond t-shirts met typische Eames-opdruk, maar er zitten ook dekentjes, poncho’s en pantoffels in de collectie. De t-shirts zijn er helaas enkel in mannenmaten, maar ze zijn vrij getailleerd en gaan in een kleinere maat dus ook voor vrouwen.

My friend is a huge design lover and knows a lot about it. He also knows a lot about Charles and Ray Eames and has taught me a lot about their different designs. When we discovered that UNIQLO was coming out with a collection in collaboration with Eames Office, we immediately went looking for the release date! Unfortunately, not all products were released in Belgium, but luckily we could order our favourite items from the collection online.

The SPRZ NY collection in collaboration with Eames Office mostly revolves around t-shirts with a typical Eames print, but it also contains blankets, stoles and house slippers. The t-shirts only come in men’s sizes, but they are quite tailored and go perfectly for women in a smaller size.

Zoals je kan zien zijn er de t-shirts met de welbekende Eames-stoelen erop gedrukt, maar er zijn ook t-shirts met een veel subtielere opdruk van het dot-patroon van Eames op het borstzakje.

As you can see there are the t-shirts with the famous Eames chairs on there, but there are also shirts that are a bit more subtle and have the dot-pattern printed on the breast pocket.

Dit t-shirt is ook absoluut één van mijn favorieten. Zoals je kan zien is de opdruk (een diagram van de Lounge Chair) op exact dezelfde manier terug te vinden in een boek over Charles en Ray Eames. Je kan dus wel stellen dat Eames Office en UNIQLO heel nauw samengewerkt hebben om deze collectie te ontwerpen.

This t-shirt definitely is one of my favourites. As you can see the is print (a diagram of the Lounge Chaire) an exact copy from one of the pictures in a book about Charles and Ray Eames. You could say Eames Office and UNIQLO worked very closely together to create this collection.

Het t-shirt met de opdruk van de Wire Chairs met ertussen heel subtiel een Housebird ertussen is ook een heel leuke. En omdat we die allebei zo leuk vonden besloten we hem allebei in een andere kleur te bestellen. De afbeelding zelf komt ook weer uit een boek over Charles en Ray Eames.

The shirt with the print of Wire Chairs with a very sutble Housebird in between is also a very fun one. Because me and my boyfriend both liked it so much we decided to both order it, but in different colours. The picture itself also comes from a book about Charles and Ray Eames.

Zoals ik al zei bevat de collectie meer dan alleen t-shirts, en mijn vriend bestelde ook een dekentje met het dot-patroon. Het deken is aan de kleine kant (80x134cm), maar het is meer bedoeld als een omslagdoek of om ter decoratie bijvoorbeeld over de achterkant van je bed te hangen. Het heeft ook drukknopen waarmee je het rond je schouders kan vastmaken.

As I mentioned before, the collection contains more than just t-shirts, and my boyfriend also ordered a blanket with the dot-pattern. The blanket is quite small (80x134cm), but it is designed more like something to wrap around you or to drape over the back of your bed. It also has buttons to wrap it around your shoulders.

Of wij fan zijn van de samenwerking tussen UNIQLO en Eames Office? Ja hoor! We vinden het een heel geslaagde en originele collectie die niet misstaat in de kleerkast van een echte design-liefhebber!

Whether we like the collaboration between UNIQLO and Eames Office? We definitely do! We think it’s a great and original collection that looks good in every design-lover’s closet!

 

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: