On the road

Berlin For Tourists

Er is ongelooflijk veel te zien in Berlijn, maar er zijn een paar dingen die je gezien moet hebben als je voor de eerste keer in Berlijn bent. In dit artikel vertel ik meer over enkele van mijn favoriete plekken en waarom je ze zeker moet bezoeken. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om te bezoeken, maar in dit artikel heb ik me beperkt tot vijf!

There is so much to see in Berlin, but there are a couple of things that you absolutely have to see when you visit Berlin for the first time. In this article I’ll be telling you about some of my favourite spots and why you should most definitely visit them. There are of course many more things to see in Berlin, but I limited myself to five!

Brandenburger Tor

Een eerste must see in Berlijn is de Brandenburger Tor. Ik vind dit vooral een leuke plek omdat er heel veel andere bezienswaardigheden in de buurt zijn. Langs de ene kant van de Tor loopt Unter den Linden met al zijn mooie gebouwen en dure winkels, en langs de andere kant vind je de Tiergarten, en een eindje verder ook de Reichstag en het Holocaust Memorial. De Berlijnse Muur liep langs één kant ook rond de Brandenburger Tor, en dit kan je nog steeds zien aan de markeringen op de weg.

A first must see in Berlin is the Brandenburger Tor. I think it’s such a fun place because there are a lot of other interesting places nearby. On one side of the Brandenburger Tor you can find Unter den Linden with all of its beautiful buildings and expensive shops, and on the other side you can find the Tiergarten, and a little further on there is the Reichstag and the Holocaust Memorial. The Berlin Wall also went right around the Brandenburger Tor, and you can still see traces of that on the streets.

Reichstag

De Reichstag (of Rijksdag) is een imposant gebouw waar momenteel de Bundestag (het parlement) zetelt. Wat hier extra speciaal aan is, is dat je het kan bezoeken, en zelfs helemaal bovenaan op het dak een kijkje kan gaan nemen. Je moet alleen vooraf een plekje reserveren (wij deden het een dag van tevoren), en dan kan je op het afgesproken tijdstip met een klein groepje mensen het gebouw langs binnen bekijken, en ook genieten van het prachtig uitzicht vanop het gebouw.

The Reichstag is a large and impressive building in which the Parliament is currently seated. What makes this building extra special, is that you can visit it, and you can even go all the way to the roof of the building. All you have to do is reserve a spot for when you want to visit it (we did it a day in advance), and you can go inside the building with a small group of people on the time you picked. You can also visit the top of the building, which has an amazing view over Berlin.

Holocaust Memorial

Het Holocaust Memorial of Denkmal für die ermordeten Juden Europas is zoals de naam al zegt een gedenkplaats voor de slachtoffers van de Holocaust. Het is een heel indrukwekkend monument, zeker wanneer je er middenin staat. Het doet je even stilstaan bij alles wat tijdens de Holocaust gebeurd is. Ik heb dit op foto altijd al een heel indrukwekkende plek gevonden, en ik kan je verzekeren dat dat gevoel nog versterkt wanneer je zelf tussen te blokken staat.

The Holocause Memorial or Denkmal für die ermordeten Juden Europas is, as the name suggests, a memorial for the victims of the Holocaust. It’s a very impressive monument, especially when you’re in the middle of it. It makes you think about everything that happened during the Holocaust. I always thought this was a very special place when I saw it on pictures, and I can assure you that that feeling intensifies when you’re standing between the bricks yourself.

Gedenkstätte Berliner Mauer

Aangezien ik volgend jaar mijn scriptie schrijf, en die iets te maken heeft met de Berlijnse Muur, wou ik heel graag deze plek bezoeken. Je ziet er nog overblijfselen van de Berlijnse Muur, en je vindt er ook veel informatie over hoe het er in die tijd uitzag en wat de mensen precies zagen en voelden. Het geeft je weer een veel betere kijk op de Berlijnse Muur en wat het toen betekende voor Duitsland.

Because I’m writing my thesis next year, and because it has something to do with the Berlin Wall, I really wanted to visit this place. You can find remains of the Berlin Wall here, plus a lot of information about how the Wall looked back then and what the people saw and felt. It again gives you a good look of the Berlin Wall and what it meant for Germany back then.

East Side Gallery

Als laatste vind ik de East Side Gallery ook een absoute must see. Hier heb ik in het vorige artikel al meer over verteld, dus ik ga het hier niet allemaal nog eens herhalen 😉 Het heeft inderdaad weer te maken met de Berlijnse Muur, maar die was zo ontzettend belangrijk voor Berlijn – en heel Duitsland – en je kan er in Berlijn ook niet naast kijken.

The last must see on my list is the East Side Gallery. I also talked about this in my previous article, so I won’t be telling you too much about it here 😉 It has something to do with the Berlin Wall once again, but it simply was very important for Berlin – and the rest of Germany – and it is impossible not to notice.

 

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: