Makeup

MUA Velvet Lip Lacquer & Metallic Liquid Lips

Ik val maar meteen met de deur in huis: ik heb de perfecte rode lippenstift gevonden! Ben je benieuwd hoe hij eruit ziet en waarom ik hem zo goed vind? Lees dan snel verder!

I’ll just get straight to the point: I’ve found the perfect red lipstick! Are you curious to see what it looks like? Keep on reading!

Dit is de Velvet Lip Lacquer van MUA in de kleur Reckless. Ik vond hem bij Kruidvat, en omdat de swatch er heel veelbelovend uitzag, besloot ik hem maar meteen te testen. Eerst en vooral is het de perfecte matte rode kleur. Hij heeft een blauwe ondertoon, waardoor hij bij iedereen mooi staat en je tanden witter laat lijken. Wanneer hij droog is heeft hij ook echt een fluwelen effect, wat ik persoonlijk erg mooi vind.

This is the Velvet Lip Lacquer by MUA in the shade Reckless. I found it at Kruidvat, and because the swatch looked very promising, I decided to give it a go. First of all, it’s the perfect red shade. It has a blue undertone, which makes your teeth look a lot whiter. When it’s dry it also has a beautiful velvet finish, which I really like.

Hier zie je de lip lacquer op mijn lippen. Het is niet makkelijk om er heel precies mee te zijn, dus ik zou eerst even met een lipliner langs je lippen gaan als je heel strakke lijnen wil. Het product droogt heel snel op, wat super handig is, maar als je dus een foutje hebt gemaakt moet je er meteen heel veel makeup-remover bij halen. Na één laag dekt de kleur al bijna perfect, maar ik ga er meestal toch nog een tweede keer over om een perfecte dekking te hebben.

En dan nu het belangrijkste: hoe lang blijft hij op mijn lippen zitten? Andere lippenstiften blijven er bij mij hoogstens twee uur opzitten, zelfs wanneer ik niet eet of drink. Bij dit product is het helemaal anders: vijf uur dragen én een maaltijd later ziet hij er nog steeds bijna perfect uit! Dit had ik absoluut niet verwacht. Ik kan nu gerust overdag lippenstift dragen zonder me de hele tijd te moeten afvragen of hij nog goed zit. Ik ben helemaal fan! Ze verkopen hem bij Kruidvat ook nog in andere kleuren voor slechts €4,99, dus ik ga er zeker nog een keer langs!

Here you can see the lip lacquer on my lips. It’s not easy to be very precize with it, so I would suggest to first apply some lipliner around the edges to create sharp lines. The product dries down very quickly, which is very convenient, but if you’ve made a mistake you’ll have to be very quick to fix it. After one layer, the product is almost perfectly opaque, but I usually add a second layer to get that perfect coverage.

And now on to the most important thing: how long does the product stay on my lips? Other lip products usually only stay on for a maximum of two hours, even when I don’t eat or drink. This product is completely different: after five hours of wearing and a good meal it’s still looking close to perfect! I definitely didn’t expect that. I now can feel comfortable wearing lipstick all day without having to worry whether it still looks decent. I’m a big fan of this lacquer! They sell it at Kruidvat in other colours as well for only €4,99, so I’ll definitely have a look there again!

Bij Kruidvat loopt er nu een actie waarbij je deze mooie gloss krijgt bij aankoop van €7,99 aan producten van MUA. Ik ben meestal niet zo’n fan van lipgloss omdat hij vaak plakkerig is, en helemaal niet zo veel kleur afgeeft. Deze vind ik echter wel heel mooi, en hij dekt enorm goed!

At Kruidvat there now is a sale where you get this pretty gloss for free when you spend €7,99 or more on MUA products. I’m usually not a big fan of lipglosses because they’re often very sticky, and not very pigmented. This one I do find very pretty and it has great coverage!

Op deze foto zie je de gloss op mijn lippen. Er zit geen andere lippenstift onder, dus hij is echt heel mooi rood. In de verpakking zie je vrij veel gouden glitter zitten, maar op je lippen is die heel wat subtieler. Het zorgt voor een mooie metallic glans in plaats van dikke gouden glitter. Voor een gloss blijft hij ook vrij lang zitten, en hij voelt helemaal niet plakkerig aan. Aan de randjes loopt hij wel makkelijk uit, dus misschien breng je hier best ook een beetje lipliner onder aan. Ik denk niet dat ik deze zo snel overdag zou dragen, maar misschien wel als ik bijvoorbeeld naar een feestje ga. Hij is wel limited edition, dus als je hem mooi vindt, zou ik even snel langs Kruidvat gaan voor hij weg is!

On this picture you can see the gloss on my lips. There is no other product underneath, so it’s really pretty red. In the packaging you can see quite a lot of gold glitter, but on your lips it’s a lot more subtle. It gives you a pretty metallic sheen instead of dark golden chunks. For a gloss it also stays on for quite a while, and it doesn’t feel sticky at all. It does bleed very easily around the edges, so you might want to appy some lipliner first. I don’t think I would wear this product a lot during the day, but it is perfect for a night out. It is limited edition, so if you like it I would suggest stopping by Kruidvat before it’s sold out!

 

Wat is jouw favoriete lippenstift?

What’s your favourite lip product?

 

~ Hannelore

 

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: