Outfit

Retro Flower Skirt

Het is even geleden, maar vandaag ben ik er weer met een nieuw outfitartikel! Wat het nog specialer maakt, is dat ik deze rok zelf heb gemaakt. Yep, ik heb eindelijk iets zelf kunnen maken dat draagbaar is πŸ˜‰

It’s been a while, but today I’m back with another outfit article! What makes it even more special, is that I made this skirt myself. Yes, I’ve finally managed to make a piece of clothing I can actually wear πŸ˜‰

Jaren geleden leerde ik naaien met een naaimachine. Ik volgde toen ook een paar naaicursussen, maar veel kleding heb ik toen niet gemaakt. Een tijdje terug had ik plots terug zin om mijn oude naaimachine boven te halen, en dit is het resultaat! Ik maakte een cirkelrok uit een stof met een leuke bloemenprint. De stof vond ik voor een paar euro in de Kringwinkel, en hij leek me meteen leuk om een retro-rok mee te maken.

Years ago I learned how to sew using a sewing machine. I followed a couple of courses back then, but I never made a lot of clothes. A while back I decided to pop out the old sewing machine again, and this is what I ended up making! I made a circle skirt from a fabric with a fun flower print. I found the fabric at the thrift store for a couple of euros, and when I saw it I immediately imagined it being a lovely retro skirt.

Ik vind cirkelrokken heel leuk om te dragen omdat het een flatterend model is, het zit heel comfortabel, en het ziet er lekker retro uit.Β Omdat de rok al zo’n felle print heeft, koos ik voor een wit ‘bardot’ topje en witte sneakers om erbij te dragen. De sneakers zijn trouwens echt vintage, en toen ik ze kocht waren ze nog ongedragen. Ik vond ze in een oude sportwinkel die uitverkoop deed, en die nog veel echt oude sneakers verkocht. Het zijn eigenlijk tennisschoenen, maar ik vind ze heel leuk onder een rok of een jurk en ze zitten heel lekker.

I really like wearing circle skirts because they’re very flattering, they’re super comfortable, and they look really retro. Because the skirt has such a vibrant print, I went with a white ‘bardot’ top and white sneakers to go with it. The sneakers, by the way, are real vintage, and when I bought them they hadn’t been worn yet. I found them at an old sports shop that had a sale. They still had a lot of very old sneakers in stock. These are actually tennis shoes, but I really like wearing them with a skirt or a dress.

Top – H&M | Skirt – DIY’ed | Shoes – Romika (vintage) | Bag – Accessorize | Earrings – vintage

Heb jij al eens zelf een kledingstuk gemaakt?

Have you ever made a piece of clothing before?

 

~ Hannelore

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: