DIY

Winsor & Newton Heavy Weight A5 Sketch Book

Vroeger tekende ik heel veel, en al die tekeningen bundelde ik in een mapje. Een schetsboek had ik nooit, omdat ik het handiger vond om gewoon op losse papieren te tekenen. Nadien kwamen enkele jaren waarin ik amper tekende. Nu heb ik mijn liefde voor tekenen echter opnieuw gevonden en krijg ik er niet genoeg van om te schetsen en verschillende stijlen uit te proberen. Afgelopen week kocht ik in een tekenwinkel een klein schetsboekje, en vandaag geef ik jullie mijn eerste indruk!

I used to draw all the time, and I kept all those drawings in a map. I never owned a sketch book, because I liked drawing on separate pages much better. After that, I didn’t draw that much for a couple of years. Now that I’ve rediscovered my love for drawing, I can’t get enough of sketching and trying out different styles. Last week I bought a small sketch book in an art supply store, and today I’ll be giving you my first impressions!

Ik was vooral op zoek naar een schetsboek met vrij dikke papier, zodat ik stift (en misschien ook inkt) kon gebruiken zonder dat alles een afdruk achterliet op de achterkant van het papier. Omdat het mijn eerste ‘echte’ schetsboek is wou ik er ook niet té veel geld aan uitgeven. De prijzen van schetsboeken gaan heel snel de hoogte in, maar voor wat ik er nu mee doe vond ik niet dat ik een heel duur boek nodig had. Mijn oog viel bijna meteen op dit schetsboek omdat hij een mooi formaat heeft (A5) en door de ringen aan de zijkant. Dit vind ik fijner om mee te werken dan een gebonden schetsboek. Normaal gezien kost dit boekje iets meer dan vijf euro, maar nu was het in de uitverkoop voor 3,50 euro.

Het schetsboek heet officieel Heavy Weight Wire-O en bevat vijftig bladeren. Het papier is vrij dik, en volgens de sticker op de voorkant zou het geschikt zijn voor potlood, pen, inkt, en waterverf. Waterverf heb ik er nog niet op uitgetest, dus daar kan ik helaas niets over zeggen. Pennen en inkt pakken wel heel goed op het papier en drukken ook helemaal niet door tot op de achterkant. Ik ga soms nogal wild tekeer met een zwarte stift, dus dat is alvast mooi meegenomen 😉

Zoals je merkt ben ik heel blij met dit schetsboek. Ik hoop dat ik hem heel veel ga gebruiken, en als je mee wil volgen wat ik zoal ga tekenen, vergeet me dan zeker niet te volgen op Instagram!

I was mostly looking for a sketch book with thick paper, so I could use markers (and maybe also ink) without it transferring to the next page. Because this was my first ‘real’ sketch book, I also didn’t want to spend tons of money on it. Sketch books get really expensive really quickly, and I didn’t think that was necessary for what I use it for right now. I was almost immediately drawn to this book over here because it had a nice size (A5) and because of the rings on the side. I like that a lot more to work with than a book that’s been bound. Normally this sketch book would cost a little over five euros, but I bought it on sale so it only cost 3,50 euros.

The sketch book is officially called Heavy Weight Wire-O and contains fifty sheets. The paper is quite thick and sturdy, and according to the sticker on the front it should be suitable for pencil, pen, ink, and water colour. I haven’t tried water colour out on it yet, so I can’t say whether that works. Pen and ink does work really well on the paper and it doesn’t transfer to the back at all. I sometimes go crazy with a black marker in my drawings, so that’s definitely a plus 😉

As you can see I’m really happy with this sketch book. I hop I’ll be using it a lot, and if you want to see what kind of things I’ll be drawing, don’t forget to follow me on Instagram!

 

~ Hannelore

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: