Outfit

These boots are made for walking

Het is geen geheim dat ik van retro en vintage houd. Ik postte al eerder outfitartikels geïnspireerd op de jaren 40 en 50, en vandaag is het de beurt aan de 60s! Ik heb deze look heel draagbaar gemaakt, maar tegelijk ook kleurrijk en retro.

It’s no secret that I adore anything retro and vintage. I posted outfit articles inspired by the 40s and 50s before, and today it’s time for the 60s! I made this look very wearable, but at the same time colourful and very retro.

Deze hele outfit bestaat uit tweedehands kleding, en toch past alles mooi bij elkaar. Het bloesje kocht ik van iemand die het nog nooit had gedragen, de rok van iemand die hem niet meer mooi vond, en de laarzen zijn eigenlijk van mijn mama. Het is echt heel handig wanneer je dezelfde schoenmaat hebt (= dubbel zo veel schoenen!) 😉

This entire outfit consists of secondhand clothing, and everything still goes together nicely. I bought the blouse from someone who’d never worn it before, the skirt from someone who didn’t like it anymore, and the boots actually belong to my mom. It comes in handy when you’ve got the same shoe size (= twice the amount of shoes!) 😉

Ik heb deze outfit opgebouwd rond dit rokje van Zara. Ik had het al heel lang in mijn kast hangen, maar ik had het nog maar één keer gedragen. Toen besefte ik opeens dat deze blouse van Smashed Lemon er perfect bij paste. Daar nog een paar leuke laarzen onder, en de look was compleet. Meestal draag ik niet zo’n korte rokken als deze, maar een kortere rok met hoge laarzen maakt het wel meer ‘sixties’. En blijkbaar toonde de lengte van je rok in de jaren 60 hoe zelfverzekerd je was: hoe korter de rok, hoe meer zelfverzekerd 😉

I created this outfit around the skirt from Zara. I’d had it in my wardrobe for a very long time, but I had only worn it once before. All of a sudden I realised that this blouse from Smashed Lemon matches it perfectly. To that, add a pair of cute boots, and your look is complete. I usually don’t wear skirts that are as short as this one, but a short skirt with high boots make the whole thing a lot more ‘sixties’. And apparently the length of your skirt in the 60s showed how confident you were: the shorter the skirt, the more confident 😉

Blouse – Smashed Lemon | Skirt – Zara Women | Boots – unknown, very old | Earrings – vintage

 

Zou jij een outfit zoals deze dragen? Of draag je liever iets minder felle kleuren?

Would you ever wear an outfit like this one? Or do you prefer a little less colour?

 

~ Hannelore

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: