Vintage

Retro Bandana Hairstyle

Ik ben er eindelijk weer met een nieuw artikel! Omdat ik er vaak vragen over krijg, laat ik jullie vandaag zien hoe ik een sjaaltje rond mijn haar knoop. Dit is het perfecte kapsel voor bad hair days en het ziet er ook nog eens leuk uit!

I’m finally back with a new article! Because I get a lot of questions about how I tie a scarf around my hair, so I’ll be showing you that today. This is the perfect hairstyle for bad hair days and it also looks cute!

Ik heb het de laatste tijd ontzettend druk, maar ik ga proberen om toch nog elke week een artikel online te krijgen. Helaas komen de examens er heel snel aan, dus ik weet niet precies hoeveel tijd ik ga hebben om te bloggen. Als het hier dus even wat rustiger is, weet je alvast waarom 😉

I’ve been very busy lately, but I’m going to try to still post an article every week. Unfortunately the exams are coming up, so I don’t know how much time I’ll have to blog. If things are a little bit more quiet on the blog, you know why 😉

Veel mensen denken misschien dat je moeilijk is om deze look na te maken, maar eigenlijk is het heel simpel. Je hebt niet veel dingen nodig, en er zijn al helemaal niet veel stappen. Het enige lastige vind ik om het sjaaltje precies goed te knopen, maar telkens wanneer je oefent gaat dat een stuk beter.

Qua benodigdheden heb je alleen nodig wat er op bovenstaande foto staat: een heleboel haarspeldjes, een fijne kam, een wax of pomade, en natuurlijk een sjaaltje. Het belangrijkste is dat je sjaaltje groot genoeg is om stevig te kunnen knopen. Ik gebruik hier een sjaaltje van bij LUSH, dat 50 x 50 cm meet. Ik doe dit kapsel meestal wanneer ik mijn haar moet wassen, maar ik het graag nog een dag uitstel, of wanneer het echt niet meer goed ligt.

A lot of people might think that it is difficult to recreate this look, but it’s actually quite simple. You don’t need a lot of things, and there aren’t a lot of steps either. The only difficult part is tying the scarf just right, but this goes easier every time you do it.

Everything that you need is on the picture above: a lot of bobby pins, a fine-tooth comb, wax or pomade, and of course a scarf. The most important thing is that the scarf is big enough to be tied properly. Here, I’m using a scarf I got from LUSH, that measures 50 x 50 cm. I usually do this hairstyle when I have to wash my hair, but I want to postpone it another day, or when it just doesn’t look good.

Allereerst neem ik de voorste lokken van mijn haar, en dit toupeer ik een beetje en zet ik vast met speldjes. Wanneer ik echt veel tijd heb maak ik soms een victory roll, maar die zijn vrij moeilijk en daar kan ik beter een apart artikel aan wijden 😉

First of all I take my bangs and tease them into a pouf. I then secure this with bobby pins. When I have a lot of time I sometimes make a victory roll, but these are quite difficult to make and I would need a whole article to just explain those 😉

Daarna is het tijd om de rest van je haar in een dot of een French twist te draaien. Ik ga meestal voor een French twist omdat die platter tegen mijn hoofd zit. Het hangt er allemaal vanaf wat jij het prettigst vindt. Als alles een beetje vast zit, is het tijd om je pomade of wax te nemen en alle kleine haartjes plat te leggen. Ik gebruik pomade van Murray’s die je bij Kruidvat kan vinden, en ik vind hem heel prettig om mee te werken. Hij houdt alles netjes naar achteren en wordt niet te plakkerig.

Then it’s time to tie up the rest of your hair in a bun or a French twist. I usually go for a French twist because it lays flatter against my head. It all depends on what you like best. If everything is secured, it’s time to take your pomade or wax to smooth down all of the flyaways. I’m using pomade from Murray’s that you can find at Kruidvat, and I really like this one because it smoothes down everything without getting sticky.

En dan nu het sjaaltje. Deze stappen zijn vrij moeilijk uit te leggen, dus ik hoop dat het met de foto’s een beetje duidelijker wordt. Allereerst vouw je het sjaaltje dubbel zodat het een grote driehoek vormt. Dan leg je hem over je hoofd met één punt naar voren. Zorg ervoor dat het sjaaltje naar binnen vouwt aan de zijkanten (zoals je op de foto kan zien).

And then it’s time for the scarf. These steps are quite difficullt to explain, so I hope the pictures make it a bit easier to follow. First of all you fold the scarf so that it forms a triangle. You then put it over your head with one point pointing forwards. Make sure the scarf folds in on the sides (as you can see on the picture).

Dan breng je de twee buitenste punten naar het midden, en knoop je ze vrij ver naar voor op je hoofd. Zorg ervoor dat de knoop net achter je getoupeerde haren zit. Dit is het moment waarop je kan checken of alles mooi zit, en je kan de zijkanten nog wat naar binnen rollen waar nodig.

Then you take the two outer points to the middle, and you tie them at the front of your head, right behind the pouf. This is the time when you can check if everyting looks nice, and you can roll in the edges where needed.

Nu komt de ingewikkeldste stap: draai de twee uiteinden van de knoop over elkaar en stop ze achter de knoop in het sjaaltje. Je zou hier twee gaatjes moeten vinden waar je de uiteinden in kan verstoppen.

Now comes the most complicated step: turn the two ends of the knot over each other and put them in between the folds of the scarf. There should be two little holes where you can hide the ends.

Tot slot neem je de punt die nog overblijft en deze draai je onder de knoop. Hier moet je een beetje frutselen, maar als je voorzichtig bent lukt dit zeker.

The last step is to take the remaining point and to turn this underneath the knot. You will have to take your time doing this, but if you’re careful this will be no problem.

En dan ben je klaar! Zeg nu zelf, dit is niet moeilijk, toch?

And you’re done! This wasn’t that hard, right?

Hopelijk helpt dit artikel een beetje voor zij die zich afvroegen hoe je een sjaaltje het makkelijkst knoopt. Als je nog vragen of opmerkingen hebt mag je die gerust achterlaten in de comments hieronder!

I hope this article is somewhat helpful for anyone who was wondering about how you should tie a scarf. If you have any questions of comments, you can leave them in the comments below!

~ Hannelore

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: