On the road

London Diary: Day 4

 

Vandaag is het tijd voor een verslag van onze laatste volledige dag in Londen. We bezochten Tate Britain, gingen nog eens langs de HMS Belfast, brachten ook een bezoekje aan Borough Market, en we gingen nog een beetje winkelen. En dat alles in lekker zonnig weer!

We begonnen de dag met een bezoekje aan Tate Britain, een museum met kunst gemaakt door Britse kunstenaars. Het was heel erg rustig in het museum, waardoor we lekker op ons gemak konden rondwandelen. Dit is ook weer een gratis museum, dus ik zou er zeker een keer langsgaan als je eens in Londen bent. Er hangen werken uit veel verschillende kunststromingen, dus er zit waarschijnlijk wel iets bij dat je mooi vindt.

Today it’s time for a recap of our last full day in London. We visited Tate Britain, saw the HMS Belfast again, we paid a little visit to Borough Market and we also did a little bit of shopping. All that while it was lovely and sunny outside!

We started our day with a visit to Tate Britain, a museum where you can find art made by British artists. It was very quiet in the museum, so we could really take our time to look at all the paintings. This is another one of the free museums, so I would highly suggest visiting it when you’re in London. There are all kinds of different art movements displayed here, so there will definitely be something that you like.

Op deze foto’s zie je pas echt hoe zonnig het die dag was. We gingen nog een keer naar de Thames om de HMS Belfast te bekijken zonder dat er een cruiseschip naast lag. Ik vind Londen nog honderd keer mooier als het mooi weer is, maar dat kan je op voorhand helaas niet voorspellen.

On these pictures you can really see how sunny it was. We went to the Thames again to have another look at the HMS Belfast, because there wasn’t a cruiseship next to it this time. I think London is a hundred times prettier when the weather is nice, but you unfortunately can’t predict that beforehand.

Daarna besloten we nog even langs Borough Market te wandelen, omdat het niet zo ver van de Thames ligt. Het is een heel gezellige food market – blijkbaar de oudste van Londen – en is te vinden naast/onder London Bridge. Je vind hier zowat al het eten dat je je kan bedenken: taart, hamburgers, brood, kaas, noem maar op.

After that we decided to quickly go by Borough Market, because it’s next to the Thames. It’s a very cosy food market – apparently it’s the oldest food market in London – and it can be found next to/underneath London Bridge. You can find pretty much all the food you can think of here: cake, burgers, bread, cheese, you name it.

Mmmmm, Pimm’s! Pimm’s is een typisch Brits drankje, en ik vind het ontzettend lekker. Ik kon jammer genoeg geen hele fles mee terug naar België nemen, dus dan moet ik hier maar eens op zoek gaan 😉 De rest van de dag vulden we nog met een beetje shoppen, maar daar heb ik geen foto’s van genomen.

Mmmmm, Pimm’s! Pimm’s is a very British drink, and I love it. I unfortunately wasn’t possible to take a bottle of Pimm’s home with me, so I will have to look for it here in Belgium 😉 We filled the rest of our day with some shopping, but I didn’t take any pictures of that.

 

Dat was het dan voor mijn London Diary! Als je nog vragen hebt of suggesties voor meer artikels over Londen, laat het dan zeker achter in een reactie. Tot de volgende!

That’s it for my London Diary! If you have any more questions or suggestions for more articles about London, please let me know in a comment below. I’ll talk to you next time!

 

~ Hannelore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email
Facebook
Instagram
%d bloggers like this: