DIY

Crocheting with Atelier Veritas

Ik haak en brei enorm graag, maar ik zit altijd met het probleem dat ik niet weet wat te maken. Veritas kwam met het fantastische idee om en box uit te brengen met daarin alle benodigdheden voor één DIY-projectje. Ik testte een box uit om een leuk gehaakt mandje te maken, en in dit artikel vertel ik je er meer over!

I love to knit and crochet, but I never know what exactly to make. Veritas came up with this great idea to create a box that contains everything you need to make one DIY project of your choice. I tested out the box to make this cute crochet basket, and in this article I’ll be telling you all about it!

Deze Atelier Veritas-box is natuurlijk heel leuk om aan jezelf cadeau te doen, maar ik vind het ook een tof idee om aan iemand anders te geven. Als je iemand kent die graag zelf dingen maakt, zit er vast iets leuks tussen alle verschillende dozen van Veritas. Ze komen ook netjes verpakt in een leuke doos die je perfect als cadeauverpakking kan gebruiken. Aangezien ik een mandje ging haken, zat er in mijn doos de nodige jute voor de DIY, en een handleiding met de verschillende stappen. Je kan bij de doos ook nog de correcte haak- of breinaalden toevoegen, maar dat is optioneel aangezien veel mensen de correcte maat misschien al hebben liggen.

Je kan natuurlijk ook gewoon alle benodigdheden apart kopen, maar dan moet je zelf alles bij elkaar zoeken in de winkel. Als er tussen de verschillende projecten iets leuks zit dat je zelf wil proberen is het veel handiger om online alles in één keer te bestellen.

This box from Atelier Veritas is a great gift to yourself, but I also really like the idea of giving it to someone else. If you know anyone who loves DIY’ing, giving him or her one of these boxes seems like a wonderful idea. The boxes come neatly packaged in a nice box that you can use as a gift box. Because I was making a little basket, my box contained the necessary jute for my DIY, and it also came with a manual with the different steps needed to create the backet. You can also order the right knitting needles or crocheting hook with your box, but that is optional since a lot of people will already have the correct needles or hook.

You can of course simply buy all of these supplies separately, but that means you have to go the the store yourself and find all of the right supplies. If there is a certain project that you want to make yourself it’s much easier to just order everything at once online.

Alle stappen staan ook heel duidelijk uitgelegd op het stappenplan. Ik had in het begin een beetje moeite om alle stappen correct mee te volgen, maar dat komt meer door het feit dat ik niet zo ervaren ben met haken (ik brei meestal), en het ligt absoluut niet aan het patroon of de uitleg. Op de website van Veritas wordt dit mandje in foto’s gebruikt als bloempot, maar mij leek het wel leuk om het als opbergmand voor mijn breiwerk te gebruiken. De mand is ook lekker stevig omdat hij gemaakt is uit 100% natuurlijke jute. Moest je nu niet zo’n fan zijn van de combinatie van ecru en geel, dan kan je heel makkelijk voor een andere kleur kiezen tijdens het bestellen. Zo past jouw mandje perfect in je interieur!

Meer informatie kan je vinden via de website van Atelier Veritas, of op de pagina van dit DIY-project.

All of the steps are also explained very clearly in the manual. I struggled a little in the beginning to get started, but that mostly has to do with my lack of crocheting-knowledge (I usually knit), and it definitely doesn’t have anything to do with the crocheting pattern itself. On the Veritas website they use this basket as a flower pot, but I thought it would be a fun idea to use it as a storage basket for my knitting. The basket is quite sturdy because it’s made from 100% natural jute. In case you’re not such a big fan of the combination of ecru and yellow, you can easily choose a different colour combination when ordering. This way your basket fits in with your interior perfectly!

You can find more information on the Atelier Veritas website, or on the page of this DIY project.

 

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: